mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Όλοι οι καλοί των media στο τζόγο;

Σχεδόν όλα τα ηχηρά ονόματα των επιχειρηματιών στα media, παλαιοί και νέοι, ακόμη και ορισμένοι που άφησαν πίσω τους φέσια και λουκέτα στα αθλητικά Μέσα, εμφανίζονται σε δημοσιεύματα ως "ενδιαφερόμενοι" του ηλεκτρονικού τζόγου αξίας 15 δισεκατομμύριων ευρώ.
 
Όπως διαβάζουμε στην "Ισοτιμία" του Σαββάτου:

- "Για τα λεγόμενα «φρουτάκια», ζωηρό ενδιαφέρον φέρεται ότι έχει εκδηλώσει ο όμιλος Κοντομηνά, που συνεργάζεται με την αγγλική William Hill ο όμιλος Aegean του Δημ. Μελισσανίδη αλλά και συμφέροντα του επιχειρηματία και ποδοσφαιρικού παράγοντα Αχ. Μπέου. Επιπλέον κινούνται και άλλες ξένες εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη αποκτήσει Έλληνες επιχειρηματίες ως συνεργάτες και συνεταίρου".

-"Στο χορό της αδειοδότησης για το διαδικτυακό στοίχημα έχουν εισέλθει τόσο οι ήδη παρανόμως δραστηριοποιούμενες εταιρείες, όσο και άλλα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ειδικότερα, πέραν του ΟΠΑΠ, ενδιαφέρον δείχνουν η Intralot του Σ. Κόκκαλη (με πιθανή τη συμμετοχή και του ομίλου Μπομπολα ) και η ιταλική Lottomatica που έχει εξαγοράσει και την G Tech υποψήφια νέα τεχνολογική πάροχο του ΟΠΑΠ στον εν εξελίξει διαγωνισμό.

- Δραστηριότητες όμως νόμιμες διεκδικούν και οι ήδη παρούσες στην εγχώρια αγορά εταιρείες: η Eurobet που ανήκει στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όμιλο, τον βρετανικό GALA, και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από Κύπριους επιχειρηματίες. Η SportingBet την οποία εκπροσωπεί η εισηγμένη στοΧ.Α. εταιρεία Centric των αδελφών Οντόνι.



-Επίσης η γαλλική Betfair την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα και την Κύπρο το δικηγορικό γραφείο Στρογγυλού. Η Bwin(γερμανοαυστριακή) την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια η Orange εταιρεία υπηρεσιών διαφήμισης και μάρκετινγκ και η Avenir(πρώην Ζήνων) των επιχειρηματιών Γιάννη Βαρδινογιάννη (του Σήφη), Στέλιου Χατζηιωαννου (EasyGroup) και Βίκτωρα Ρέστη. Υπάρχουν ακόμα οι εταιρείες Klikbet και Interwettenπου αντιπροσωπεύονται από μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

- Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, έχουν ενοικιαστεί πάρα πολλοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να «φιλοξενήσουν» τα χιλιάδες μηχανήματα VLT’s που περίμεναν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Αναφέρονται μάλιστα περιπτώσεις εμπλοκής ακόμα και ανθρώπων του υποκόσμου (Ελλήνων και αλλοδαπών) στη χρηματοδότηση και την «αναγκαστική προτίμηση» ενοικίασης παρόμοιων χώρων, σε συγκεκριμένα άτομα. Και όλα αυτά κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αρχών και με το χρήμα να ρέει άφθονο και αφορολόγητο...

(για ολόκληρο το άρθρο εδώ:

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=95447)



Δεν υπάρχουν σχόλια: