mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Απογόρευσαν είδηση στην ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι φιμώνονται

Είναι φανερό πως εννοούν την εποπτεία και τον έλεγχο οι κύριοι του Μαξίμου για τη κρατική ραδιοτηλεόραση. Αφού την έκαναν ΔΕΚΟ, αφού υποκύπτουν σε όλες τις απαιτήσεις των πολιτικών προϊστάμενων της συγκυβέρνησης, αφού παραδίδουν την παραγωγή εκτός ΕΡΤ, τώρα φιμώνουν συνεχώς και με πολλούς τρόπους τους δημοσιογράφους. 
Το τελευταίο κρούσμα ωστόσο ξεπερνά τα εσκαμμένα. Και τα ξεπερνά γιατί πρόκειται για κατάφωρη και ουσιαστική παραβίαση του νόμου που διέπει τη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. 
Οι δημοσιογράφοι με απόφαση της γενικής συνέλευσης τους, αποφάσισαν να εξηγήσουν με μια είδηση "γιατί επί 6 εβδομάδες δεν λειτουργεί ενημερωτικά η ΕΡΤ". Λογική απόφαση, την απάντηση περιμένουν οι τηλεθεατές που την πληρώνουν, είτε συμφωνού  είτε διαφωνούν με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. 
Και ενώ έγιναν διαπραγματεύσεις από το πρωί της Παρασκευής ως και το απόγευμα, σε καλό κλίμα μάλιστα, συμφωνήθηκε να μεταδοθεί με είδηση με ευθύνη των δημοσιογράφων. 
Καλές οι συμφωνίες το πλαίσιο του ρόλου της ΕΡΤ και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας άλλες οι επιθυμίες και εντολές του Μαξίμου όμως. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων Αιμίλιος Λιάτσος το απόγευμα απαγόρευσε τη μετάδοση της είδησης. Αρνήθηκε να συναντήσει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Έτσι η ΕΡΤ καταγγέλεται ως απευθείας φερέφωνο της κυβέρνησης, Μέσο προληπτικής και απροκάλυπτης λογοκρισίας.
Παρακάτω παραθέτουμε την καταγγελία των εκπροσώπων των δημοσιογράφων σε ΝΕΤ και ΕΡΑ. Το ζήτημα συζητήθηκε και στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ όπου υπήρξε ομόθυμη καταδίκη της λογοκρισίας. 
Το θέμα είναι: Οι εποπτεύοντες την ΕΡΤ, ο δημοσιογράγος Σίμος Κεδίκογλου και ο διευθυντής του γραφείου Σαμαρά Γιώργος Μουρούτης έχουν να δώσουν κάποια απάντηση; Η ΠΟΕΣΥ ή η ΕΣΗΕΑ θα τους ζητήσουν το λόγο; Μήπως η κυβέρνηση θα περιμένει την επόμενη έκθεση καταπάτησης της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα όπου η ΕΡΤ θα αναφέρεται ως μαύρο παράδειγμα λογοκρισίας; 

Η καταγγελία των εργαζομένων της ΕΡΤ


Η Λογοκρισία καλά κρατεί στην ΕΡΤ



Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση της Ε.Ρ.Τ. καταγγέλλουν την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης να απαγορεύσει τη μετάδοση κάθε είδησης σχετική με τους απεργούς δημοσιογράφους και τα αιτήματα τους από κάθε δελτίο ή ενημερωτική εκπομπή, Ραδιοφώνου, Τηλεόρασης κλπ.
Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων υλοποιώντας τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης, ετοίμασαν ένα σύντομο κείμενο το οποίο θα ενημέρωνε ακροατές και τηλεθεατές για ποιο λόγο συνεχίζονται για 6ο Σαββατοκύριακο οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων της Ε.Ρ.Τ.
Μετά από τη κατάθεση του κειμένου και διαμόρφωση του σε θετικό κλίμα, γνωστοποιήθηκε στη Διεύθυνση Ειδήσεων και επρόκειτο να μεταδοθεί στα δελτία της Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και των Πολυμέσων της Ε.Ρ.Τ.
Όμως ο κ. Α. Λιάτσος, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, απαγόρευσε τη μετάδοση του κειμένου αρνούμενος κατʼ επανάληψη να συναντήσει τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση του.


ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: