mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Συνεργοί του εγκλήματος στην κοινωνία τα κυρίαρχα ΜΜΕ

Οι συνεργοί του εγκλήματος…
του Θράσου Αβραάμ στην "Εκδοχή" 

Διασπορά φόβου, τρομολαγνεία, ψέματα, κατασκευή- χειραγώγηση ειδήσεων είναι μερικές εκφράσεις για να περιγράψω τα δελτία των 8 αλλά και πρωτοσέλιδα εφημερίδων των τελευταίων ημερών. Μήπως πράγματι κινδυνεύει η χώρα με καταστροφή; Μήπως τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας δείξουν ¨το καλό μας¨ για να μην οδηγηθούμε στην πανωλεθρία και την κόλαση;
Τίποτα από όλα αυτά. Απλώς, οι ολιγάρχες της ενημέρωσης είναι ώρα να εξοφλήσουν τα γραμμάτια τους στο σύστημα της κλεπτοκρατίας των τραπεζών και των πολιτικών που τους έχουν στηρίξει.
Δέκα «φαμίλιες» έχουν υφαρπάξει με τον πιο κραυγαλέο και χυδαίο τρόπο τις τηλεοπτικές συχνότητες, οι οποίες ανήκουν στον ελληνικό λαό. Xωρίς ποτέ να έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τις προσωρινές άδειες που κατέχουν.
Οι αριθμοί άλλωστε μιλούν από μόνοι τους.
Πάνω από 550.000.000 ευρώ χρωστούν οι ολιγάρχες στις τράπεζες για τα ΜΜΕ τους, με δάνεια που παίρνουν χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις. Πάνω από 800 εκατ. είναι τα συνολικά τους χρέη σε ιδιώτες, στο δημόσιο, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.

Γιατί και πώς συνεχίζει ο Πήγασος με τραπεζικά δάνεια 170 εκατ. και συνολικά χρέη 213 εκατ. ευρώ;
Γιατί και πώς συνεχίζει να εκπέμπει ο Τηλέτυπος-Mega με χρέη στις τράπεζες 129 εκατ. και 194 εκατ. ευρώ προς κάθε κατεύθυνση;
Γιατί και πώς επιβιώνει ο ΔΟΛ με 135 εκατ. ευρώ τραπεζικό δανεισμό και συνολικές υποχρεώσεις 193 εκατ.;
Πώς ο όμιλος της Καθημερινής συνεχίζει με 92,8 εκατ. ευρώ χρέη σε τράπεζες και 144 εκατ. συνολικές υποχρεώσεις;
Και να ήταν μόνο αυτοί…
Το STAR CHANNEL ο τηλεοπτικός σταθμός της οικογένειας Βαρδινογιάννη έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ. Τα δάνεια του ομίλου ΑΝΤ1 ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του κομιστή Αναστασιάδη πήρε τρία δάνεια από τη Μarfin συνολικού ποσού 3.000.000 ευρώ με προσωπικές εγγυήσεις των εκδοτών Αναστασιάδη και Καραμήτσου και άλλο ένα δάνειο 21.000.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.
Πώς και με ποίων εντολές οι τράπεζες δανείζουν σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιστρέψουν τα δανεικά;
Οι ερωτήσεις μόνο ως ρητορικές μπορεί να χαρακτηριστούν αφού γνωρίζουμε όλοι τις απαντήσεις.

Ας μην γελιόμαστε.
Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από τον ζυγό του χρέους, τον ζυγό των νταβατζήδων και των ξεδιάντροπων ληστών της πατρίδας μας, ας συνεχίσουμε να τους βλέπουμε και να τους πιστεύουμε.
Ειδάλλως, ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ας τους στείλουμε μια για πάντα εκεί που ανήκουν: στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: