mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Έδειξε η ΝΕΤ τη διαδήλωση έξω από το ραδιομέγαρο

Πάνω από 200 εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων Εργαζομένων στους Δήμους της Βορειο-Ανατολικής Αττικής και διαδήλωσαν το μεσημέρι της Κυριακής έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΡΤ σύμφωνα με τους διαδηλωτές είχε στόχο
- Να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των μνημονίων και από τα μέτρα που πρόκειται να ακολουθήσουν.
- Να γίνει κατανοητό ότι τα μέτρα δεν αφορούν μεμονωμένα ορισμένους κλάδους. Θα πλήξουν το σύνολο της κοινωνίας. Γι' αυτό ο μόνος τρόπος για να ανατραπούν είναι η ενότητα στον αγώνα.
- Η επιλογή για την πρώτη δράση του χώρου της ΕΡΤ είχε και συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Συμβολικό γιατί στόχος ήταν να αναδειχθεί και να καταδικαστεί ο τρόπος που λειτουργούν και ο ρόλος που παίζουν τα ΜΜΕ παραποιώντας, διαστρεβλώνοντας, αποσιωπώντας και κατασκευάζοντας ειδήσεις.
Και ουσιαστικό γιατί από τη Δημόσια Τηλεόραση υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη απαίτηση για το πώς και τί προβάλλει. 
Όπως μάθαμε ζήτησαν την κάλυψη και προβολή και της συγκεκριμένης δράσης η οποία τελικά προβλήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ίδιας μέρας.

Η δράση αυτή αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε από τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Βριλησσίων, Μαραθώνος, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδας, Χαλανδρίου.
Με την παρότρυνση και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα παραπάνω Σωματεία έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν συντονισμένα, θεωρώντας ότι αυτό είναι ένα βήμα αναβάθμισης της δράσης τους, με νέες/μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης του κινήματος στην περιοχή και επέκτασής του και σε ευρύτερους εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: