mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Απεργούν οι εργαζόμενοι στη Forthnet- Nova

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι της Forthnet-NetMed απεργούν κόντρα στο "ομαδικό πνεύμα" της εταιρείας που θέλει τους εργαζόμενους υποταγμένους και τρομοκρατημένους. 
Οι εργαζόμενοι ζητούν:

* Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων – Να σταματήσουν οι απολύσεις.
* Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη Forthnet όλοι οι επενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους, μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
* Να προχωρήσει ο έλεγχος, που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Σωματείου, στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς μας.
* Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
* Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων. Κάτω τα χέρια από το +75% για τη δουλειά τη Κυριακή.

Η ανακοίνωση του  Σωματείου Εργαζομένων FORTHNET – NETMED

11 Δεκέμβρη Απεργούμε, δεν «χαμηλώνουμε» τις απαιτήσεις μας,συνεχίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας!



«Δεν αναγνωρίζουμε τη γλώσσα»αυτών μας θέλουν υποταγμένους. Και άλλες τυμπανοκρουσίες από την εργοδοσία αυτή τη φορά για τα οικονομικά αποτελέσματα του Γ’ Τριμήνου. Επέκταση της συνδρομητικής βάσης, σταθεροποίηση και αύξηση της κερδοφορίας της στις δικές μας πλάτες! Όπως πάντα και αυτό το τρίμηνο είδαμε συναδέλφους μας να απολύονται, λιποθυμάμε από την εντατικοποίηση, πληρωνόμαστε καθυστερημένα, δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας με σοβαρές παραβάσεις τους κανόνες υγείας και ασφάλειας… Έτσι βγαίνουνε τα κέρδη της εργοδοσίας! Για αυτό πανηγυρίζει, επειδή μας πίνει το αίμα!
Μιλάει ξανά για «ομαδικό πνεύμα» και «κοινό στόχο» για να εξασφαλίσει την συμμετοχή και τη συναίνεση στην καταστροφή της ζωής μας, με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Επιθυμεί να μας απομακρύνει από τη συλλογική δράση και το Σωματείο μας. Δεν πέφτουμε στην παγίδα, την έχουμε πάρει χαμπάρι! Ενόψει της απεργίας μας στις 11 Δεκέμβρη επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να τρομοκρατήσει όλους τους συναδέλφους, σε όλα τα τμήματα της εταιρείας. Στο inbound του τεχνικού και στο εμπορικό μεταξύ άλλων, κόβει τις άδειες των Χριστουγέννων, καλεί τους συναδέλφους να στείλουν mail με προτάσεις και παράπονα για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας, ώστε να ληφθούν υπόψη και να παρθούν μέτρα. Ποιον πάει να κοροϊδέψει;


Δεν τσιμπάμε … Μας την έχουν στημένη!

Θυμόμαστε καλά ότι λίγο καιρό πριν τις μειώσεις στους μισθούς μας το 2012, η εργοδοσία είχε ζητήσει προτάσεις από όλους τους συναδέλφους για την «μείωση του λειτουργικού κόστους». Θυμόμαστε καλά το ερωτηματολόγιο που μας είχε καλέσει να συμπληρώσουμε με τίτλο «η γνώμη σου μετράει» πριν καιρό. Το αποτέλεσμα: Δύο γλάστρες τοποθέτησε έξω από το κτήριο του Ταύρου, για να «ομορφύνει ο χώρος», τις οποίες μετά από λίγο τις έβγαλε για να βάλει … τασάκια. Αλήθεια, κάποιος από εμάς είχε καταγράψει στο ερωτηματολόγιο ότι αυτό που μας λείπει είναι οι γλάστρες;
Στο outbound του τεχνικού απομονώνει σε δωματιάκια συναδέλφους και τους λέει ότι το πρόγραμμα Δεκέμβρη-Γενάρη, που περιλαμβάνει και τις άδειες μας, δεν είναι οριστικό. Θα πάρει τελική μορφή ανάλογα με τον φόρτο δουλειάς λόγω της Χριστουγεννιάτικης προσφοράς και… ανάλογα με το πόσοι θα απεργήσουν και πόσες απεργίες θα γίνουν! Εκβιασμός καραμπινάτος που πρέπει να της γυρίσει μπούμερανκ!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τώρα αποφασιστικά παίρνουμε την τύχη στα δικά μας χέρια!Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας. Εμπιστευόμαστε τη δύναμη που μας δίνει η αλληλεγγύη, έχουμε στο πλευρό μας το ΣΕΤΗΠ και όλους τους εργαζόμενους. Δίνουμε μαζικά, μαχητικά – όλοι οι συνάδελφοι και σε όλα τα κτήρια – τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 11 Δεκέμβρη. Αυτή η μάχη είναι υπόθεση του καθένα μας, παλεύουμε για την υγεία μας, τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας!

11 Δεκέμβρη: ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην περιφρούρηση 7.00π.μ. στο κτήριο του Ταύρου και στην Γενική Συνέλευση στις 11.00π.μ.


Για το Δ.Σ:

Ο Πρόεδρος : Κων/νος Θεοδωρόπουλος

Ο Γραμματέας : Κων/νος Ραουζέος

Δεν υπάρχουν σχόλια: