mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δεν πληρώνω, κάντε ότι θέλετε, είπε ο Δ.Μπενέκος

Πρωτοφανής είναι η ομηρία των εργαζομένων στον "Επενδυτή" που συνεχίζουν την απεργία τους, διεδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον περασμένη Αύγουστο. Μετά από απουσία εβδομάδα, στην εφημερίδα εμφανίστηκε ο Δ.Μπενέκος για να τους επιβεβαιώσει πως είναι "όμηροι" της επιχειρηματικής διαμάχης που έχει με τον έτερο συνδιδιοκτήτη του συγκροτήματος Αλέξη Σκαναβή. Ο μεν Μπενέκος λέει πως τους μισθούς πρέπει να τους πληρώσει ο Σκαναβής αφού αυτός είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που παραμένει ακόμη κοινή, ο δε Σκαναβής υποστηρίζει ότι οι μισθοί πρέπει να πληρωθούν από τον Μπενέκο επειδή αυτός θα πάρει τον "Επενδυτή".
Μιας όμως και οι δυο συνιδιοκτήτες δεν τα βρίσκουν με τους ενεχυριασμένους τίτλους των δυο εφημερίδων, "Επενδυτής" και "Ελεύθερος Τύπος", την πληρώνουν οι εργαζόμενοι των δυο εφημερίδων. Στους οποίους ο Δ. Μπενέκος επανέλαβε πως δεν πρόκειται να πληρώσει μισθούς δεδουλευμένων. Στο δε "Ελεύθερο Τύπο" πλήρωσαν ένα 15νθήμερο χρωστούμενων μισθών και στην επόμενη φάση αναμένονται οι απολύσεις και οι νέες ατομικές συμβάσεις.
Για το ίδιο θέμα γράφει
σήμερα η Αγγέλα Νταρζάνου στην "Αυγή", σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα.
<<Όμηροι ενός σκληρού επιχειρηματικού πολέμου οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Επενδυτής», συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση για τρίτη εβδομάδα, καθώς δεν έχουν λάβει καμία διαβεβαίωση για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που κυμαίνονται κατά περίπτωση από τρεις έως έξι μήνες.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο συνεταίρων, Δ. Μπενέκου και Α. Σκαναβή, που εξέδιδαν από κοινού τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Επενδυτής», έχει αφήσει μετέωρους τους εργαζόμενους, έως ότου πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των περιουσιακών στοιχείων ανάμεσα στους δύο μετόχους. Στον διαχωρισμό έχει αναλάβει ρόλο τελευταίως και η Τράπεζα Πειραιώς, πιστωτής των δύο εφημερίδων και κάτοχος του τίτλου «Επενδυτής» ο οποίος είναι υποθηκευμένος. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να καταθέσουν σύντομα ασφαλιστικά μέτρα και να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, καθώς έγινε αντιληπτό ότι παρά τη διάθεση συνδιαλλαγής που έδειξαν με την ιδιοκτησία βρέθηκαν μπροστά σε τοίχο.
Προβλήματα καθυστέρησης δεδουλευμένων -για δύο μήνες- αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο Τύπο», οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: