mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η αντίδραση των δημοσιογράφων στη Μέρκελ σε μια φωτο και η ΕΣΗΕΑ

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ενώ στα ΜΜΕ (εργασιακά-ασφαλιστικό- εξελίξεις ιδιοκτησιακές-ΕΡΤ, κλοπή δημόσιας περιουσίας-μετατροπή της ΕΡΤ σε κομματικό παραμάγαζο, σενάρια για ΑΠΕ, κ.λ.π., κ.λ.π) οι εξελίξεις είναι καυτές, το ΔΣ κατά πλειοψηφία πήρε την παρακάτω απόφαση. 
Η σημείωση ανήκει στο blog των Financial Crimes από όπου και η αναδημοσίευση του θέματα. Η φωτο δίπλα κολλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και έξω από την ΕΣΗΕΑ. Με τα λόγια της απόφασης της ΠΟΕΣΥ. Τελικά θέλει πολύ -πολύ κόπο για να δικαιολογηθεί η απουσία των δημοσιογράφων από τους κοινωνικούς αγώνες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει για μια ακόμη φορά με τον πιο έντονο τρόπο, με αφορμή και την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, τις πολιτικές αλλά και τις πρακτικές που ακολουθούνται μεταβάλλοντας τη χώρα σε μια σύγχρονη «αποικία» των δανειστών.
Οι συζητήσεις, οι συμφωνίες αλλά κυρίως το παρασκήνιο, είναι βέβαιον ότι οδηγούν σε ακόμη δραματικότερες εξελίξεις. Απώτερος σκοπός είναι η οριστική και αμετάκλητη παράδοση του κόσμου της εργασίας και του κοινωνικού τους κεφαλαίου στην επέλαση των αγορών και στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Η χθεσινή εικόνα της Πρωτεύουσας σε κατάσταση πολιορκίας, σε συνδυασμό με τις επικείμενες αποφάσεις για ένα ακόμα «κούρεμα», είναι σε συνάρτηση με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για να εξασφαλιστεί η επιμήκυνση. Προϊδεάζει, όμως, για τα χειρότερα στην ελληνική κοινωνία, που ήδη πληρώνει με τη ζωή της, χρόνια τώρα, το βαρύ τίμημα μιας αδιέξοδης πολιτικής.
Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, με τα σωματεία τους, έκριναν ότι ήταν η σημαντικότερη στιγμή για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Έπρεπε να ζήσει, σε απευθείας μετάδοση, την αφετηρία των νέων δεινών και να καταγραφεί ο φόβος που διακατέχει την εκτελεστική εξουσία, που όλο και περισσότερο κλείνεται στον εαυτό της, απέναντι στις ειρηνικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού στο κέντρο της Αθήνας.
Θλιβερή παραφωνία στην ομόθυμη βούληση του Κλάδου, οι δημοσιογράφοι να είναι στις επάλξεις και η κοινωνία όρθια και ενημερωμένη, αποτέλεσε θορυβώδης αλλά εκ των πραγμάτων αμελητέα συνδικαλιστική έκφραση, που εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ήθελε με 4ωρη στάση εργασίας να κρατήσει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ χωρίς φωνή την ώρα της μεγάλης αντίδρασης.
Όλοι και όλα όμως κρίνονται τις κρίσιμες ώρες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Σχόλιο των "αμελητέων": Nα που επιτέλους μιλάμε και για την ταμπακιέρα, που είναι η διευκολυντική στάση εργασίας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, αλλά και η απουσία από τη συνεδρίαση που δεν έγινε λόγω μη απαρτίας. Η κοινωνία παραμένει όντως όρθια για άλλους δεν ξέρουμε. Αν οι ώρες και το πάθος που αφιερώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είχαν αφιερωθεί και για αντίστοιχες δράσεις, τότε όχι η Μέρκελ δεν θα έρχονταν, αλλά θα κέρδιζε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τις εκλογές στη...Γερμανία. Περιμένουμε τώρα και ανακοίνωση για τους οχετούς τύπου Ψαριανού που χαρακτήρισε όπως χαρακτήρισε όσους διαδηλώνουν πιεσμένοι από τα Μνημόνια. Έστω και εκ των υστέρων, ευχαριστούμε για τη δημόσια θέση της πλειοψηφίας του ΔΣ και όχι όλου του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και για τη διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: