mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δεν ενοχλούν τα ΜΜΕ οι λίγοι ληστές, τους ενοχλεί η λίστα στο HOT DOC

Και ξαφνικά Μέσα και δημοσιογράφοι θυμήθηκαν τους θεσμούς. Και τις απόψεις αν είναι "παράνομη" η δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ. Άρα σωστή και δίκαιη και η σύλληψη του δημοσιογράφου που την έβγαλε στη δημοσιότητα;
ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που εδώ και μήνες στηρίζουν τα ρεπορτάζ τους, την πολιτική τους, τις απόψεις τους, το επάγγελμα τους στις καταστάσεις και τις επιπτώσεις από τη μη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, τώρα, μετά από μονοήμερη αμηχανία σιωπής, προσπαθούν να προπαγανδίσουν το γιατί δεν έπρεπε να δημοσιευτεί. Όλο το προηγούμενο διάστημα εγκαλούσαν τους πολιτικούς ότι την έχασαν, την ξέχασαν, κ.λ.π., παίζοντας συνειδητά, όπως πια αποδεικνύεται, το παιχνίδι της μαζικής διασποράς αποπροσανατολισμού. 
Οι δημοσιογραφικές τους "βόμβες" είναι βόμβες συσκότισης. Σήμερα, μετά τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικού HOT DOC  αποδείχθηκε περίτρανα. Γιατί κανείς δεν είπε πως όλοι της λίστας είναι κλέφτες. Κανείς δεν θα ήθελε να το πιστέψει. Τουναντίον. Η παράδοση και δημοσιοποίηση της θα έδειχνε τους πραγματικούς ενόχους. Έτσι αποδεικνύεται ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η λίστα Λαγκάρντ ήταν "χαμένη". Για να θεωρούνται από τον ελληνικό λαό όλοι "κλέφτες" και ανάμεσα τους να κρύβονται, να ξεφεύγουν οι πραγματικοί "κλέφτες". 
Όλοι ξέρουν, και τα ΜΜΕ καλύτερα από τον καθένα, πως είναι απολύτως νόμιμο να βγάζεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό. Αρκεί να φορολογείσαι για αυτό και για αυτά. Το έκαναν χιλιάδες πριν έναν χρόνο, απολύτως νόμιμα. Το να κρύβουν όμως τη λίστα μετέτρεψε το νόμιμο σε "παράνομο", σε "κλεψιά", σε ανήθικη πράξη. Κι όσο τα ΜΜΕ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έριχναν τις βόμβες συσκότισης, τόσο η νόμιμη ενέργεια να βγάζεις λεφτά στο εξωτερικό μετατρεπόταν σε μεγάλη ενοχή. (που οδηγούσε σε τυφλή οργή, που οδηγούσε στο όλοι είναι κλέφτες. Που οδηγούσε στο φασισμό). Μέσα στη γενική, αόριστη, μη κατονομαζόμενη ενοχή κρυβόταν η πραγματική παρανομία. Η πράξη να βγάζεις λεφτά αφορολόγητα, προϊόντα παράνομου πλουτισμού. Όταν όλοι είναι ένοχοι, δεν υπάρχει ένοχος. Όπως την εγκληματολογία. Όταν δεν έχεις πτώμα, δεν έχεις έγκλημα.
Για να μην μιλήσουμε για τη βαθιά υποκρισία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Και την απόλυτη ξεφτίλα. Βγάζουν στον αέρα (π.χ ΝΕΤ) πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα (π.χ Τράγκας) να μιλήσουν αλλά δεν λένε την είδηση της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ! Δεν αναφέρονται στο γεγονός αλλά φιλοξενούν τις απόψεις ενάντια σε αυτό! 
Την ίδια ώρα διεθνή Μέσα από όλο τον κόσμο κάνουν το ρεπορτάζ από την Αθήνα, ουδέτερα, αποστασιοποιημένα, υπέρ ή κατά του Κ. Βαξεβάνη. Προσπαθούν να βρουν πηγές ή να έχουν δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αν δεν έχουν φιλοξενούν απόψεις υπέρμαχων ή κατηγορητών της δημοσιοποίησης του γεγονότος. Και μόνο αυτό, ότι οι πολίτες για να ενημερωθούν πρέπει να στραφούν στα διεθνή ΜΜΕ, παραπέμπει σε συνθήκες χούντας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: