mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Συζήτηση στην ΕΣΗΕΑ για τη διαφήμιση της Χρυσής Αυγής στο ΣΚΑΙ, ζητά η Πρωτοβουλία

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι

Όπως ενδεχομένως έχετε ήδη πληροφορηθεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας είχε σε τηλεοπτική του εκπομπή στον ΣΚΑΙ καλεσμένους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Έχουμε κατ΄επανάληψη εκφράσει την έντονη αντίθεσή μας στην προβολή των απόψεων των Ελλήνων νεοναζί από τα ΜΜΕ στο όνομα δήθεν του πλουραλισμού απόψεων. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα κόμμα με διαφορετική πολιτική άποψη αλλά μία νεοναζιστική συμμορία, μία οργάνωση που έχει εκφράσει ανοικτά το θαυμασμό της για τον Χίτλερ και τους ηγέτες των ναζί που αιματοκύλησαν την Ευρώπη στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σας είναι ασφαλώς γνωστό το πόσο υπέφερε και η χώρα μας από τη ναζιστική κατοχή, πληρώνοντας τεράστιο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Πρόσφατα το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ διοργάνωσε εκδήλωση για το με θέμα «Τα ΜΜΕ και φαινόμενο του Νεοναζισμού» με προσκεκλημένους εξαίρετους συναδέλφους. Θεωρούμε πως οι αντιφασιστικές δράσεις της ΕΣΗΕΑ πρέπει να συνεχιστούν.

Καλούμε επειγόντως το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει θέση, συζητώντας το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης κατά την αυριανή συνεδρίαση. Επισυνάπτουμε παράλληλα ανακοίνωση των FINANCIAL CRIMES για το θέμα.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Μωυσής Λίτσης

Η ανακοίνωση των Financial Crimes

Η Ελληνική Δημοσιογραφία στον πάτο 

Καλεσμένους τέσσερις νεοναζί της Χρυσής Αυγής είχε την Κυριακή το βράδυ στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Τράγκας. Για μία ακόμη φορά στο όνομα του δήθεν πλουραλισμού, οι εκπρόσωποι της εγκληματικής συμμορίας και των θαυμαστών του Χίτλερ, καλούνται να εκφέρουν τις απόψεις τους και μάλιστα χωρίς αντίλογο.
Την ίδια στιγμή που στην Γερμανία οι νεοναζί δεν βρίσκουν χώρο να νοικιάσουν για το συνέδριό τους, στην Ελλάδα που υπέφερε τα πάνδεινα από τη ναζιστική κατοχή, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούνται από τον δήθεν αντιμνημονιακό Γιώργο Τράγκα στην εκπομπή του. Θεωρούμε απαράδεκτη και πρόκληση στα εκατομμύρια θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των βασανισμένων, των ανθρώπων που έχασαν το βιός τους, των εκατομμυρίων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των μεγαλεπήβολων σχεδίων του Χίτλερ στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να καλούνται οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής σαν εκπρόσωποι απλά ενός κόμματος με διαφορετικές απόψεις. H Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα κόμμα με διαφορετικές απόψεις αλλά εγκληματική οργάνωση που βαρύνεται με επιθέσεις κατά μεταναστών και παραληρήματα θαυμασμού για τους σφαγείς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογικής ανόδου των νεοναζί είχαμε προειδοποιήσει και ζητήσει από τις δημοσιογραφικές ενώσεις να καλέσουν τα Μέσα Ενημέρωσης να μη δίνουν βήμα στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Και επιμένουμε στην ίδια άποψη. Κάθε φορά που κάποιο ΜΜΕ καλεί φασίστες για να σπείρουν το δηλητήριο του μίσους, θα πρέπει σύσσωμες οι ενώσεις του κλάδου να κηρύσσουν απεργία στο συγκεκριμένο μέσο.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στα ΜΜΕ και καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να πάρει αμέσως θέση. Δεν έχουν θέση στην ΕΣΗΕΑ γιατί δεν είναι δημοσιογράφοι, όλοι αυτοί που δίνουν βήμα στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η αντίθεση στο Μνημόνιο ως άλλοθι για την προβολή δήθεν αντισυστημικών απόψεων που δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων κατά της πολιτικής της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού και την κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: