mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Από λάθος του βοηθού σκηνοθέτη τα παλιά πλάνα....

....λέει το Mega  που δηλώνει τη "λύπη του" για το ατυχές αυτό περιστατικό.

Η παρακάτω δήλωση έγινε στο μεσημεριανό δελτίο του καναλιού. Είχε προηγηθεί μια ταχύτατη καταγγελία του γεγονότος να δείξει πλάνα των καλοκαιρινών διαδηλώσεων με επεισόδια στο ρεπορτάζ της πορείας του Πολυτεχνείου, ως "κατασκευή πραγματικότητας". Καταγγελίες που κατέκλυσαν το face book και twitter του καναλιού αλλά και των στελεχών του.

Η "διόρθωση" του Mega:

Σχετικά με την προβολή πλάνων αρχείου με επεισόδια που μεταδόθηκαν στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το MEGA επισημαίνει:
 Από λάθος του βοηθού σκηνοθέτη στον προγραμματισμό του ηλεκτρονικού διακομιστή των βίντεο, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης ανακλήθηκαν και προβλήθηκαν ως voice over, για λίγα δευτερόλεπτα, πλάνα αρχείου από παλαιότερα επεισόδια.
 Το MEGA εκφράζει τη λύπη του για το ατυχέστατο αυτό περιστατικό που οφείλεται σε λάθος, το οποίο επανόρθωσε και μέσω του τηλεοπτικού "αέρα", με ιδιαίτερη αναφορά στο σημερινό μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.
Το ίδιο προτίθεται να πράξει και κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχουμε δουλέψει στην τηλεόραση μην μας περνάνε για μαλάκες εκεί στο ΜΕΓΚΑ...
Για να προβληθούν απο λάθος τα πλάνα αρχείου πρέπει προηγουμένως να έχουν φορτωθεί στον server των βιντεο του master control των ειδήσεων. Τι δουλειά είχαν λοιπόν πλάνα αρχείου φορτωμένα στον server ???
Επίσης οτι είναι φορτωμένο στον server διπλο τριπλο τσεκαρετε απο σκηνοθέτη και βοηθό σκηνοθέτη πρίν πατήσουν το play για να παίξει η εικόνα στον αέρα.....

Ανώνυμος είπε...

dhladh ti apo ola na ipothesoume tora?oti ontos itan iparkta ta plana apo tin 17h noemvri? i oti provokaroun dimiourgontas aisthisi epeisodion?

photoplay είπε...

Για αυτό το λάθος απολύθηκε ο βοηθός Σκηνοθέτη. Το λάθος είναι σοβαρό και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να κατηγορήσουν το κανάλι μέσω διαδικτύου για ακραία παραπληροφόρηση με σκοπό την δημιουργία φόβου στον κόσμο ώστε να μην συμμετέχει στις πορείες. Το λάθος έγινε ακόμη πιο σοβαρό γιατί έγινε διόρθωση στον αέρα με τα σωστά πλάνα μόλις το κατάλαβε ο σκηνοθέτης με αποτέλεσμα να φανεί στον κόσμο ότι τα είχανε μοντάρει έτσι, και άρα κάποιοι να συμπεράνουν ότι είχανε πάρει εντολή από την διεύθυνση του σταθμού για αυτό.

Δεν παύει όμως να είναι ένα λάθος, από έναν άνθρωπο που δίνει την ζωή του εδώ και 20 χρόνια στο MEGA.

Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ότι το MEGA θα πάρει πίσω την απόλυσή του, και θα αποδείξει για άλλη μια φορά (όπως έχει κάνει άπειρες φορές έως τώρα) το πραγματικά ανθρώπινο πρόσωπο που έχει απέναντι στους εργαζόμενους του εδώ και 22 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Εύκολα παίζετε όλοι με τις δουλειές απλών ανθρώπων... Κάνετε ένα σχολιάκι και πέφτει ένα κεφάλι. Ο βοηθός απολύθηκε, αν αυτό σας παρηγορεί και το λάθος ήταν ένα γράμμα στον κωδικό των πλάνων που αντί για L 280 ήταν V 280. Ελπίζω να χαίρεστε που προστέθηκε άλλο ενα παλικάρι στη λίστα των ανέργων.