mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Στόχος της μείωσης κεφαλαίου η ακίνητη περιουσία

Η μείωση κεφαλαίου προκαλεί πόλεμο στο Ραδιομέγαρο

Ένας νέος πόλεμος για το αύριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ξέσπασε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, από την περασμένη εβδομάδα. Η κίνηση της διοίκησης, να φέρει αιφνιδιαστικά προς συζήτηση και έγκριση στο ΔΣ της εταιρείας, την περασμένη Τρίτη, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, προκάλεσε πόλεμο.
Η πρόταση περιλαμβανόταν στο πακέτο παρεμβάσεων του προηγούμενου υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου. Οι συνδικαλιστές σταμάτησαν τη συνεδρίαση, με αίτημα να αποσυρθεί το θέμα, κάτι που η διοίκηση δεν δέχτηκε.

 Το επιχείρημά της είναι ότι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ, κατά 60 εκατομμύρια, θα μηδενίσει το συσσωρευμένο χρέος της εταιρείας, ώστε από το 2012 να εμφανίζει μόνο καθαρά και φορολογήσιμα κέρδη. Η άποψη των συνδικαλιστών είναι διαφορετική. Θεωρούν ότι η προώθηση του μέτρου αυτού ανοίγει την πόρτα στην άμεση μείωση του ανταποδοτικού τέλους, αλλά και στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της κρατικής τηλεόρασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση του ανταποδοτικού τέλους, αλλά και η έξοδος της ΕΡΤ από τη διαφημιστική αγορά προβλέπονταν στο τριετές σχέδιο Χυτήρη. Σχέδιο που ανατράπηκε από τον Η. Μόσιαλο, για να αρχίσει η συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης. Στα σχέδια αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΡΤ ήταν η παραχώρηση του κτιρίου της Κατεχάκη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και η διάθεση του ακινήτου στην Περαία Θεσσαλονίκης.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία Σαββάτου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: