mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

O ΣΚΑΙ τόβαλε σκοπό να χάσει τον ενημερωτικό του χαρακτήρα;

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το πογκρόμ των απολύσεων σε χαμηλόμισθους ρεπόρτερ που τρέχουν για το ρεπορτάζ την ώρα που γίνονται προσλήψεις ψυχαγωγικού και αθλητικού χαρακτήρα. Ήδη η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ καταγγέλοντας τις νέες απολύσεις.

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση από το "Πειρατικό ρεπορτάζ"

Συνεχίζεται το πογκρόμ απολύσεων στο συγκρότημα του κατά τα άλλα οικολόγου εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου, το οποίο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε "σφαγείο"...θυσιάζοντας δημοσιογράφους με πολυετή εμπειρία και αυξημένη αίσθηση του λειτουργήματος στο ...βωμό των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Ακόμα δύο συνάδελφοι που αντέδρασαν στις κατάπτυστες ατομικές Συμβάσεις Εργασίας και τις εργασιακές συνθήκες σύγχρονων δούλων που επέβαλε ο εφοπλιστής (πιθανότατα αναπολεί τις συνθήκες γαλέρας στα πλοία...), απολύθηκαν σήμερα.

Πρόκειται για τους καλούς επαγγελματίες συναδέλφους Δήμητρα Κουνέλη και Κυριάκο Αργυρόπουλο οι οποίοι επί σειρά ετών εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό καλύπτοντας επαρκώς τα ρεπορτάζ, δίχως να υπάρχει κανένα παράπονο από την εκάστοτε Διεύθυνση των Ειδήσεων.

Το μοναδικό πρόβλημα ήταν της εργοδοσίας καθώς δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως υπάρχουν Δημοσιογράφοι που λένε "ΟΧΙ" στις ατομικές συμβάσεις εργασίας-σύγχρονης δουλείας που έχουν επιβάλει εδώ και μήνες στο συγκρότημα του Νέου Φαλήρου.
Οι δύο νέες απολύσεις είναι η συνέχεια του πογκρόμ απολύσεων που έχουν ξεκινήσει σταδιακά τους τελευταίους μήνες προκειμένου να διώξουν όσους εμμένουν στην εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του κλάδου.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ. Θα συνεχίσει να ανέχεται το καθεστώς που έχει επιβάλει ο Αλαφούζος στο μαγαζί του; Θα συνεχίζεται να ανέχεται την καταπάτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των εργασιακών σχέσεων των δημοσιογράφων; Πρέπει να πάρει μέτρα ΤΩΡΑ, όχι αύριο, γιατί ανοίγει η όρεξη και των άλλων ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Γιατί χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, τότε δεν έχει νόημα ύπαρξης η ίδια η ΕΣΗΕΑ.
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ!
Βασίλης Τζήμτσος
ΥΓ Στην περίπτωση του Κυριάκου Αργυρόπουλου τίθεται ένα επιπλέον ζήτημα για την ΕΣΗΕΑ. Ήταν υποψήφιος στις εκλογές του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Κυρίες και κύριοι της ΕΣΗΕΑ, προστατέψτε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων που γίνονται ανεπιθύμητοι για τα αφεντικά.

Πηγή: http://peiratikoreportaz.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: