mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Οι "έτσι γουστάρουμε" νομικές πράξεις της ομάδας Σαμαρά για την ΕΡΤ

Γράφει ο xasodikis
(....)
Εμείς, και όπου "Εμείς" βλέπε "η Νέα Δημοκρατία", ή μάλλον ακριβέστερα "ο Σαμαράς και το επιτελείο του", αποφασίσαμε να κλείσουμε την ΕΡΤ. Δεν το αποφάσισε η κυβέρνηση, εφόσον τα άλλα δύο κόμματα που συμμετείχαν τότε δεν συμφωνούσαν, δεν το αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, που δεν συνεδρίασε ποτέ και δεν έλαβε ποτέ απόφαση επί του θέματος, το αποφάσισε ο πρωθυπουργός προσωπικά. Για να κλείσει η ΕΡΤ, το λοιπόν, έπρεπε να εκδοθεί μια κοινή υπουργική απόφαση, την οποία ο νόμος -όπως ίσχυε τότε- άφηνε να εννοηθεί, χωρίς να είναι και απολύτως σίγουρο, ότι έπρεπε να τη συνυπογράψει και ο Μανιτάκης (τότε υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης).
Αλλά ο Μανιτάκης δεν θα την υπέγραφε. Γι' αυτό λοιπόν Εμείς αποφασίσαμε να παρακάμψουμε τον Μανιτάκη. Φτιάξαμε λοιπόν την περίφημη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την στείλαμε στον Παπούλια, που ως διακοσμητικό φυτό υπογράφει αδιακρίτως ό,τι και να του βάλουν μπροστά του, και τροποποιήσαμε τον νόμο ώστε να είναι σαφές ότι δεν απαιτείται πια η υπογραφή του Μανιτάκη. Την ίδια μέρα, Εμείς στείλαμε στο ΦΕΚ τόσο την πράξη όσο και την υπουργική απόφαση και κλείσαμε την ΕΡΤ.

Κι έτσι, η από 11 Ιουνίου 2013 πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα μείνει στην ιστορία ως εργαλείο μιας χρήσης, σαν τα μανταλάκια στις διαφημίσεις του Τζάμπο: χρησιμοποιήθηκε μία φορά και τα έβγαλε τα λεφτά της. Και αυτή η εξόφθαλμη καταστρατήγηση του Συντάγματος, αυτή η κραυγαλέα κατάχρηση ενός θεσμικού εργαλείου για σκοπούς εντελώς διαφορετικούς από αυτούς που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί η ύπαρξή του, μέσα από μια διεστραμμένη διαδικασία αντιστροφής της πραγματικότητας βαφτίστηκε νομιμότητα, την οποία υπερασπίζονται προσωπικότητες όπως ο Σίμος ο Κεδίκογλου και ο Μάκης ο Βορίδης.

Ολόκληρο το άκρως ενδιαφέρων δημοσίευμα για τη θεσμική κατρακύλα του επιτελείου Αντώνη Σαμαρά στη διεύθυνση http://xasodikis.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: