mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Τα διπλά παιχνίδια της κυβέρνηση για τη διαπλοκή...

...Και αν ήδη ο πολιτικός προϊστάμενος έχει λάβει αυτή την απόφαση συρρίκνωσης της ΕΡΤ, ποιο νόημα έχει στη συνέχεια το πόρισμα των ξένων ειδικών για το μέλλον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης; Τι θα γίνει άραγε με τον αριθμό των εργαζομένων που θα χάσουν τη θέση τους στα media που θα κλείσουν;

Συμπερασματικά: Διαβάζοντας τους ισολογισμούς είναι τα ιδιωτικά media που κινδυνεύουν, και η ΕΡΤ με τα 27,8 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στο εξάμηνο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο. Κλειδί είναι το ανταποδοτικό τέλος.
Υπάρχει η προοπτική της εφαρμογής και νέων κανόνων διαφάνειας στη χρηματοδότηση των media (ανταποδοτικό - διαφήμιση) και να σωθούν θέσεις εργασίας. Η ΕΡΤ πρέπει να αλλάξει άμεσα και να παρέχει ενδιαφέρον πρόγραμμα στους πολίτες που την πληρώνουν, χωρίς να ανταγωνίζεται τους ιδιώτες.

Υπάρχει κι άλλη λύση της οριστικής συρρίκνωσης της ΕΡΤ... Γιατί να πληρώνουν οι πολίτες το ανταποδοτικό, όταν δεν θα εισπράττουν τίποτα σε πρόγραμμα το επόμενο διάστημα, και τα χρήματα θα πηγαίνουν εμμέσως στη μαύρη τρύπα; Ας την κλείσουν από τώρα, και ας δημιουργήσουν ένα μικρό φορέα που θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό και θα παρακολουθεί την εκάστοτε κυβέρνηση και τα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Για τη συνέχεια
http://media-industry.blogspot.com/2011/08/media-1.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: