mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Άρχισε ο πόλεμος Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για την "κουτάλα" και τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

Και τώρα πόλεμος για τις καρέκλες και για την "κουτάλα" των απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της παρασκηνιακής μεγάλης μάχης που δίνεται ανάμεσα σε ομάδες και ημετέρους για μια θέση στο μελοντικό τηλεοπτικό φορέα. 
Η έως τώρα εμπειρία από τη λειτουργία της Δ.Τ έχει βγάλει -κυριολεκτικά-στα κάγκελα τους προσκείμενους στη Ν.Δ, ιδίως αυτούς που υποστήριξαν ψυχή τη και σώματι το λουκέτο στην ΕΡΤ. Με την προσδοκία-αφού έφυγαν από τη μέση οι "κακοί" Πασόκοι συνδικαλιστές, θα έχουν την ευκαιρία της άλωσης του νέου κρατικού τηλεοπτικού μηχανισμού. Πολύ γρήγορα διαπίστωσαν πως το "μαγαζί" ελέγχεται από άλλους μηχανισμούς...
Και εκεί που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνέχιζαν να δίνουν τη μάχη του ραδιομεγάρου και τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτήριο, οι αντιμαχόμενες κυβερνητικές ομάδες μπήκαν σε σκληρή μάχη. 
Ποιοι θα κερδίσουν τις λίγες εκατοντάδες θέσεις στη ΝΕΡΙΤ. Μόλις δε διαπιστώθηκε πως οι συμβασιούχοι της Δ.Τ, προσεκτικά διαλεγμένοι από το "στρατηγείο" του υφυπουργού Π.Καψή, έχουν πολλές πιθανότητες να εισέλθουν και στο νέο τηλεοπτικό μαγαζί, απειλήθηκε πόλεμος. Ενδεικτικό είναι το άρθρο-παρέμβαση του antinews.gr στις 9 Νοεμβρίου, δυο μέρες μετά το ντου των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο. Γράφει το site που στήριξε το λουκέτο στην ΕΡΤ: " Στην Ελλάδα της ανεργίας, η διπλοθεσία στη «ΔΤ» και τη ΝΕΡΙΤ, οργιάζει και προκαλεί". 
Και συνεχίζει για να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα διπλοθεσιτών, χωρίς ονόματα, εκτός από ένα, για τα οποία υποστηρίζει πως έχει χαρτιά και στοιχεία:

Το κακό κάρμα της ΕΡΤ της «παρατυπίας» και αδιαφάνειας φαίνεται ότι κυνηγά κατά πόδας τον μεταβατικό φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τη «ΔΤ» που όπως φαίνεται – καθώς το ψάρι βρομάει από το κεφάλι – θα το κληροδοτήσει και στον επίσημο οργανισμό, τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
Οι κολλητοί – πράσινης απόχρωσης ή άτομα που μεγαλούργησαν σε πράσινα περιβάλλοντα κατά μια διαβολική σύμπτωση – έχουν τον αξεκόλλητο και ο διαγωνισμός σε μεγάλο βαθμό γίνεται για τα μάτια του απορημένου κόσμου που ενώ είχε πεισθεί ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ έπεσε για να καθαρίσει η κόπρος, στην πορεία έρχεται η νέα «τάξη πραγμάτων» για να διαπιστώσει ότι αυτό ήταν προσχηματικό και όνειρο απατηλό. Τουλάχιστον αναφορικά με τη στελέχωσή του.
Η ανακολουθία των λόγων του κύριου Π.Καψή και των έργων και ημερών της ΔΤ είναι πλέον commodity. Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας ούτε για εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα. Η υπόθεση «αδιαφάνεια» έλκει την εξήγησή της από το γεγονός ότι διενεργήθηκε ένας «διαγωνισμός» – παγκόσμιας πρωτοτυπίας βάσει τυπικών προσόντων εντελώς ανακόλουθη πρακτική για έναν ειδησεογραφικό οργανισμό που υποτίθεται έρχεται για να αντικαταστήσει την «αμαρτωλή ΕΡΤ» των «ημετέρων. Και τούτο γιατί σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου η επιλογή γίνεται βάσει των αναγκών του σταθμού και των επιδόσεων η της ειδικότητας του δημοσιογράφου με δεδομένη φυσικά την ύπαρξη και των τυπικών προσόντων. Στη συνέχεια όλα πήραν τον στραβό τους δρόμο φυσικά. Ενώ αρχικά ο διαγωνισμός προέβλεπε πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, στην πορεία αυτό άλλαξε καθώς αναγνωρίστηκαν μόνο πέντε χρόνια, γεγονός που αφαιρεί το δικαίωμα από τη ΔΤ να στελεχωθεί από ικανά και έμπειρα στελέχη στα οποία και η ίδια είχε επενδύσει στο παρελθόν (ως ΕΡΤ). (Ολόκληρο το κείμενο στο site εδώ).
Ο πόλεμος βέβαια κλιμακώνεται, όσο η κυβέρνηση συνεχίζει με συνεχείς νομοθετικές τροποποιήσεις να τακτοποιεί το καθεστώς λειτουργίας της Δ.Τ από τα σπάργανα της οποίας θα προκύψει μια ωραία πρωϊα, η ΝΕΡΙΤ.
Το site του antinews επανέρχεται με νέα παρέμβαση σήμερα για να βγάλει στη σέντρα τον Π.Καψή και την ομάδα του για απευθείας αναθέσεις!
Η σοβαρότερη από αυτές αφορά την παροχή της διαφημιστικής προβολής Τηλεοπτικών εκπομπών, Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων και Διαδικτυακού ιστοτόπου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην BUSYBUILDING ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΖΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε, συνολικής δαπάνης 16.000 ευρώ για ένα τρίμηνο.
Δηλαδή από τη Δ.Τ ξεκίνησαν οι αναθέσεις υπηρεσιών της κρατικής τηλεόρασης σε ιδιώτες. Τους οποίους θα πληρώνουν απευθείας με τα δικά μας λεφτά, του ανταποδοτικού τέλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: