mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μέσα στα Μέσα*

Media news
(H έκδοση της εβδομάδας)

**Νέα αγωγή κατά της ΕΤΙΤΑ κατέθεσε το Star με την οποία καταλογίζει στο σωματείο τεχνικών ότι δεν λέει αλήθεια για τις προτάσεις του καναλιού. Η προσπάθεια πάντως να επιβληθούν μονομελή τηλεοπτικά συνεργεία έγινε και στον Alpha αλλά μετά από έντονη αντίδραση των τεχνικών δεν προχώρησε. Στο Star η διοίκηση πρότεινε νέες μειώσεις αμοιβών, κατά 8% σε όσους αμείβονται ως 1.500 ευρώ και 20% για περισσότερο από αυτό το ποσό. Η πρόταση απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους.
** Με μια επιστολή καταπέλτη για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπέβαλλε την παραίτηση του ο διευθυντής ειδήσεων Νικόλας Βουλέλης. Μια μόλις μέρα μετά την πλήρη κάλυψη των ενεργειών του Ηλία Μάτσικα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή στη Βουλή, ο κ. Βουλέλης κάνει λόγο για πολιτική συρρίκνωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του Πρακτορείου. Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να δώσουν συνέντευξη Τύπου για την κρίση στα ξένα Μέσα ενώ παρέμβαση έκανε η ΕΣΗΕΑ καταλογίζοντας στην πολιτική ηγεσία εχθρικό κλίμα για την εργασία.
**Κρίση και στον «Αθήνα 9,84» καθώς πλησιάζει ο Ιούνιος και θα πρέπει η δημοτική επιχείρηση να μετατραπεί σε Ανώνυμη εταιρεία. Και ενώ συνεχίζονται οι μειώσεις μισθών, η διοίκηση σχεδιάζει την πραγματοποίηση ημερίδας για την επόμενη μέρα του σταθμού με τη συμμετοχή του υπουργείου Εσωτερικών.


** Κάτι τρέχει στη διεύθυνση προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης. Είναι ευρέως γνωστό πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο κυρίες της διεύθυνσης, Ε.Χοϊδά και Π.Μουρίκη δεν είναι οι καλύτερες. Η απόφαση της διοίκησης να τοποθετήσει στον έλεγχο έγκρισης των σειρών μυθοπλασίας δυο μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ, τις κυρίες Λ. Διβάνη και Λ.Κονιόρδου απλώς επιβεβαιώνει το κλίμα καχυποψίας. Στο μεταξύ συνεχίζεται η έγκριση νέων εκπομπών και σειρών και έτσι μετά την πρεμιέρα μεθαύριο του «Μένουμε Ελλάδα», ο Γιώργος Αμυράς θα παρουσιάζει και μια δεύτερη εκπομπή για το ποδήλατο.
**Αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης λίγες μέρες μετά την 4ήμερη απεργία στα ΜΜΕ κατέθεσε στα σωματεία του Τύπου νέα πρόταση για μηδενικές αυξήσεις για την επόμενη 5ετία, καθιέρωση 5νθήμερης εργασίας και δέσμευση για μη μαζικές απολύσεις. Στην πρόταση λέγεται πως διαφωνεί ο Φώτης Μπόμπολας που επιμένει για μειώσεις στο 15%.
**Η πρώτη πλήρης ψηφιακή μετάβαση στην τηλεόραση θα γίνει στη Θεσσαλία στις 27 Μάϊου με την εκπομπή της Digea. Τα στελέχη της εταιρείας στην οποία μετέχουν όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά ιδιωτικά κανάλια, έριξαν το μπαλάκι για την επικοινωνία του εγχειρήματος στα χιλιάδες νοικοκυριά σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φάρσαλα στο κράτος που καλείται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπόνηση ενημερωτικής καμπάνιας.
**Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το πρόγραμμα «digi-mobile» που προβλέπει επιχορηγήσεις 15 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.
** Γενικό γραμματέα μέσω διαδικασίας opegov.gr αναζητά το υπουργείο Επικρατείας.
** Ποσοστό 36% της συμμετοχής του στο Travel Plan έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ πούλησε στην EXPRESS HOLIDAYS AE, ο ΔΟΛ.
** Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρούν οι «Τεχνικές Εκδόσεις» στις 6 Μάϊου.
** Ημερήσιο φύλλο φίλο-Ολυμπιακών θέσεων σχεδιάζει να εκδώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
** Δυο ακόμη αθλητικά site, τα www.theplayer.gr και www.sportaction.gr εντάχθηκαν στην πλατφόρμα της DPG Digital Media του Δ. Γιαννακόπουλου.
** Διεύρυνση της συνεργασίας του με περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς επιζητά το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, φέρνοντας και εκπομπές τις περιφέρειας στα ερτζιανά της Αττικής. *
* Σάτιρα και κωμωδία από τους δημιουργούς της στο νέο site www.comedylab.gr που περιλαμβάνει 4 κανάλια με ελληνικές σειρές, σάτιρα, stand up comedy και ξένες σειρές.
**Μόλις 222.400 ευρώ είναι το κόστος για την φετινή Eurovision στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας τον Μαϊο. Και από αυτό το ποσό οι 120.000 ευρώ αφορούν στα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα καταβάλει η ΕΡΤ στην EBU.
** Την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» ανακοίνωσε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος. Πολλοί από τους εργαζόμενους που ήταν απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες κατέθεσαν καταγγελία στην Επιθεώρηση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: