mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΤωσε η τηλεοπτική μας Ιστορία....

Το live δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με παρασκήνιο τις ασπίδες
των ΜΑΤ έξω από το ραδιομέγαρο. 
Από τη Ντέπυ Γκολεμά

Πρωτομπήκα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της ΕΡΤ ενα απόγευμα του 76. Νεαρή τότε ρεπορτερ, με την καθοδήγηση του ανθρώπου που θα βλέπει σημερα το λουκέτο με τις χειροπέδες και θα νοιώθει λιγουλάκι άβολα. Εκεί έμαθα τον Παπαστεφάνου, και τη μουσική μας Ιστορία, τη Λιλάντα με τη Μαλβίνα, τη Ρεζάν με τον καυτό της λόγο. Πανηγύρισα με τον Γιάννη Διακογιάννη αλλά και τον Δημήτρη Κωνσταντάρα αθλητικά μεγαλεία Ολυμπιακών αγώνων, με δίδαξε κλασικά κομμάτια ο Αλέξης που τώρα κάνει....dancing with the stars. Ανοιξα μάτια και αυτιά καλά, περνώντας απο το Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι να κλέψω κάτι απο τη μαγεια και τη σοφία του, με εξαισιες μουσικές και λογους πύρινους. 
Η ΕΡΤ με γαλούχησε σαν ρεπόρτερ αφού ως το 89, αυτή μας έδινε το υλικό να ψάξουμε για να γεμίσουμε τις σελίδες των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ με υπέροχα τολμώ να πω καθημερινά ρεπορταζ. Γνωρισα και τη λεγόμενη Ανοιξη της ΕΡΤ με τα πρώτα βήματα του ΠΑΣΟΚ και την 4άδα του Ρωμαίου, του Βασιλικού του Νικου (συγχωρεμένος πια) και του άλλου Νικου του Σωτηριάδη. Είδα και έμαθα πολλα κατοπεινά στα χρόνια που τη ' κουρσεψαν ' ασχετοι προεδροι και προικοθήρες διευθυντές που πάνω στο κορμί της εκτισαν καριέρες και - κάποιοι - ζωντες και όχι, περιουσίες και σκανδαλα. Ειδα διευθυντές να υψώνουν το αναστημά τους, στο ' Μισό - Μισό' της Λιάνη και να καιγονται σε μια νύχτα, πρόεδροι να φεύγουν απο τα παράθυρα, αλλά και λιγοστούς με όνειρα και ελπίδες φρούδες. Είδα το συνδικαλισμό να γιγαντώνεται και σαν χταπόδι να συν-διοικεί, για πολλά υπαίτιος του σημερινού δράματος! 
Μετά είδα τους ιδιώτες να τη λεηλατούν και τους εκάστοτε κυβερνώντες να την απαξιώνουν πηγαίνοντας στα ιδιωτικά κανάλια, να δώσουν συνεντεύξεις. Τη λεηλάτησαν, την ΄'εκλεψαν, την στήλευσαν, την μαυρισαν και σήμερα της πέρασαν και χειροπέδες.
Η ΕΡΤ ειναι ενα κομμάτι της Ιστορίας αυτού του τόπου. 
'Βιάστηκε ΄όπως όλο το υπόλοιπο μέσα σε μια νυχτα για να παραδοθούν οι υπάλληλοί της βορά στους Τροικανούς και την αποτέλειωσαν σήμερα οι χειροπέδες του ευφάνταστου σκηνοθέτη. Οσοι επιχειρούν αυτές τις χειροπέδες να τις περάσουν ΚΑΙ στο μυαλο μας , ενα πρέπει να εχουν υπ οψιν: Το κουτόχορτο κάποτε τελειώνει. Και αυτός που τοφαγε και τιρλωσε την κοιλιά, θα σηκωθεί απο τον καναπέ θέλει δεν θέλει. αν σηκωθεί συνειδητά, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αν σηκωθεί όταν του περάσουν χειροπέδες στο σπιτικό του, όλα θα έχουν τελειώσει...........ΞΥΠΝΑΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: