mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Και η ΕΣΗΕΑ υπέρ του Νίκου Ρωμανού

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τη στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση Ρωμανού, οφείλει να επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι το δικαίωμα στην παιδεία είναι καθολικό και αδιαπραγμάτευτο.

Με δεδομένη την αυτονόητη θέση αρχής και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στη μόρφωση, η δημοσιογραφική κοινότητα, όπως και η κοινή γνώμη θεωρούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρισκόταν λύση στο αδιέξοδο, που δημιούργησε η στάση της Πολιτείας απέναντι στο δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, να μπορεί απρόσκοπτα να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του στο ΤΕΙ Αθήνας.

Η απόφαση, όμως, του Δικαστικού Συμβουλίου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει για 24η ημέρα την απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά.

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι το δικαίωμα στη μόρφωση θα πρέπει να ασκείται ελεύθερα και να το απολαμβάνουν όλοι ανεξάρτητα από την όποια δικαστική διεκπεραίωση της υπόθεσης τους.

Η Πολιτεία οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άσκηση του αυτονόητου δικαιώματος και η κυβερνητική εξουσία να αντιληφθεί ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπέρτερη όλων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: