mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή από PressProject σε Π.ΚαλφαγιάννηΑνοιχτή επιστολή προς τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη, αλλά και προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους να κρατηθεί η ΕΡΤ ανοιχτή, απευθύνει ο Κώστας Εφήμερος εκδότης του ThePressProject. Με δεδομένο ότι το ThePressProject κράτησε "ανοιχτή" την ΕΡΤ επί πέντε μήνες, διαβάζουμε με μεγάλη προσοχή τα όσα γράφει ο Κώστας Εφήμερος, απαντώντας στα όσα υποστήριξε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.
Ο Κώστας Εφήμερος εγκαλεί τον Π.Καλφαγιάννη για "συκοφάντηση" του, δίνει στοιχεία(οικονομικά) της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ και αναφέρεται στην πρόταση του περασμένου Αυγούστου για τη δημιουργία "συνεταιριστικού σχήματος" της ΕΡΤ που θα συνεχίσει να εκπέμπει διαδικτυακά.

<< Αγαπητέ Παναγιώτη, έμαθα όσα είπες εχθές στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ σχετικά με το ThePressProject και εμένα προσωπικά. Μέχρι σήμερα άκουγα όσους με συμβούλευαν να μη γράψω οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει έστω και ένα μικρό ρήγμα. Ωστόσο, η συκοφαντική προσωπική επίθεσή που εξαπέλυσες χθες με αναγκάζει να πω όσα αντιλήφθηκα, ως ξένος, ως επισκέπτης, ως αλληλέγγυος των ανθρώπων που στάθηκαν όρθιοι όχι για προσωπικό συμφέρον, αλλά από αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.
Αγαπητέ Παναγιώτη, έμαθα ότι αναφέρθηκες απαξιωτικά στο ThePressProject. Ίσως ξέχασες ότι το βράδυ της 11ης Ιουνίου η κυβέρνηση απέτυχε να ρίξει μαύρο στη δημόσια τηλεόραση επειδή το ThePressproject κατάφερε να συνεχίσει διαδικτυακά τη μετάδοση του σήματος. Ίσως ξέχασες ότι μέχρι να προστρέξει η EBU, επί 26 ώρες ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσει η ΕΡΤ να εκπέμπει ήταν μέσω του streaming που παρείχε το TPP. Ίσως ξέχασες ότι το TPP προσέφερε δωρεάν σε όλους τον κώδικα ενσωμάτωσης και μ’ αυτό τον τρόπο 4,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας μπόρεσαν να παρακολουθήσουν σε υψηλή ευκρίνεια το αγωνιστικό μήνυμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ίσως ξέχασες ακόμα ότι επί 12 ημέρες το TPP τροφοδοτούσε και την EBU με τον εξοπλισμό που έφερε στο ραδιομέγαρο....


Αγαπητέ Παναγιώτη, μου κάνει όμως εντύπωση που ξέχασες τόσο σύντομα ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είχε κάνει καμία προετοιμασία για την περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρούσε σε εκκένωση της Αγίας Παρασκευής (παρότι αυτό ήταν δεδομένο), με αποτέλεσμα το TPP να χρειαστεί να προσφέρει όχι μόνο τους media servers, αλλά ακόμα και τις κάμερες, τα μικρόφωνα και το προσωπικό, προκειμένου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να εκπέμψουν ζωντανά έξω από την φυλασσόμενη από τα ΜΑΤ πύλη του ραδιομεγάρου. Μαθαίνω ότι η προετοιμασία σας περιορίστηκε στην ενοικίαση γραφείων για την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αγαπητέ Παναγιώτη, έμαθα πως ανέφερες ότι το TPP έχει βγάλει χρήματα από την υπόθεση της ΕΡΤ. Η αλήθεια είναι ότι το TPP έχει επωμιστεί δυσανάλογο κόστος προκειμένου να στηρίξει τους εργαζόμενους. Το κόστος της διαδικτυακής μετάδοσης επί πεντέμισι μήνες ξεπέρασε μόνο για το streaming τα 36.500€. Απ’ αυτά, περίπου 14.000€ συγκεντρώθηκαν από δωρεές (885€ απ’ αυτά είναι ο φόρος) και 400€ συγκεντρώθηκαν από πρωτοβουλία των τεχνικών του ραδιοφώνου τις πρώτες ημέρες. Όταν με πρωτοβουλία εργαζόμενου της ΕΡΤ ζητήθηκε από την ΠΟΣΠΕΡΤ να συμμετάσχει κι αυτή στην κάλυψη του κόστους, μου ανακοινώθηκε ότι υπήρξαν ενστάσεις εντός του συνδικαλιστικού οργάνου....

Αγαπητέ Παναγιώτη, προσπάθησες να συκοφαντήσεις το TPP αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα η στήριξη των συνεργατών μου προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ όχι μόνο δεν έχει φέρει κέρδη αλλά έχει κοστίσει παραπάνω από 20.000€, ποσό που ίσως σου φαίνεται πολύ μικρό δεδομένου ότι επί χρόνια χειρίζεσαι το ταμείο της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά για τα μεγέθη του TPP είναι υπολογίσιμο.

Αγαπητέ Παναγιώτη, στη γενική συνέλευση είπες ψέματα ότι το TPP έχει ζητήσει 40.000€ και άλλα 4.000€ το μήνα προκειμένου να προσφέρει τηλεοπτικό στούντιο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην περίπτωση που θέλουν να συνεχίσουν εκτός του Ραδιομεγάρου. Κατηγόρησες συγκεκριμένους ανθρώπους ότι κινούνται κρυφά σχεδιάζοντας προδοτικά την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι ήσουν παρών στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε το καλοκαίρι σχετικά με τους τρόπους που θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι να μην αφήσουν να πέσει μαύρο ακόμα κι αν τους έδιωχναν από το ραδιομέγαρο. Μαθαίνω μάλιστα ότι και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, χωρίς μάλιστα να έχω αντιληφθεί κάποια ανοιχτή ενημέρωση επί του θέματος. Την αλήθεια πάντως για τα ποσά θα την διαβάσεις παρακάτω.

Υ.Γ.1. Αγαπητοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μην πιστεύετε τα ψέματα του Παναγιώτη Καλφαγιάννη για την προσφορά του TPP για τη συνέχεια της ΕΡΤ. Η αλήθεια είναι ότι στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης, και μετά από απόφαση που πήραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ανοιχτή συζήτηση του Αυγούστου (στην οποία συμμετείχε η ΠΟΣΠΕΡΤ) να πάρουν προσφορές για τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος, το TPP προσφέρθηκε να δημιουργήσει τηλεοπτικό στούντιο 100 τ.μ. με πέντε κάμερες (η μία σε γερανό), πλήρως εξοπλισμένο ψηφιακό master control, 2 συστήματα μοντάζ, εξοπλισμένη αίθουσα σύνταξης 140τ.μ., μια εξωτερική μονάδα μετάδοσης, δορυφορική εγκατάσταση, makeup room και streaming για 12 μήνες, με κόστος 43.000€ από τα οποία θα καταβάλλονταν σχεδόν τα μισά στην αρχή (23.000€) και τα υπόλοιπα στο τέλος του χρόνου, εφόσον το εγχείρημα ήταν πετυχημένο. Σ’ αυτό το ποσό συμπεριλαμβανόταν και το κόστος του ενοικίου του χώρου, αλλά και σύγχρονο ψηφιακό ραδιοφωνικό στούντιο. Τα 4.000€ το μήνα που ανέφερε ο κ.Καλφαγιάννης είναι αποκύημα της φαντασίας του. Είσαστε άνθρωποι της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Αξιολογήστε μόνοι σας την οικονομική προσφορά του TPP. Σημειώνω εδώ ότι η παραπάνω προσφορά ήταν ανεπίσημη. Οι έντιμοι άνθρωποι που μου τη ζήτησαν θέλουν η απόφαση να είναι συλλογική και διάφανη, γι’ αυτό έχουν ζητήσει προσφορές και από άλλες εταιρείες παροχής ανάλογων υπηρεσιών.

Ολόκληρη η επιστολή του Κώστα Εφήμερου στο Thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: