mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Τα κανάλια "κλέβουν" τώρα εικόνες και από τα sites

Μια αξιοπρόσεκτη ανακοίνωση καταγγελίας από την ΕΣΗΕΜΘ φέρνει στην επιφάνεια ένα νέο φαινόμενο. Τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που κατήργησαν όλους τους ανταποκριτές τους και απέλυσαν εκατοντάδες κόσμο, "κλέβουν" εικόνες τώρα και από ιστοσελίδες της περιφέρειας! Ο Alpha εν προκειμένω που καταγγέλλεται από την ΕΣΗΕΜΘ πήρε τηλεοπτικό υλικό από ιστοσελίδα της Ορεστιάδας και έκρυψε τον τίτλο της! Η Ένωση Συντακτών, όπως είναι φυσικό, ζητά ευθύνες από τους δημοσιογράφους, στελέχη των καναλιών. Που από το γραφείο τους στην Αθήνα, πίνοντας καφέ μπορούν να "κατεβάσουν" διαδικτυακά εικόνες άλλων, πείθοντας τους ιδιοκτήτες των καναλιών πως και με τις φρικτές περικοπές το πρόγραμμα βγαίνει...
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση

ΕΣΗΕΜΘ: “Κλεμμένα” ρεπορτάζ δίνουν άλλοθι στον αφανισμό των ανταποκριτικών γραφείων

“Βίντεο με πρωτότυπο δημοσιογραφικό υλικό από ιστοσελίδα που έχει έδρα στην Ορεστιάδα χρησιμοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός “Alpha” σε παρουσίαση σχετικού ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων, φροντίζοντας να καλύψει την ένδειξη της πηγής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος σταθμός καταφεύγει στην τακτική αυτή, μολονότι οι συντελεστές της ιστοσελίδας επικοινώνησαν στο παρελθόν με συναδέλφους του “Alpha” και ζήτησαν να μην επαναληφθούν ανάλογες δεοντολογικές παραβάσεις.
Η καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό θα πάρει ασφαλώς τον δρόμο της τόσο προς τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ όσο και προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Δημοσιογράφοι που διατηρούν επιτελικές θέσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και επιτρέπουν ή, πολύ περισσότερο, προκρίνουν ανάλογες ενέργειες πρέπει να γνωρίζουν ότι πέρα από το ότι καταπατούν αρχές δεοντολογίας δίνουν άλλοθι στους εργοδότες και την πολιτεία για τον συστηματικό αφανισμό των ανταποκριτικών γραφείων.

Όπως κατ´ επανάληψη έχει επισημάνει η ΕΣΗΕΜ-Θ, κανένας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που λειτουργούν δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά της προσωρινής άδειάς του, εφόσον είτε δεν έχουν ανταποκριτικά γραφεία είτε απασχολούν αμελητέο αριθμό δημοσιογράφων (συχνά μόνο έναν) σε γραφεία που προσχηματικά διατηρούν. Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα συνεχίσει την πρωτοβουλία και τις προσπάθειές της για τη διευθέτηση αυτού του προβλήματος σε συνεργασία και με τις άλλες Ενώσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: