mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Χωρίς σχόλια

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Το Αρχείο της ΕΡΤ, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει από την Κυριακή 21 Αυγούστου μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, ένα ιστορικό ντοκουμέντο, που αφορά στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης στη Βουλή των Ελλήνων (17-19 και 23 Αυγούστου 1982).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σχετικό επεισόδιο της εβδομαδιαίας εκπομπής «Η ΕΡΤ 2 ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ» με τον Χριστόφορο Κονταξή. Μέσα από τη συγκεκριμένη εκπομπή, προβάλλονται στιγμιότυπα από την τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης (17 έως 19 Αυγούστου 1982).

Από την πρώτη ημέρα της συζήτησης, παρουσιάζονται οι ομιλίες και δευτερολογίες του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελου Αβέρωφ, πλάνα από την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ. καθώς και αποσπάσματα των ομιλιών του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, του ανεξάρτητου βουλευτή επικρατείας της ΝΔ Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του ανεξάρτητου βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Μαύρου.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζονται σημεία ομιλιών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Φωτίου, Δημήτρη Διαμαντίδη και Μανώλη Γλέζου, και του εισηγητή του ΚΚΕ Κώστα Λουλέ, ενώ περιέχονται αποσπάσματα από τις ομιλίες του υπουργού Εργασίας Ευάγγελου Γιαννόπουλου και του υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Γεννηματά (18/8/1982).

Δεν υπάρχουν σχόλια: