mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΔΕ για δημοσιογράφους, αυτό είναι η ΔΕΚΟποίηση


ΕΔΕ κατά Στάη 

Ο γαλάζιος θίασος ανέβασε νέο έργο!
(αναδημοσίευση από το "Έθνος")

Ευφάνταστη απόφαση οδηγεί τη δημοσιογράφο εκτός δελτίου ειδήσεων
Γελάει από χθες κι ο κάθε πικραμένος στο μουντό και κατηφές κτίριο της Αγίας Παρασκευής, μετά την απόφαση «ανέκδοτο» της διοικητικής «τριανδρίας» των στρατηγών της ΕΡΤ να διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για την υποτιθέμενη και ευφάνταστη «ανάρμοστη» συμπεριφορά της Ελλης Στάη προς τον διευθυντή Ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλο, ο οποίος θα αισθάνεται πολύ ανακουφισμένος που απαλλάχθηκε από την... ενοχλητική παρουσιάστρια μέχρι να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα της τριμελούς επιτροπής. 'Η μήπως για πάντα;
Στην ερώτηση της Ελλης Στάη, γιατί μόνο εκείνη παύεται από τα καθήκοντά της όσο διαρκεί η ΕΔΕ, ο Ν. Σίμος τής απάντησε «επειδή εσείς είσαστε μπροστά από τις κάμερες»


Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, που σε καμία περίπτωση δεν περιποιεί τιμή σε δημοσιογράφους -γιατί πριν απ' όλα είναι δημοσιογράφοι- που τη «σκαρφίστηκαν», είναι να μην εκφωνήσει ούτε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Ελλη Στάη, η οποία από «πρώτη κυρία» στο Ραδιομέγαρο αντιμετωπίζεται σαν η κατάπτυστη επίορκη δημόσια υπάλληλος που τουλάχιστον πρόσβαλε, για να μην πούμε «πρόδωσε» την υπηρεσία.
Το χρονικό της προαναγγελθείσας αποπομπής της Ελλης Στάη -για τρεις ημέρες, όσο τουλάχιστον λένε ότι θα διαρκέσει η ΕΔΕ- έχει αρχίσει να γράφεται με την άφιξη του Αιμίλιου Λιάτσου στην ΕΡΤ με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή Ειδήσεων στον οποίο αναφέρεται ο Βασίλης Θωμόπουλος, που για την υποτιθέμενη προσβολή της επαγγελματικής του τιμής από μέρους της παρουσιάστριας του δελτίου προσέφυγε την περασμένη Τρίτη στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Νίκο Σίμο. Ο οποίος, ως... άλλος Πόντιος Πιλάτος, αδυνατώντας προφανώς να λύσει ο ίδιος -όπως όφειλε- τον «γόρδιο» δεσμό της διαφωνίας των υφισταμένων του, έστησε ένα μίνι άτυπο δικαστήριο στο γραφείο του, με την Ελλη Στάη να κάθεται στο «εδώλιο» και... κατηγόρους της τον Αιμίλιο Λιάτσο και τον Βασίλη Θωμόπουλο.
Για άλλη μία φορά ο διευθυντής Ειδήσεων Β. Θωμόπουλος επανέλαβε τα όσα είχε καταγγείλει κατά μόνας στον Ν. Σίμο για τη συμπεριφορά της Ελλης Στάη, δηλώνοντας ότι «δεν είναι συνεργάσιμη», ότι «δεν δέχεται να παρευρίσκεται ο ίδιος στο κοντρόλ», ότι «τον αποκαλεί άσχετο και ανίκανο» και ότι «έχει άποψη για τη θεματολογία του δελτίου».

Νίκος Σίμος, Αιμίλιος Λιάτσος και Βασίλης Θωμόπουλος... διέταξαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση για «ανάρμοστη συμπεριφορά» της Ελλης Στάη
Την επιχειρηματολογία αυτή αντέκρουσε η Ελλη Στάη αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες στην ηγετική ομάδα της Αγίας Παρασκευής ότι «πάντοτε συνηθίζει να έχει δημιουργικές διαφωνίες με όλους τους συνεργάτες της, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκεται», και προσθέτοντας ότι «πάντα είχε λόγο για τον σχεδιασμό στα δελτία ειδήσεων που παρουσιάζει και αυτό ισχύει και για τη συνεργασία της με την ΕΡΤ, βάσει και της σύμβασής της».
Στην ερώτηση της Ε. Στάη, πάντως, γιατί μόνο εκείνη παύεται από τα καθήκοντά της όσο διαρκεί η ΕΔΕ, ο κ. Σίμος της απάντησε «επειδή εσείς είσαστε μπροστά από τις κάμερες και ο κ. Θωμόπουλος είναι πίσω και δεν φαίνεται!».
Το πραγματικό πρόβλημα

Κανείς, ωστόσο, δεν ομολογεί ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικής σημασίας, ότι η απόφαση φαίνεται να είναι προειλημμένη και ότι αφορμή στάθηκε η διαφωνία της παρουσιάστριας στην ιεράρχηση της ατζέντας των θεμάτων την περασμένη εβδομάδα.
Για την ιστορία αξίζει να επισημάνουμε ότι ΕΔΕ διενεργείται κάθε φορά που η υπηρεσία, εν προκειμένω η ΕΡΤ, έχει σοβαρές υπόνοιες ή σαφείς ενδείξεις για τη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος.

Η εξέταση αποσκοπεί στη συλλογή στοιχείων για τη διαπίστωση της τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος. Εφόσον με την έκθεση διαπιστώνεται η διάπραξη του πειθαρχικού παραπτώματος, ο προϊστάμενος (δηλαδή ο Ν. Σίμος) υποχρεούται να ασκήσει πειθαρχική δίωξη που μπορεί να καταλήξει από μια απλή επίπληξη έως και προσωρινή ή οριστική παύση.
Με όλα τα σενάρια λοιπόν να παραμένουν ανοικτά, το μόνο δεδομένο είναι ότι η Ελλη Στάη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αμαχητί. Γνωρίζει ότι συνιστά persona non grata στο Ραδιομέγαρο, ωστόσο δεν σκοπεύει να αφήσει το ηθικό της να καμφθεί πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό της τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Σ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: