mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ακατανόητο ή ολοκληρωμένο σχέδιο ελέγχου για τα Μέσα ενημέρωσης

Διαβάζοντας, από μακριά και χαλαρά είναι αλήθεια, τα ρεπορτάζ για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα blog είναι αδύνατον να μην σκεφθώ πως πίσω από όλα αυτά υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να θέλει στο όνομα της ελευθεροτυπίας, να δώσει "ονοματεπώνυμο" στα blogs και ταυτόχρονα, εσκεμμένα να κρατά σε ανομία το χώρο του Διαδικτύου.
Δεν μπορεί την ώρα που σκέφτεται, όπως λέει, την προστασία των πολιτών να αφήνει ξέφραγο αμπέλι τα sites, εκεί που ανθεί η μαύρη εργασία. Τα sites που πουλάνε "ενημέρωση" σαν αυτή που θέλει υποτίθεται η κυβέρνηση να προστατέψει από..."εκβιαστές". Δεν μπορεί να φυτρώνουν σαν μανιτάρια sites και να μην υπάρχει καμία προστασία για όσους εκεί πηγαίνουν να "δημοσιογραφήσουν".
Και επειδή δεν διαβάζω για κάποια αντίδραση δημοσιογράφων, φορέων ή ακόμη και των παραδοσιακών ΜΜΕ, διαβλέπω πως θα συμβεί ότι έγινε με τις αγωγές. Η κυβέρνηση και τα πολιτικά πρόσωπα θα εξοπλιστούν με νέους νόμους και διατάξεις που θα βάζουν -όταν αυτοί το θέλουν- φίμωτρο σε όσους αρθρογραφούν και σχολιάζουν στα blog ή και στα sites. Και θα αφήσει ξέφραγο αμπέλι ανομίας τα διαδικτυακά Μέσα που θα πουλάνε ενημέρωση κατά παραγγελία των κυβερνώντων.
Το πρόβλημα στα blogs δεν είναι η ανωνυμία των πολιτών, είναι η δημοσιογραφία της διαπλοκής και των συμφερόντων. Η δεύτερη ανθεί και θα ανθήσει περισσότερο με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: