mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μείωση μισθών 40% ως 50% στην ΕΡΤ

"Έφτασε σε ΕΡΤ και ΑΠΕ η εγκύκλιος που τοποθετεί τους δημοσιογράφους στο ενιαίο μισθολόγιο. Καταργεί Κυριακές, αργίες, ισοπεδώνει τον ΕΔΟΕΑΠ αφού οι κρατήσεις μειώνονται κατά περίπου 40-50% ανά εργαζόμενο".
Με αυτό το μήνυμα ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης για το τι τους περιμένει σε λίγες μέρες. Και αυτή η πραγματικότητα, η ένταξη των συντακτών στο ενιαίο μισθολόγιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στην πράξη, ο κίνδυνος να χαθεί η ασφάλιση τους στα ταμεία των ΜΜΕ, θα είναι το θέμα της γενικής συνέλευσης στην ΕΡΤ τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι.
Αν προστεθεί στα παραπάνω και η λήξη των συμβάσεων παρουσιαστών στο τέλος του Δεκεμβρίου, η ΕΡΤ μένει χωρίς προσωπικό.
Η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας ως τις 4.00 το απόγευμα.
Μήπως τελικά για αυτό παραιτήθηκε ο "Γάτος" Θανάσης Παπαγεωργίου; Διαπίστωσε πως μετά την εφαρμογή του πολυνόμου θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει η κρατική τηλεόραση και την έκανε για τις δικές του δουλειές;

Ενδιαφέρουσα παράμετρος. Για τις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας ο διευθύνων σύμβουλος είχε αναγγείλει συνέντευξη Τύπου για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:



 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αντιδρώντας σ την επιχειρούμενη επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου καί στους εργαζόμενους δημοσιογράφους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ. στην Αθήνα, για να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων της Ε.Ρ.Τ. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν μαζικά στη συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστούν οι μελλοντικές ενέργειες απέναντι στις επιχειρούμενες αυτές μεταβολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: