mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παγκόσμια μέρα Τηλεόρασης σήμερα

Στο αρχείο της ΕΡΤ μεταδίδεται με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια μέρα Τηλεόρασης η εκπομπή για το μέλλον  της. Το μέλλον δεν αφορά τη χώρα μας. 

Στη συγκεκριμένη εκπομπή με τίτλο “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ” γίνεται λόγος για την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας και τον αντίκτυπό της στο χώρο της μετάδοσης των πληροφοριών και της τηλεοπτικής επικοινωνίας. Εξετάζονται οι αλλαγές που επιφέρει τόσο στο τηλεοπτικό τοπίο με τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο αριθμό καναλιών και την πολυθεματικότητα της συνδρομητικής τηλεόρασης όσο και στη συμπεριφορά του τηλεθεατή.
Επιπλέον, περιγράφονται ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα των υπηρεσιών του τηλεοπτικού μέσου, δεδομένου των προκλήσεων της ψηφιακής εποχής, και ειδικότερα της ιδιωτικής εμπορικής τηλεόρασης όπως επίσης, θέματα χρηματοδότησης, καθώς και διαφύλαξης της αξίας της πληροφόρησης και της επικοινωνίας μέσω της θέσπισης νομοθεσίας για τη δορυφορική τηλεόραση και το διαδίκτυο. Στην εκπομπή παρεμβάσεις κάνουν οι: ΜΠΡΟΥΝΟ ΝΤΕΛΕΚΟΥΖ (BRUNO DELLECOUZ), εκπρόσωπος δορυφορικού CANAL+, ΝΤΕΪΒΙΝΤ MΠΡΟΥΚ (DAVID BROOK) διευθυντής του CHANNEL 4, ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΛΟΟΥΕΝ (DAVID LOWEN), διευθυντής του ιδιωτικού καναλιού ITV, ΙΓΝΑΣΙΟ ΡΑΜΟΝΕ (IGNACIO RAMONET) διευθυντής LE MONDE diplomatique, ΜΠΕΡΝΑΡ ΠΙΒΟ (BERNARD PIVOT) δημοσιογράφος, ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΒΟΛΤΟΝ (DOMINIQUE VOLTON) κοινωνιολόγος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ υπουργός Τύπου-υπεύθυνος για τα ΜΜΕ και ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΙΡΑΡ (FRANCOIS HURARD) εκπρόσωπος της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής CSA.

Πηγή: http://www.ert.gr/index.php/ert-archives/2011-07-22-13-18-34/37466-2011-11-18-13-29-28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: