mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τους ένωσε η συγκυβέρνηση, θα τους χωρίσει το φιλί;

Όταν ο διευθύνων της ΕΡΤ εγκαλεί τον γενικό για ένα ...φιλί

(αναδημοσίευση από mediaproject

Μετά το σάλο που ξέσπασε εντός και εκτός Ελλάδος για την απόφαση προγράμματος της ΕΡΤ να κόψει από μια σκηνή του πρώτου επεισοδίου της βρετανικής σειράς"Downton Αbbey", το φιλί ανάμεσα στους δυο άνδρες πρωταγωνιστές, ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Σίμος βγάζει στη σέντρα τον γενικό διευθυντή τηλεόρασης Κώστα Σπυρόπουλο.
Ο τριτοκομματικός έλεγχος στην ΕΡΤ και οι λεπτές ισορροπίες στο διορισμό διευθυντών και συμβούλων, δείχνουν τα όρια τους. Τη στιγμή που στην ΕΡΤ γίνονται διεργασίες για τον έλεγχο τμημάτων και λειτουργιών, στα ξένα Μέσα, η κρατική τηλεόραση καταγράφεται ως "μέγας λογοκριτής". Οι αντιδράσεις εντός Ελλάδας δεν έπιασαν τόπο, μόλις όμως η λογοκρισία καταγγέλθηκε σε βρετανικές εφημερίδες, όπως ο Guardian και ο Independent, τότε υπάρχει άμεση αντίδραση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος δηλώνει πως η διοίκηση της ΕΡΤ δεν ενημερώθηκε για την αυθαίρετη λογοκριτική παρέμβαση. Εμμέσως καλεί τον γενικό διευθυντή που επέλεξε και επέβαλε η ΔΗΜΑΡ σε παραίτηση.

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Σίμου έχει ως εξής:

"Τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντικειμενικής αξιολόγησης των γεγονότων, δικαιολογημένα έκριναν με αρνητική διάθεση το συμβάν.
Επισημαίνεται, όμως, ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ουδόλως είχε από την αρμόδια Διεύθυνση πληροφορηθεί την ατυχή απόφαση της αυθαίρετης λογοκριτικής παρέμβασης. Αντιλαμβανόμενη τη σημασία του ατυχούς περιστατικού έχει συστήσει την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων ενεργειών και την ενημέρωση είτε του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου είτε του αρμόδιου με την εποπτεία του προγράμματος εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ, πριν από κάθε απόφαση που επηρεάζει το πρόγραμμα και την εικόνα της ΕΡΤ γενικότερα"



Δεν υπάρχουν σχόλια: