mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Θολό σημείο η 5νθήμερη εργασία

Ο όρος "5νθήμερη εργασία" αναφέρεται στο ψήφισμα των συντακτών του "Βήματος" που θεώρησαν θετικές τις προτάσεις Ψυχάρη. Κι όλοι αναρωτιόμαστε αν αυτό σημαίνει ότι κλείνει μια έντυπη έκδοση την εβδομάδα. Στο περίφημο πάντως non paper και τις μετέπειτα προτάσεις των εκδοτών ο όρος "5νθήμερη εργασία" χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει την κατάργηση του ωραρίου ή μάλλον την καθιέρωση κυλιόμενου ωραρίου σε ένα 24ωρο, ανεξαρτήτως Σαββάτου ή Κυριακής. Η απαίτηση αυτή καλύπτει τις νέες ηλεκτρονικές εκδόσεις και αντί αμοιβής την Κυριακή δίνονται ρεπό. Τα οποία φυσικά, όπως π.χ στη Real καταργούνται, αν πρέπει να τιμωρηθεί ο συντάκτης ή όπως π.χ στην "Εξέδρα" που δεν προφταίνουν να δώσουν το 2ο ρεπό.

Το
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Συντακτών του Βήματος

Μετά τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των ΜΜΕ και την ενημέρωση που μας έγινε από τη διεύθυνση της εφημερίδας, η Γ. Συνέλευση των συντακτών του Βήματος κατέληξε στα εξής:
1) Εκτιμούμε ως θετική βάση διαπραγμάτευσης τις προτάσεις που μας μετέφερε η Διεύθυνση του Βήματος εκ μέρους της ιδιοκτησίας, με σκοπό τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο των ΜΜΕ βάση των κάτωθι σημείων:

Δέσμευση για μη απολύσεις
Δέσμευση για εργασιακή ειρήνη
Πενθήμερη εργασία
Μηδενικές αυξήσεις



2) Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και ζητούμε από την ΕΣΗΕΑ, να λάβει υπόψη της τη στάση της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ, σε ενδεχόμενη μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση για τη νέα σύμβαση.
3) Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που δουλεύουν στα ενημερωτικά sites και συμμετείχαν στην απεργία, παρ’ό,τι πολλοί από αυτούς δεν είναι μέλη των Ενώσεων. Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα της ασφαλιστικής κάλυψης και της συνδικαλιστικής τους εκπροσώπησης.

Αθήνα, 12/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: