mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τα κόκκινα δάνεια των media και ο ψηφιακός τραγέλαφος**

news on media

** Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Mega. Και παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, φαίνεται πως όλοι οι μέτοχοι θα βγάλουν τα χρήματα που αναλογεί στα μετοχικά τους μερίδια. Ναι, και ο ΔΟΛ βρήκε τα χρήματα για το Mega.

** Παραιτήθηκε από το ΔΣ του καναλιού ο Γιώργος Β. Βαρδινογιάννη και τη θέση του στη διοίκηση εκ μέρους του ομίλου, έλαβε ο Αντώνης Θεοχάρης.
** Διαβάζω στο μεταξύ –στο οικονομικό πάντα ρεπορτάζ- πως οι τροϊκανοί έχουν πατήσει πόδι για τα «κόκκινα δάνεια» των εκδοτικών συγκροτημάτων. Και ζητάνε, λέει, για την αναχρηματοδότηση των δανείων «ανάλογες εμπράγματες εγγυήσεις». Ωραία, τα συγκροτήματα θα εγγυηθούν με τις ...πένες των σχολιαστών τους που υποστηρίζουν και προωθούν την πολιτική των μνημονιών. Που θα βρει η τρόϊκα καλύτερες εγγυήσεις;
** Τα δάνεια στο μεταξύ έχουν φθάσει πράγματι στο κόκκινο. Μια μόνο παράθεση των χρωστούμενων εκατομμυρίων ζαλίζει:
 ΔΟΛ 134 εκατ. Πήγασος 164,3 εκατ. , Τηλέτυπος-Mega 123,5 εκατ. , ΑΝΤ1 170 εκατ. Alpha 58 εκατ. Forthnet- Νova 331 εκατ. Κι αυτά είναι μόνο δάνεια, δεν μιλάμε για συνολικές υποχρεώσεις, δηλαδή για χρέη σε προμηθευτές, ταμεία, φορείς, κ.λ.π.
** Για τη μείωση κόστους κατά 28% στο Mega το γράψαμε στο «Ποντίκι» την περασμένη εβδομάδα. Απομένει να δούμε με ποιο τρόπο θα υλοποιηθεί η μείωση αυτή.
** Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιμένουν την απόφαση για να διαπιστώσουν πόσα θα τους απομείνουν για νέα σίριαλ.
** Η βοήθεια όπως μαθαίνουμε έρχεται από ...Κύπρο. Γιατί το Mega είναι πολύ κοντά να συμφωνήσει για την εισαγωγή της σειράς μυθοπλασίας του Mega Κύπρου «Όνειρο Ήταν»...
** Μιας και βρισκόμαστε στην Κύπρο να πούμε πως η Lumiere TV εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης των 380 αγώνων της Premier League για τα επόμενα 3 χρόνια.
** Εκτός από τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό από Σεπτέμβριο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο ραδιοφωνικός. Ο Real  FM με τις νέες μεταγραφές παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση ακρόασης ενώ ο ΣΚΑΙ θα βγάλει το νέο του πρόγραμμα με μοντέλο δίωρων ζωνών και χωρίς πολύ ρεπορτάζ μετά τις μαζικές απολύσεις.
** Και η Γκίζα όπως μαθαίνουμε βγήκε εκτός ραδιοφωνικού πλατό.
** Στον Alpha Radio μετακόμισε ο Δημήτρης Γιατζόγλου ενώ ανεβάζει στροφές στην ενημέρωση και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο».
** Ακούω την πρόταση του Φώτη Μπόμπολα προς τους αθλητικούς συντάκτες και δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Η εφευρετικότητα των εκδοτών για μείωση αποδοχών ξεπερνά τα όρια φαντασίας.
** Πρότεινε να αποδεχθούν όλοι οι αθλητικοί αποδοχές της τάξης των 800 ευρώ και να πληρώνονται τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν ως σήμερα από την ...αποζημίωση τους! Δηλαδή θα απολυθούν αλλά θα συνεχίσουν να πληρώνονται με τα χρήματα της αποζημίωσης τους. Όσοι τελικά απολυθούν δια παντός θα λάβουν και επιπλέον αποζημίωση.
** Σε άλλη εφημερίδα με υψηλές κυκλοφορίες ζήτησαν από φωτορεπόρτερ να κάνει επιχείρηση παπαράτσι, δίνοντας μόλις 50 ευρώ μεικτά. Δηλαδή ούτε για τη βενζίνη του μέχρι τη Ραφήνα.
** Τα ανέκδοτα της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης στη χώρα μας συνεχίζονται. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων, η Digea ενημέρωσε χθες πως το επόμενο σημείο που θα γίνει ψηφιακή η τηλεόραση είναι το Πεταλίδι. Στην Καλαμάτα, μάλιστα.
** Στις 27 Σεπτεμβρίου λέει θα σβήσει το αναλογικό σήμα στη Μεσσηνία σύμφωνα με τον χάρτη του 2008! Υποτίθεται ότι μέχρι τότε θα έπρεπε να γίνει ο διαγωνισμός των ψηφιακών συχνοτήτων.
** Αλλά είπαμε ο ψηφιακός τραγέλαφος των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ουδόλως ενδιαφέρει την τρόϊκα και την Κομισιόν. Οι οποίες κατ’ άλλα κόπτονται για την ψηφιακή οικονομία

Πηγή:  Ποντίκι-media

Δεν υπάρχουν σχόλια: