mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

IP TV και ρεπορτάζ για ΔΤ-ΝΕΡΙΤ στο νέο Digital TV Info

Με αφιέρωμα σε όλες τις εξελίξεις της Δ.Τ-ΝΕΡΙΤ για την οποία θα πληρώνουμε από την 1η Ιανουαρίου 3 ευρώ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού Digital TV info.
Στο περιοδικό ξεχωρίζει το αφιέρωμα για τις εφαρμγοές android και ios για υποστήριξη δεκτών Enigma 1/2 αλλά και το ρεπορτάζ για την IPTV στους δορυφορικούς δέκτες.
Επίσης όλες οι εξελίξεις για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση καθώς φαίνεται πως ο περιβόητος διαγωνισμός παραχώρησης ψηφιακών συχνοτήτων θα γίνει Πρωτοχρονιάτικα!

Το Digital TV στα περίπτερα
Με πλούσια και πρωτότυπη ύλη κυκλοφορεί το χριστουγεννιάτικο τεύχος του Digital TV info, πάντα μαζί με το έξτρα περιοδικό Security Report, ειδικό για τους τεχνικούς των συστημάτων ασφαλείας. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο για τους συνδρομητές του περιοδικού προσφέρεται δωρεάν και η ατζέντα Ημερολόγιο 2014.


Η τελευταία τάση στους δορυφορικούς δέκτες είναι η IPTV. Ναι καλά το ακούσατε, οι περισσότεροι που αγοράζουν σήμερα ένα δικτυακό δέκτη Linux, όχι μόνο έχουν την απαίτηση να συνδέεται σε δίκτυο/διαδίκτυο, αλλά και μέσα από αυτή τη σύνδεση να είναι σε θέση να προβάλλει και IPTV κανάλια. Για το σκοπό αυτοί οι δέκτες enigma2, παρέχουν ορισμένα πρόσθετα (plugins), τα οποία όταν τα εγκαταστήσετε στο δέκτη θα σας δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσετε πολλά κανάλια IP. Και πριν βγάλετε λανθασμένα συμπεράσματα, θέλουμε να τονίσουμε ότι IPTV δεν είναι μόνο τα πειρατικά κανάλια που steramάρουν οι παράνομοι IPTV servers. IPTV κανάλι είναι και το κανάλι μιας IP κάμερας που με το κατάλληλο plugin μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο δέκτη μας, αλλά και τα διάφορα ελεύθερα ελληνικά και διεθνή IPTV κανάλια, που βρήκαμε μέσω την διαφόρων plugins που τρέξαμε και δοκιμάσαμε. Ο Γιάννης – Φίλιππος Δημητριάδης καταγράφει τα αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν σε δύο διαφορετικούς δέκτες Enigma2.
Τα SmartPhones και Tablets έχουν μπει για τα καλά στη ζωή όλων μας και το Digital TV info σας παρουσιάζει, όχι μία… ούτε και δύο, αλλά 16 εφαρμογές για Android και iOS, ώστε όχι μόνο να streamάρετε τα κανάλια του δέκτη στις έξυπνες συσκευές σας, αλλά και να διαχειριστείτε πλήρως το δέκτη σας εξ’ αποστάσεως μέσω SmartPhones και Tablets, ενώ δεν λείπουν και οι εφαρμογές για ρυθμίσεις κατόπτρου. Ο Σωτήρης Χατζηστρατής σας παρουσιάζει αναλυτικά τα συμπεράσματά από την δοκιμή των 16 δωρεάν apps, καθώς και 1-2 υπό πληρωμή, αλλά πολύ καλών και συνάμα πολύ οικονομικών εφαρμογών.
Η ανακατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, έφερε στο παρασκήνιο τις Δ.Τ. και ΝΕΡΙΤ. Πώς θα λέγεται τελικά η δημόσια ραδιοτηλεόραση; Ποια είναι τα πλάνα της ΝΕΡΙΤ και της ΔΤ, όσον αφορά τις καλύψεις τηλεοπτικού περιεχομένου. Τι θα γίνει με το Champions League, το Μουντιάλ και γενικά με ότι αφορά το περιεχόμενο των νέων καναλιών; ΝΕΡΙΤ ή ΔΤ θα καλύψουν την ελληνική προεδρία; Πότε θα ξεκινήσουν τα δύο τηλεοπτικά και τρία ραδιοφωνικά κανάλια ΔΤ; Τι θα γίνει με το ΔΤ HD, με την δορυφορική αναμετάδοση από τις 3Ε και με την ΔΤ World; Σε ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η Ματίνα Παπαχριστούδη απαντά έγκυρα και έγκαιρα, σε όλα αυτά τα ερωτήματα που προβληματίζουν την αγορά και τους πολίτες.
Την αρθογραφία ολοκληρώνει η στήλη Editorial, όπου έχουμε δυναμική επιστροφή του Αργύρη Νομικού, ο οποίος σας περιγράφει πώς στήνεται το εμπορικό πανηγύρι γύρω από την πειρατεία!
Δυνατά και αποκλειστικά είναι τα τεστ αυτού του μήνα. Πρώτα από όλα σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουμε τον νέο superstar της Edision Apache IP. Εκτός από πλήρης δορυφορικός δέκτης, ο Απάτσι είναι και μια πλήρης παιχνιδομηχανή. Συνοδεύεται προαιρετικά από joystick και usb stick με 800 παιχνίδια Retro (Mame), που μας ξαναφέρνουν στο νου μας τα παιδικά μας χρόνια.
Επόμενη αποκλειστικότητα είναι ο νέος HD AX-ODiN, ο πρώτος καθαρόαιμος Enigma2 δέκτης της Opticum με επεξεργαστή Broadcom, που υπόσχεται άψογη συμβατότητα με τα γνωστά λογισμικά OpenPLi, OpenATV, SIF Team, κ.ά. Αρκετά οικονομικότερος από τους ανταγωνιστές του και κάτω από το διάσημο όνομα του πολωνού κατασκευαστή, ο νέος AX-ODiN αναμένεται να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς.
Αναμφισβήτητα στο χώρο των δεκτών enigma2, ο Cloud ibox ήταν το best seller της χρονιάς που πέρασε και ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά η τιμή. Μιλάμε για το οικονομικότερο καθαρόαιμο enigma2 της αγοράς με επεξεργαστή Broadcom. Το 2014 μας φέρνει την νέα έκδοση ΙΙ του Cloud ibox, σαφώς βελτιωμένη σε επεξεργαστή, μνήμες και εξόδους και την τιμή να παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Διαβάστε μόνο στο Digital TV info, τα πάντα για τον Cloud ibox ΙΙ.
Αν ψάχνετε για ένα μικρό δέκτη που να τα κάνει όλα και να συνδυάζει και οικονομική τιμή, τότε ο δέκτης σας είναι ο Amiko Mini Combo. Δορυφορική και επίγεια λήψη, HbbTV και emu, High Definition και Ethernet, λίγο κάτω από τα 80 ευρώ!
Δεν πρόλαβε καλά – καλά να κυκλοφορήσει ο νέος μονός DVB-T διαμορφωτής της Anttron TM-250HD, ο οποίος ανέβηκε με την μία στο βάθρο του δείκτη απόδοσης – τιμής, λανσαρίστηκε και η Lite έκδοσή του TM-220HD, χωρίς έξοδο IP Streaming και θύρα Ethernet, η οποία διεκδικεί το ίδιο βάθρο. Όπως και να έχει εμείς δοκιμάσαμε και τους δύο διαμορφωτές της Anttron TM-250HD και TM-220HD και εσείς διαλέξτε μόνοι σας, αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
Σε πιο τεχνικό επίπεδο σας παρουσιάζουμε τους επαγγελματικούς streamer IKUSI, οι οποίο είναι πλέον απολύτως συμβατοί με την νέα γενιά τηλεοράσεων Samsung. Με αυτό τον τρόπο, ξενοδοχεία με νέες τηλεοράσεις Samsumg και Ikusi IP Streamers, μπορούν να βλέπουν δορυφορικά κανάλια χωρίς την ανάγκη δέκτη, αφού αυτά εμφανίζονται σαν κανάλια IP στην λίστα καναλιών της Samsung. Έτσι, δεν απαιτείται η χρήση δέκτη εντός των δωματίων. Ο Παύλος Κερασίδης σας παρουσιάζει το όλο σύστημα «από μέσα», καθώς ήταν παρών και έπαιξε δραστικό ρόλο στην διαμόρφωση των ρυθμίσεων.
Πολύ πλούσια είναι και η ειδησεογραφία του μήνα, όπου μεταξύ άλλων θα βρείτε και τα τελευταία νέα από την διαγωνισμό ψηφιακών συχνοτήτων που έρχεται άμεσα (στήλη Media), για την εμφάνιση της ΔΤ HD στην επίγεια ψηφιακή TV (News), για τα 5 νέα HD κανάλια της ARD, για τις σημαντικότερες αλλαγές καναλιών στο γεωστατικό τόξο (SAT&ZAP) και για τα σεμινάρια Fracarro και AMF Digital Stores (στήλη Νέα Αγοράς).
Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, που αυτό το μήνα δίνει μεγάλη έμφαση στην θεματογραφία. Η ανάγκη για την μετάδοση εικόνας μιας κάμερας σε τηλεοράσεις είναι γνωστή. Το Security Report σας παρουσιάζει όλους τους τρόπους που μπορείτε να δείτε μια κάμερα στην TV σας. Η μετάδοση μπορεί να γίνει DVB-T modulator, με AV Link, με HDMI Extenders, με PowerLan, αλλά το trend είναι IP Camera σε Android box.
Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε ακόμη πολλά ειδικά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.
Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.
                                                                                                                                     

Καλές λήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: