mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Το κενό της "Ραδιοτηλεόρασης" και η τελευταία δόση στο ΑΠΕ*

** media news
(Η έκδοση της εβδομάδας)


Στην ουρά της αναδιάρθρωσης

Η μείωση κόστους στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης παίρνει σειρά για την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση περί κατάργησης των «μυστικών κονδυλίων». Για την ιστορία και εν αναμονή των παρεμβάσεων, το κονδύλι «απόρρητων δαπανών» στη Γενική Γραμματεία για το 2011 ανερχόταν σε 190.000 ευρώ. Το κονδύλι των δημοσίων σχέσεων πάσης φύσεως ανέρχεται σε 294.500 ευρώ. Το προσωπικό προηγείται και εδώ: ήδη, με απόφαση του Ηλία Μόσιαλου, ανασυστάθηκε η επιτροπή αξιολόγησης των εργαζομένων.

Η τελευταία δόση για το ΑΠΕ

Την τελευταία δόση ύψους 1,88 εκατ. ευρώ ζητεί το Υπουργείο Επικρατείας από το Υπουργείο Οικονομικών, για τους μισθούς του Σεπτεμβρίου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Με το ποσό αυτό συμπληρώνεται η πίστωση των 9,45 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί για το 2011. Για τους επόμενους μισθούς αναμένεται επιχορήγηση από την... ΕΡΤ.

Σε λεπτό σχοινί η συνεργασία

Η συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Alter, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις με τον ΣΚΑï. Οι οποίες συνεχίζονται, με εκατέρωθεν πιέσεις. Το κλίμα σύντομα δεν αποκλείεται να γίνει πολεμικό. Κάτι που θα φανεί από την πρόταση για τον εκπρόσωπο του Β. Μαρινάκη στο ΣΚΑΙ.

Ετοιμάζονται για το κενό

Το λουκέτο στη «Ραδιοτηλεόραση», με έσοδα της τάξης των 700.000 ευρώ, έθεσε σε ετοιμότητα τη «Δάφνη Επικοινωνίες»: η εταιρεία προετοιμάζει την έκδοση τηλεοπτικού περιοδικού, με στόχο να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί.



Την «Ε» δανείζουν οι εργαζόμενοι

Η πικέτα με τη σκληρή φράση «Θα μείνουν μόνο τα σκουλήκια», κρεμασμένη στα γραφεία του κυριακάτικου φύλλου της «Ελευθεροτυπίας», δείχνει το κλίμα που επικρατεί στον Νέο Κόσμο. Η νέα αόριστη απάντηση του οικονομικού διευθυντή στην επιτροπή εργαζομένων για το πότε θα πληρωθούν τους μισθούς τους, όπως επίσης και η δήλωση ότι τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους, προκάλεσαν οργή στην εφημερίδα. Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε να δοθεί διορία για την αποπληρωμή των 2 μηνών ως τις 5 Σεπτεμβρίου και να καταγγελθεί η διοίκηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Οι συντάκτες έμαθαν επισήμως ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις τράπεζες για το νέο δάνειο και, ανεπίσημα, ότι από τον Οκτώβριο θα γράφουν και για το κυριακάτικο και για τα περιοδικά.

Η πρόταση υπάρχει

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να υπογράψει το κόστος, για την παραγωγή της εβδομαδιαίας εκπομπής «Αθλητική Κυριακή»: μόνο για τη μετάδοση στιγμιοτύπων η Forthnet θέλει 2 εκατ. ευρώ, όπως και πέρυσι, συν 5% αύξηση. Στο τοπίο απαξίωσης που δημιούργησαν οι κυβερνητικές προθέσεις για την ΕΡΤ, και παρά τα κέρδη της εταιρείας, κανείς από τη διοίκηση δεν ρισκάρει να πάρει αποφάσεις. Όχι για ανταγωνιστική ΕΡΤ, ούτε καν για κρατική τηλεόραση...

Ο Alpha χωλαίνει, λέει το RTL

H ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου του RTLGroup, δείχνει κέρδη ύψους 557 εκατ. ευρώ προ φόρων, 324 εκατ. καθαρά. Το κανάλι της Κάντζας παραμένει ζημιογόνο και αγκάθι για τον όμιλο, λόγω της πτώσης των διαφημίσεων, όπως επισημάνθηκε. Στο Λουξεμβούργο, προβλήθηκε υπερβολικά η σύσταση νέας κοινοπραξίας, με στόχο την επέκταση του RTL στην Ινδία και σε άλλες ασιατικές χώρες.

●●● Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται ιντερνετική απόβαση από τον Δ. Κοπελούζο, με την έναρξη λειτουργίας 13 νέων sites. Στην ομάδα που ετοιμάζει τα ψυχαγωγικά sites, εντάχθηκε η Ζίνα Κουτσελίνη.

●●●Στις 5 Σεπτεμβρίου, η «Ελληνοφρένεια» βγαίνει στον RealFM. Στον ΣΚΑΪ, το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κενό καλύπτει η θεατρική ομάδα Abovo.

●●●Στο Διαδίκτυο βγήκε το web κανάλι PAOKTV.

●●●Την ίδια ώρα, στον «Άρης FM» της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, καθώς παραμένουν απλήρωτοι.

●●●Η ίδια κατάσταση μη πληρωμών καταγγέλλεται για την ΙΜΑΚΟ.

●●●Ψηφιακή εκπομπή σε MPEG 4 για τα κανάλια της Θεσσαλονίκης TV 100, EuroChannel και Γνώμη, μέσω του πάροχου «Δ.Ε.Π.Θ.Ε. Ψηφιακός Πάροχος».

●●●Μετά τις προσλήψεις για ψυχαγωγικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και την TV. ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑï απέλυσε πάλι ρεπόρτερ. Στο βάθος, διαφαίνεται σχέδιο ενοποίησης των FM με την τηλεόραση.

●●●Στο κανάλι προστέθηκε ο Κυριάκος Θωμαΐδης. Με ειδική αποστολή άραγε;

●●●Στη Fortune κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον λογαριασμό media του ομίλου MIG, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

●●●Σε spec για την ανάθεση του διαφημιστικού της λογαριασμού βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, μετά την απόσυρσή της από τη συμφωνία με τη LeoBurnett.

●●●Την αλλαγή της διαφήμισης των καταστημάτων Prince Oliver, στην οποία δέσποζε ο Παρθενώνας, ζητεί με απόφασή του το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας. Η καταγγελία υποβλήθηκε από την ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Αττικής, όμορων νησιών και νησιών Αιγαίου. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται πως ο Παρθενώνας ανήκει στα εθνικά σύμβολα της χώρας, των οποίων η εμπορική χρήση πιθανώς να προσβάλλει το κοινό.

●●●Με τις εγγυήσεις που ζητεί η ΕΔΕΕ από τον ΟΠΑΠ, ενόψει του spec για τη διαφημιστική προβολή των τυχερών παιχνιδιών, άνοιξε πάλι τον διάλογο στην αγορά της επικοινωνίας. Η ΕΔΕΕ επισημαίνει 4 σημεία: τη μείωση του λειτουργικού κόστους συμμετοχής, την πλήρη ενημέρωση σε όσους λάβουν μέρος, την εγγύηση για αμοιβή σε όσους περάσουν στη 2η φάση αξιολόγησης καθώς και την πιθανή κατάργηση του ποσοστού των επιστροφών 9,9%.

●●●Καμπάνια ενάντια στις μεθόδους του ανορθόδοξου μάρκετινγκ («guerillamarketing») εξήγγειλε η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η ενημερωτική καμπάνια θα εστιάζει στις κυρώσεις που θα υποστούν, όσες μάρκες επιλέξουν το λεγόμενο «αντάρτικο μάρκετινγκ», για την προώθησή τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012






Δεν υπάρχουν σχόλια: