mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Δεν έδωσαν την ΕΣΗΕΑ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ γιατί κάλεσαν τον Παπούλια!

Ένα-ένα βγαίνουν στη φόρα τα απίστευτα πια πράγματα που συμβαίνουν στην ΕΣΗΕΑ. Η αφορμή για τις αποκαλύψεις ήταν μια πρόσκληση. Η πρόσκληση του Μορφωτικού Ιδρύματος για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ την Κυριακή. Με το όνομα του καλεσμένου φαρδύ-πλατύ. Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έβαλε την υπογραφή του σε όλα τα καταστρεπτικά για την ελληνική κοινωνία Π.Δ και μνημονιακές θηλιές εκλήθη ως επίτιμος καλεσμένος από την ΕΣΗΕΑ. Η οποία έχει κανονίσει να σιτίζονται οι άνεργοι δημοσιογράφοι από την Εκκλησία. Πόσο πιο χαμηλά πια να πέσει ένα "σωματείο"...
Η αντίδραση που ξέσπασε ήταν άμεση, οργισμένη. Η Πόπη Χριστοδουλίδου, εκλεγμένη στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τα έψαλε δημόσια στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Μαρία Αντωνιάδου, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Γ.Φιλιππάκης με δημόσια επιστολή του (την αναρτούμε παρακάτω), καλεί τους δημοσιογράφους στις 11.00 το πρωί στην Ακαδημίας για να δείξουν πως εκεί είναι το σπίτι των δημοσιογράφων και όχι των μνημονιακών φίλων της παράταξης Αντωνιάδου. 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής είναι η είδηση πως η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να δώσει την αίθουσα του 1ου ορόφου της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τη 2ήμερη γενική συνέλευση τους επειδή ετοιμαζόταν η φιέστα των 100 χρόνων!
Και σήμερα γίνεται γνωστό μέσα από την καταγγελία της ΚΕΔ  πως κάποιοι από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε θετική απόφαση στο ΔΣ, είχαν δώσει εντολή να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο! 
Όλα τα παραπάνω είναι απλώς εξωφρενικά. Μπορεί ορισμένοι συνδικαλιστές, ομοτράπεζοι των εκδοτών και των στελεχών του Μαξίμου να έχουν ταχθεί στην φάλαγγα καταστροφής της κοινωνίας, άρα και του δημοσιογραφικού κλάδου. Αυτό όμως δεν τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι ενός ολόκληρου κλάδου. Ακόμη και οι ψηφοφόροι τους χαμένα τα έχουν. Ακόμη και ο φίλος τους Φ.Κρανιδιώτης τους κράζει...


Επιστολή στη... Μαρία Αντωνιέτα - του Γιώργου Φιλιππάκη

Μαρία Αντωνιάδου ή Μαρία Αντουανέτα; Ποια είστε, εν πάσει περιπτώσει; Έχετε συναίσθηση της κατάστασης κυρία πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ; Έχετε καταλάβει πως ούτε «παντεσπάνι» μα ούτε ψωμί υπάρχει πια;
Μέχρι και ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης - μέλος του ίδιου συστήματος εξουσίας στο οποίο ανήκετε κι εσείς - σας κράζει κυρία Αντωνιάδου.
Δώσατε το δικαίωμα – σ΄ αυτόν τον υπερδεξιό - να ειρωνεύεται εσάς αλλά και ολόκληρο τον κλάδο λέγοντας: «Ο κόσμος καίγεται και ΕΣΗΕΑ γιορτάζει τα 100 της χρόνια οργανώνοντας εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση του αιωνόβιου κλειστού σωματείου των δημοσιογράφων».
Χαρακτηρίζει την ΕΣΗΕΑ «αποκομμένη από την κοινωνία, πέρα και εκτός από κάθε λογική, άλλοτε αριστερίζουσα, άλλοτε συνομιλούσα με την εξουσία…». Εξουσία αισθάνεται ο ίδιος και βεβαίως κάτι παραπάνω ξέρει για τη διαδρομή σας.

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με έναν άνθρωπο σαν τον κ. Κρανιδιώτη. Εντούτοις είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι ο κατήφορος που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τώρα ακολουθείτε - μαζί με την παράταξή σας και βεβαίως τη ΔΗΜΑΡ αλλά και την στενή συνεργασία και υποστήριξη της «Συσπείρωσης» του ΣΥΡΙΖΑ - έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.
Το μόνο που σας ενδιαφέρει κυρία Αντωνιάδου είναι η προσωπική σας προβολή οι φιέστες και τα πανηγύρια με την στήριξη των εργοδοτών. Πάνω σε ένα σωρό ερειπίων, κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών.
Η κυβερνητική φιέστα που οργανώνεται για την Κυριακή βρίσκει ένα κλάδο ρημαγμένο, με πεινασμένους συναδέλφους χωρίς δουλειά, ανθρώπους που ζητούν απεγνωσμένα ένα έστω και πενιχρό μεροκάματο για να ζήσουν τα παιδιά τους.
Φυσικά εσείς και η παράταξή σας αλλά και αυτοί που σας στηρίζουν – ως μη όφειλαν - ετοιμάζετε το πανηγυράκι της Κυριακής απ΄ όπου δεν θα μπορούσε να λείψει και ο «ληξιπρόθεσμος» Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας που επί τέσσερα χρόνια τώρα έχει «πιαστεί το χέρι του» να υπογράφει όλα τα διατάγματα που του πασάρουν οι υποτελείς κυβερνήσεις. Χωρίς να τολμά να ορθώσει έστω και κατά λάθος το ανάστημά του.
Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπώντας τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καλώ όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε την Κυριακή 14 Δεκέμβρη έξω από το δικό μας κτίριο στην Ακαδημίας 20 και Θα δώσουμε τον τόνο σε μια αυτοσχέδια εκδήλωση που πραγματικά θα τιμά τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΣΗΕΑ.
Μάλιστα αποφάσισα να κάψω παρουσία όλων των συναδέλφων την πρόσκληση που μου στείλατε εσείς και οι συνάδελφοι του Μορφωτικού Ιδρύματος μια που και εκείνοι έχουν τεράστιες ευθύνες για την φιέστα στην οποία συνέπραξαν.



Γιώργος Φιλιππάκης Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Αθήνα 11-12-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: