mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η τρόϊκα βάζει stop στη Δ.Τ

Δεν αναγνωρίζει τις 1453 συμβάσεις

Μικρή περίοδο ζωής έχει το τηλεοπτικό σήμα της Δ.Τ που βγήκε στον αέρα με ενημερωτικό πρόγραμμα χθες Τετάρτη από στούντιο της Κατεχάκη. Στη θέση της θα πρέπει να βγει όσο γίνεται πιο σύντομα το σήμα της ΝΕΡΙΤ. Αιτία για αυτό οι αντιδράσεις της τρόϊκας που δεν κατάφερε η κυβερνητική πλευρά να κάμψει, για τις «προσλήψεις» των 1453 συμβασιούχων που υποσχέθηκε ο Π.Καψής με τη δεύτερη προκήρυξη για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της στήλης η δεύτερη προκήρυξη μπαίνει οριστικά στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών καθώς το κυβερνητικό επιτελείο δεν έπεισε τους εκπροσώπους της τρόϊκας ότι είναι αναγκαίες οι προσλήψεις νέων συμβασιούχων για την εκπομπή της Δ.Τ. Η μόνη λύση που βρέθηκε είναι να επισπευστεί η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ για την οποία οι τροϊκανοί φέρονται να έχουν συμφωνήσει για προσλήψεις περίπου 600 τακτικών υπαλλήλων! 
Έτσι εξηγείται και η απροθυμία του κυβερνητικού επιτελείου να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των αιτούντων στη 2η προκήρυξη, όπως επίσης και η περίεργη ειδοποίηση του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη στους αιτούντες να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, σε περίπτωση που οι αιτήσεις τους χρειάζονται διορθώσεις ή συμπληρώσεις. Στο παρασκήνιο βοά η αντιπαράθεση ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης που έδωσαν διαπιστευτήρια υποστήριξης στο λουκέτο της ΕΡΤ αλλά έμειναν εκτός νυμφώνα προσλήψεων.

Οι εξηγήσεις της EBU

Η απόφαση της EBU να διακόψει τη δορυφορική μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ του Ραδιομεγάρου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ήδη μέσω της οργάνωσης avaz.org ξεκίνησε κίνημα συλλογής υπογραφών με αίτημα να συνεχίσει η EBU να μεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα έθεσαν στην Ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων και πρώην στελέχη της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης. Η EBU σε δεύτερη ανακοίνωση της δίνει εξηγήσεις για την απόφαση διακοπής του σήματος της ΕΡΤ. Όπως σημειώνει δεσμεύθηκε για την παροχή δορυφορικού σήματος και για την αναπαραγωγή του σήματος της πρώην ΕΡΤ μέχρι να υπάρξει επίγειο σήμα από την πλευρά της δημόσιας τηλεόρασης που επρόκειτο να συσταθεί. Αυτή η συμφωνία τηρήθηκε και ένας ενδιάμεσος φορέας έχει συσταθεί ενώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ψηφίσει νέο νόμο για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που θα οδηγήσει στη δημιουργία ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης». Το σημείο διαφωνίας βέβαια είναι πως ο «ενδιάμεσος φορέας» της ΔΤ δεν έχει καν συσταθεί αλλά λειτουργεί με αδιαφανείς αποφάσεις του Γκίκα Μάναλη και την πολιτική κάλυψη του Π.Καψή.

Πηγή: Ποντίκι-media

Δεν υπάρχουν σχόλια: