mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο δήμαρχος που έβγαζε δελτία για του αστέγους την ώρα που ο "δήμος του" πλειστηρίαζε σπίτι άνεργου μουσικού!

Όταν η απανθρωπιά βαφτίζεται "νομιμότητα". Όταν οι δημόσιες σχέσεις βαφτίζονται "αλληλεγγύη". Όταν ο δήμος Αθηναίων κάνει φιλανθρωπία μπροστά στις κάμερες και από πίσω οι υπηρεσίες του θέλουν να πάρουν σπίτι ανέργων για χρέη στο δήμο. 
Τότε μιλάμε για το απόλυτο succes story της ανάπτυξης του κράτους. Με τους κολλητούς τους κάνουν business φιλανθρωπίας, μοιράζοντας σε ιδιωτικά fund τα λεφτά προς το δημόσιο συμφέρον φωτογραφίζοντας σκηνές με εξαθλιωμένους αστέγους τους οποίους "σώζουν" από το κρύο. Την ίδια ώρα με το άλλο χέρι, ορμάνε με μίσος στους φτωχούς- άνεργους για να τους πάρουν τα σπίτια. Η καταγγελία του Μουσικού Συλλόγου προφανώς δεν έγινε γνωστή στις τηλεοπτικές κάμερες που στήθηκαν για τις δηλώσεις του Γιώργου Καμίνη. Προφανώς πετάχτηκαν σε κάποιο κάλαθο αχρήστων των ΜΜΕ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η πλειοψηφία των μελών μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ανέχεια. Για αρκετούς η κατάσταση έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα με διακοπές ρεύματος στα σπίτια και με απειλές κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Έτσι πριν λίγες μέρες στην οικογένεια ενός συναδέλφου ήρθε ειδοποίηση για πλειστηριασμό του σπιτιού που μένουν κατόπιν εντολής του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να εξοφληθούν χρέη προς το Δήμο.
Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας πήγε στο Δημαρχείο και ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Δήμου προκειμένου να απαιτήσουμε:
Να παγώσει άμεσα η διαδικασία του πλειστηριασμού με γραπτή εντολή της Δημοτικής Αρχής
Να γίνει διακανονισμός των χρεών με βάση την πραγματική οικονομική δυνατότητα του συναδέλφου καθώς ο ίδιος είναι άνεργος και η σύζυγος του δουλεύει με μερική απασχόληση
Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους του Σωματείου μας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. 
Μάλιστα ο αρμόδιος διευθυντής στον οποίο μας παρέπεμψαν πέταξε κυριολεκτικά έξω από το γραφείο του τους εκπροσώπους του Σωματείου μας με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ κάλεσε και την ασφάλεια του κτιρίου γιατί σύμφωνα με τη γνώμη του βρισκόμασταν παράνομα μέσα στο κτίριο του Δήμου Αθηναίων !!!

Έχουμε απέναντί μας μια απάνθρωπη πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στη βαρβαρότητα για να σωθούν τα κέρδη των αφεντικών. Και αυτή η πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τον μηχανισμό που θα την βάλει σε κίνηση.Χρειάζονται νόμοι που να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, δικαστικές και αστυνομικές αρχές για να τα επιβάλλουν, δημοτικές αρχές για να τα προωθήσουν και διευθυντές για να τα πάρουν πάνω τους. Και μάλιστα με “κοινωνική ευαισθησία” εφαρμόζουν τον νόμο που πετάει τους εργαζόμενους από τα σπίτια τους, τους αρπάζει το φαγητό από το τραπέζι προκειμένου να διασφαλίσουν τα έσοδα του Δημόσιου Ταμείου, αυτά που πάνε κατευθείαν στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών.Κάπως έτσι η απανθρωπιά ονομάζεται νομιμότητα, η ακραία βία του να πετάς στο δρόμο μια οικογένεια είναι η εφαρμογή της νομιμότητας, ενώ η υπεράσπιση της κατοικίας ενός ανέργου ονομάζεται “εκβιασμός” και η εκπροσώπηση της συλλογικής δράσης “νταβατζιλίκι”.

Η κινητοποίηση μας είχε σαν αποτέλεσμα την προφορική δέσμευση της Διοίκησης για ματαίωση της συγκεκριμένης διαδικασίας πλειστηριασμού. Βεβαίως δεν απαντούν επί της ουσίας στο αίτημα να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού με απόφαση του Δήμου, κάτι που πρακτικά αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να λυθεί σε πιο αρνητικές συνθήκες, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει κάθε περιορισμό που προστατεύει την πρώτη κατοικία. Όμως, ακόμα και αυτή η λεκτική υπαναχώρηση δείχνει ότι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, δείχνει ότι η συλλογική διεκδίκηση μπορεί να έχει αποτελέσματα. Χρειάζεται όμως να γίνει πράξη η αλληλεγγύη του κλάδου, να δυναμώσει το Σωματείο.Ο δικός μας δρόμος περνά μόνο μέσα από τη συλλογική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τα βασικά ζητήματα της επιβίωσης.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος Νίκος Στρατηγός

Δεν υπάρχουν σχόλια: