To 24o τεύχος του UNFOLLOW βρίσκεται ήδη στα περίπτερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη ...φυλακή!
Στα θέματα του περιοδικού:
«Τα υποβρύχια γέρνουν επικίνδυνα… στην αγκαλιά του Βενιζέλου», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για εκπόρνευση πολιτικών, πρέπει να μιλήσουμε για τη διαπλοκή» , συνέντευξη στη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και στον Αυγουστίνο Ζενάκο
«Ανεργία, ανισότητα και βία: Οι γυναίκες στην κρίση», ρεπορτάζ της Ντίνας Ιωακειμίδου
Ραχήλ Μακρή: «Ο μεγαλύτερος ρατσισμός που έχω βιώσει είναι από βουλευτές», συνέντευξη στη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και στον Αυγουστίνο Ζενάκο. Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλάει για τον σεξισμό στην πολιτική και λέει ότι «η πατρίδα μας είναι αποικία»
«Ο Άδωνις, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πόλεμος για τα φάρμακα», ρεπορτάζ της Νίκης Αραπογιάννη
«Η ακύρωση του κακού», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου
«Η τρομοκρατία, η συνωμοσιολογία και η αριστερά» , άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου
«Ας παραιτηθεί ένας υπουργός», άρθρο της Έφης Γιαννοπούλου
«Partia e forte», άρθρο του Παναγιώτη Σωτήρη
και τα θέματα αναλυτικά:
«Τα υποβρύχια γέρνουν επικίνδυνα… στην αγκαλιά του Βενιζέλου», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για εκπόρνευση πολιτικών, πρέπει να μιλήσουμε για τη διαπλοκή» , συνέντευξη στη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και στον Αυγουστίνο Ζενάκο
«Ανεργία, ανισότητα και βία: Οι γυναίκες στην κρίση», ρεπορτάζ της Ντίνας Ιωακειμίδου
Ραχήλ Μακρή: «Ο μεγαλύτερος ρατσισμός που έχω βιώσει είναι από βουλευτές», συνέντευξη στη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και στον Αυγουστίνο Ζενάκο. Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλάει για τον σεξισμό στην πολιτική και λέει ότι «η πατρίδα μας είναι αποικία»
«Ο Άδωνις, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πόλεμος για τα φάρμακα», ρεπορτάζ της Νίκης Αραπογιάννη
«Η ακύρωση του κακού», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου
«Η τρομοκρατία, η συνωμοσιολογία και η αριστερά» , άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου
«Ας παραιτηθεί ένας υπουργός», άρθρο της Έφης Γιαννοπούλου
«Partia e forte», άρθρο του Παναγιώτη Σωτήρη
και τα θέματα αναλυτικά:
«Η ακύρωση του κακού», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου. Πρώτα έρχεται η απαξίωση του κοινού αγαθού, ύστερα η εξατομίκευση της σχέσης μας με αυτό, και τελικά η ιδιωτικοποίηση. Τρία στάδια που χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν την άνοδο του νεοφιλελευθερισμού σε πολλές χώρες –μόνο που στην Ελλάδα η ταχύτητα είναι απίστευτη, όπως έδειξε η περίπτωση της ΕΡΤ και δείχνει τώρα η περίπτωση ης υγείας.
«Ας παραιτηθεί ένας υπουργός», άρθρο της Έφης Γιαννοπούλου. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από τους άλλους. Ωστόσο η αδυναμία του να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη κρίση στην Παιδεία, αλλά και κάποιες αποκαλύψεις τον καλούν να δώσει το παράδειγμα. Ας παραιτηθεί επιτέλους ένας υπουργός!
«“Θεωρίες συνωμοσίας” μεταξύ λογικής και ανοησίας», άρθρο του Διονύση Ελευθεράτου. Η εξωφρενική διαστολή του όρου «θεωρία συνωμοσίας» ενοχοποιεί κάθε θεώρηση που δεν είναι άνωθεν εγκεκριμένη, ομολογούμενη, κοινοποιήσιμη. Μήπως όμως ορθώς πατέρας της «συνωμοσιολογίας» στην Ελλάδα δεν ήταν άλλος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που απλώς επισήμανε πως γίνονται και κάποια πράγματα που δεν λέγονται;
«Partia e forte», άρθρο του Παναγιώτη Σωτήρη. Πώς θα σας φαινόταν ένα κόμμα που δηλώνει ότι θα υποσχεθεί ό,τι θέλουν να ακούνε οι ψηφοφόροι, αλλά δεν πρόκειται να τηρήσει καμιά υπόσχεση; Που δεν έχει μέλη, αλλά μόνο έναν «Θρυλικό Πρόεδρο» και τριάντα αντιπροέδρους; Που ο ύμνος του αναφέρει «θα γίνουμε όλοι εκατομμυριούχοι»; Που ο 27χρονος «Θρυλικός Πρόεδρός » του εμφανίζεται στις προεκλογικές τηλεοπτικές εκπομπές με κοστούμι και… κοντό παντελονάκι;
«Η τρομοκρατία, η συνωμοσιολογία και η αριστερά» , άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου. Κάθε φορά που οι «Ζορό» της ατομικής τρομοκρατία ς ανακαλούνται στο προσκήνιο, κάθε φορά που διαπράττουν εγκλήματα, όπως συνέβη στο Νέο Ηράκλειο, τίθεται σε λειτουργία ο μηχανισμός της καθεστωτικής προπαγάνδας, που προσπαθεί να συκοφαντήσει τους κομμουνιστές, τους αριστερούς, το εργατικό λαϊκό κίνημα, χρεώνοντάς τους δήθεν «σχέσεις», ιδεολογικές και πολιτικές, με τέτοιες πρακτικές…
«Η τρομοκρατία των ποινικών, τα βολικά “άκρα” και ο ενορχηστρωτής του Νέου Ηρακλείου», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Ρομπέν των Δασών, Ζορό, Λήσταρχος Νταβέλης (στα καθ’ ημάς)… Οι θρύλοι για τους διάσημους ληστές-τιμωρούς των πλουσίων και προστάτες των φτωχών αποτέλεσα ν, στο πέρασμα των χρόνων, πηγή συγκίνησης για πολλούς «παράνομους», κι έναν βολικό τρόπο για να προσδώσουν στις πράξεις τους την ιδεολογική επίφαση ενός δήθεν ανηλεούς πολέμου κατά της τυραννία ς και της αδικίας. Είναι τόσο μακρινά, όμως, όλα αυτά; Κα ι τι σχέση μπορεί να έχουν με τη δολοφονία δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο;
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για εκπόρνευση πολιτικών, πρέπει να μιλήσουμε για τη διαπλοκή» , συνέντευξη στη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και στον Αυγουστίνο Ζενάκο. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τον σεξισμό στην πολιτική και λέει ότι οι «καταστροφείς του μέλλοντός μας πρέπει να πάνε σπίτι τους».
Ραχήλ Μακρή: «Ο μεγαλύτερος ρατσισμός που έχω βιώσει είναι από βουλευτές», συνέντευξη στη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και στον Αυγουστίνο Ζενάκο. Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλάει για τον σεξισμό στην πολιτική και λέει ότι «η πατρίδα μας είναι αποικία».
«Ανεργία, ανισότητα και βία: Οι γυναίκες στην κρίση», ρεπορτάζ της Ντίνας Ιωακειμίδου. Η επισφάλεια χαρακτήριζε πάντοτε τη γυναικεία εργασία. Όταν όμως η ανεργία καταρράκωσε και τους άνδρες εργαζόμενους, οι γυναίκες κλήθηκαν να συναινέσουν σε ακόμη μεγαλύτερη επισφάλεια και ακόμη εντονότερες διακρίσεις, προκειμένου να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Οικογένειες στους κόλπους των οποίων η βία αυξάνεται…
«Τα υποβρύχια γέρνουν επικίνδυνα… στην αγκαλιά του Βενιζέλου», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμπεριφέρεται σαν πληγωμένο λιοντάρι όταν ακούει τη λέξη «υποβρύχια». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος, με την ανοχή της ΝΔ παλιότερα και τη συνδρομή της σήμερα, έχουν μεριμνήσει ώστε το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει περίπου 2,3 δις. ευρώ, από τα 3,3 που θα κοστίσουν συνολικά, για έξι νέα υποβρύχια τύπου Τ-214 και για τον εκσυγχρονισμό ενός ακόμη παλαιότερου, τύπου Τ-209, ενώ έχουν παραλάβει μόνο ένα, το «Παπανικολής», που γέρνει, βλέπουν άλλα τρία να σαπίζουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έχουν παραγγείλει ακόμη δύο που κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει η κατασκευή τους και περιμένουν υπομονετικά την ανακατασκευή ενός ακόμη… [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...]
«Το μεγάλο παζάρι των βουλευτικών ψήφων», ρεπορτάζ του Κώστα Γυφτοδήμου. «Ζητούνται “υπεύθυνοι” βουλευτές για στήριξη της συγκυβέρνησης, με προθυμία να ψηφίσουν όσους νόμους χρειαστεί εντός των επομένων μηνών». Θα μπορούσε να είναι «πολιτική αγγελία» σε σατιρικό έντυπο, αν δεν αποτελούσε ακριβώς την ουσία των παρασκηνιακών διεργασιών της συγκυβέρνησης, με στόχο να διευρυνθεί η πενιχρή κυβερνητική πλειοψηφία των 154 βουλευτών που διαθέτουν σήμερα και να ψηφιστούν τα νέα μέτρα…
«Τι συμβαίνει με τα νοσοκομεία;», ρεπορτάζ του Νίκου Τσακανίκα. Οι συνεχιζόμενες καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις, η κατάργηση κρεβατιών, κλινικών και εργαστηρίων, οι διαθεσιμότητες και απολύσεις του προσωπικού, δεν γίνονται για την καλύτερη «αξιοποίησή » τους, που θα ενισχύσει δήθεν τη δημόσια υγεία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Η συρρίκνωση του ήδη ανεπαρκούς δημόσιου τομέα υγείας είναι σκόπιμη και στοχεύει στην ενίσχυση των ιδιωτών και των μονοπωλίων. Ήδη το 9% του ελληνικού ΑΕΠ δαπανάται σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας…
«Ο Άδωνις, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πόλεμος για τα φάρμακα», ρεπορτάζ της Νίκης Αραπογιάννη. Πολύς αχός σηκώθηκε με αφορμή την τροπολογία για τη μείωση της τιμής των γενοσήμων φαρμάκων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε άγρια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι προστατεύει τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου. Στην πραγματικότητα απλώς έκανε αυτό στο οποίο είναι περισσότερο ικανός: στο να κάνει τόση φασαρία, ώστε πίσω από τις κραυγές να μην καταφέρει να συζητηθεί ποτέ η ουσία. Και η ουσία της τροπολογίας αφορούσε μία ακόμη αύξηση του κόστους αγοράς φαρμάκων για όλους τους ασφαλισμένους… [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...]
«ΟΤΕ: Συρρίκνωση και αποεπένδυση αντί για “επιτυχημένη” ιδιωτικοποίηση», ρεπορτάζ του Λεωνίδα Βατικιώτη. Πέντε χρόνια μετά την ιδιωτικοποίησή του, ο ΟΤΕ συρρικνώθηκε σε βάρος της ποιότητας των τηλεπικοινωνιών, ενώ τα τιμολόγια δεν μειώθηκαν, σε αντίθεση με τις θέσεις εργασίας. Αυτό που δεν θίγεται, βέβαια, είναι τα προνόμια των διευθυντών.
«Ελλάδα – Ισραήλ: το ξεπούλημα των έξι ημερών», ρεπορτάζ του Άρη Χατζηστεφάνου. Έπρεπε να φτάσει μέχρι το Ισραήλ ο Α. Σαμαράς για να βρει τις πιο επικίνδυνες για τα ελληνικά συμφέροντα «ευκαιρίες » εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Μοναδικές προϋποθέσεις: Να βάλει λουκέτο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, να επιταχύνει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να πείσει την Εθνική Τράπεζα να πληρώσει για το ίδιο της το ξεπούλημα.
«Η φατική 4η Μπιενάλε της Αθήνας», άρθρο του Θεόφιλου Τραμπούλη. Μια έκθεση-πλαίσιο και ταυτόχρονα μια έκθεση αδρανής, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας είναι μια εκκρεμότητα μέχρι να παραχθεί στο μέλλον λόγος.
Όπως κάθε μήνα, οι στήλες του UNFOLLOW:
«Τεχνηέντως» του Αυγουστίνου Ζενάκου, «Κόκκινη γραμμή» του Νίκου Μπογιόπουλου, «Αυθάδειες» τηςΜαρινίκης Αλεβιζοπούλου, «Infowar» του Άρη Χατζηστεφάνου, «Ανάβαλε για λίγο το θάνατό σου» του Old Boy, «Ερωτοπραξίες» του George Le Nonce, «Κομμενταρήσιοι» του Αδάμ Γιαννίκου, «Στα τρία κόρνερ πέναλτι» του Δημήτρη Ζακχαίου, «My name is Bond, James Bond» του Πιτσιρίκου, «Αδέσποτη» τουΛευτέρη Χαραλαμπόπουλου, «Πρακτικά» του Παναγιώτη Φραντζή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου