mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, σενάρια για την "Ε", χωρίς σήμα στα σύνορα



media news

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ 18 και 19 Ιουνίου. Αυτή είναι η πρόταση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στη γενική συνέλευση των μελών, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Κάραβελ, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Εάν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου.
Παράταξη της Συγκυβέρνησης στην ΕΣΗΕΑ Με τη συμμετοχή και της ΔΗΜ.ΑΡ. συμπληρώθηκε το κυβερνητικό τρίο - Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.- υπό κοινή στέγη, στο νέο ψηφοδέλτιο "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι" για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Την ίδρυση της νέας παράταξης προσυπογράφουν οι Μαρία Αντωνιάδου, Δημήτρης Κουμπιάς, Νίκος Καρούτζος και πλέον ο Μάκης Διόγος.
Και Πάσχα χωρίς ειδήσεις στην ΕΡΤ; Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα της Κυριακών, αργιών και υπερωριών τεσσάρων μηνών. Γι' αυτόν τον λόγο -και άλλους ακόμη- απεργούν κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες εδώ και δύο μήνες. Πρότασή τους είναι να απεργήσουν και στις αργίες του Πάσχα, τέσσερις μέρες, από Μ. Παρασκευή ώς Δευτέρα του Πάσχα.
Η Εκκλησία της Ελλάδας θέλει να πληρώσει και να πάρει το 3% του τηλεοπτικού σταθμού Θεσσαλονίκης 4 Ε για να έχει δική της εκκλησιαστική ζώνη. Στο ραδιόφωνο της όμως δεν πληρώνει μισθούς και εφαρμόζει μνημόνια περικοπών.Κι όταν υπάρχουν αντιδράσεις, όπως της ΕΤΕΡ για παράδειγμα, καταθέτει αγωγές κατά των εργαζομένων! Για τη λειτουργία ΜΜΕ πάει περίπατο η αγάπη, συμπόνια κι αλληλεγγύη της Εκκλησίας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση των τριών βασικών μετόχων του Mega, των ομίλων Βαρδινογιάννη, ΔΟΛ και Πήγασο του Μπόμπολα για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων.
Το Mega πάντως όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να εξέλθει και επίσημα από την Κύπρο. Τον Ιούνιο λήγει η σύμβαση παροχής τηλεοπτικού προγράμματος με την εταιρεία «Ο Λόγος», η οποία λειτουργεί  το κανάλι με τον εμπορικό τίτλο «Mega Κύπρου».
 Στον ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζουν την αντιμνημονιακή τους πολιτική και σύντομα προβλέπονται συγκρούσεις. Μετά την πρόταση Γιάννη Αγγέλη-Πόπης Χριστοδουλίδου να δοθεί το δώρο Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους, αποφασίστηκε και η ενίσχυση των ανέργων μελών του οργανισμού με το ποσό των 200 ευρώ.
Σιωπή από τους κρατικούς και πολιτικούς φορείς για τις σοβαρές καταγγελίες του HOT DOC ότι τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ηθικής και φυσικής εξόντωσης του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη. Το θέμα έπαιξε στην ολλανδική τηλεόραση, ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Newstateman, τα στοιχεία είναι ήδη δημοσιευμένα, η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη αλλά από το κράτος καμία αντίδραση. Προφανώς ακολουθούν τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου. Αν έχεις το κεφάλι στο χώμα, δεν υπάρχει θέμα.
Πριν το plan B. Σε νέα δίνη απρόβλεπτων εξελίξεων μπήκε η «Ελευθεροτυπία». Η ακύρωση των σχεδίων του εκδότη της Χάρη Οικονομόπουλου να αναθέσει τη διεύθυνση του φύλλου στο δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα, ήταν το επεισόδιο που έκλεισε προσωρινά  τα σενάρια για την επόμενη μέρα της «Ε».  Οι κακές κυκλοφοριακές επιδόσεις της καθημερινής έκδοσης προβληματίζουν κι αυτά που φοβούνται οι εργαζόμενοι είναι κυρίως όσα δεν ελέχθησαν στη συγκέντρωση. Όπως λένε οι φήμες για αλλαγή της πλειονότητας του προσωπικού που στήριξε την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» μέσω της επινοικίασης του τίτλου της στην εταιρεία «Τρίτη Όψη», επιμένουν. Όπως και το σενάριο πως αν συνεχιστεί η κακή κυκλοφορία, η «Ελευθεροτυπία» θα αναστείλει το ημερήσιο φύλλο της και θα κρατήσει μόνο το κυριακάτικο.

Στα κάγκελα οι τεχνικοί του  Star με την απόφαση της διοίκησης του καναλιού να συρρικνώσει τον τεχνικό τομέα. Η αρχή έγινε με την κατάργηση των ρεπό. Το επόμενο βήμα είναι οι απολύσεις και το μεθεπόμενο να εργάζονται μερικοί σε άλλη εταιρεία και να νοικιάζονται για τα ιδιωτικά κανάλια. Έχει ήδη συμβεί μια φορά με τους τεχνικούς που εργάζονται στην εκπομπή τηλεοπτικού σήματος.
 ΔΕΚΟ για τους μισθούς και τις περικοπές, ιδιωτικού συμφέροντος για τους τόκους των χρεών της. Περί ΕΡΤ ο λόγος, εταιρεία που ο καθένας αντιμετωπίζει όπως θέλει. Ο Άρειος Πάγος για δεύτερη φορά έκρινε πως η ΕΡΤ δεν έχει δικαίωμα ως ΔΕΚΟ ένταξης στο ειδικό καθεστώς του δημοσίου σύμφωνα με το οποίο καταβάλει στους πιστωτές της τόκους υπερημερίας 6%.
Περίεργες πληροφορίες κυκλοφορούν για μετακίνηση μετόχων και δημοσιογράφων από συγκροτήματα σε συγκροτήματα ΜΜΕ. Η ρευστότητα που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ και οι επιχειρήσεις ελέγχου της ενημέρωσης από τα εκδοτικά συγκροτήματα, σχετίζονται άμεσα με τις παραπάνω φήμες.
 Με σημασία στην αναδιάταξη σκηνικού στα media,  η συμφωνία παραχώρησης των δικαιωμάτων της Sony Music στην εταιρεία συμφερόντων Θέμη Αλαφούζου Feelgood Entertainment. Η εταιρεία έκτος από μουσικά δικαιώματα εμφανίζεται να κατέχει δικαιώματα ταινιών, ελληνικών και ξένων.
 Νέος διευθύνων σύμβουλος στα ΜΜΕ του ομίλου Ρέστη, το MTV Greece, Nickelodeon και Music 89,2, ανέλαβε ο Ιωάννης Τσαγγαδάς.
 Νέος CΕΟ και στον όμιλο του ΑΝΤ1 για τα Βαλκάνια. Ο  Pavel Stanchev ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης και συντονισμού των τηλεοπτικών επιχειρήσεων που διαθέτει ήδη ο Όμιλος στη Σερβία, τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο
 Ορίστε πως γίνονται οι δουλειές. Ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέλαβε και έκλεισε τη συμφωνία για την προβολή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος minifootball που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο τον προσεχή Οκτώβριο (10-14), στην κρατική τηλεόραση.Έτσι ακριβώς, τι χρειάζεται η διοίκηση, οι γενικοί και οι διευθυντές όταν οι βουλευτές προωθούν το «αίτημα» στον αρμόδιο υπουργό Σ. Κεδίκογλου κι αυτός δίνει εντολή στην ΕΡΤ; Δεν τα μεγαλοποιούμε. Έτσι ακριβώς μεταφέρθηκε το τοπικό ρεορτάζ των επαφών σε ιστοσελίδα του Ρεθύμνου. 
Χωρίς σήμα στα σύνορα. Η αδιαφορία ιδιωτικών καναλιών και θεσμικών οργάνων για την πρόσβαση των πολιτών της περιφέρειας στην ελεύθερη τηλεόραση είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στην εξέλιξη της ιδιωτικής TV στην Ελλάδα. Πριν λίγες μέρες χωρίς τηλεοπτικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών έμεινε η νότια Λέσβος. Κι όπως κατήγγειλαν κάτοικοι στο Πλωμάρι δεν υπήρξε καμία απολύτως εξήγηση για το μαύρο στην οθόνη. Το κόψιμο της αναμετάδοσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στο Πλωμάρι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο αλλά δεν φαίνεται να συγκινείται κανείς, ούτε από το επίσημο κράτος, ούτε και από τα ιδιωτικά κανάλια που υποθετικά έχουν την άδεια εκπομπής ελεύθερου σήματος με υποχρέωση να καλύπτουν τη χώρα. Στο νησί εξέπεμπαν για μέρες μόνο τα κρατικά κανάλια, το ART του Γ. Καρατζαφέρη και το τοπικό κανάλι TV Μυτιλήνη. 


Την έχασε η πολιτική - την κέρδισε η δημοσιογραφία. Ο λόγος για την παρουσιάστρια της ΕΡΤ Ανθή Σαλαγκούδη. Παραιτήθηκε από τη θέση της Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, διότι οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις την κρατούν δεσμευμένη στην Αθήνα.
Το περιοδικό «σχεδία» με συναυλία. Μεγάλη συναυλία διοργανώνει το περιοδικό δρόμου «σχεδία». Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, την Πέμπτη 9 Μαΐου. Τα έσοδα (5 ευρώ το εισιτήριο) θα διατεθούν για τις ανάγκες του περιοδικού, για την καμπάνια «Γκολ στη φτώχεια» και την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων.
 Δεν ξεκίνησε την καταβολή δεδουλευμένων την περασμένη Δευτέρα στους (επί 6 μήνες απλήρωτους) εργαζόμενους "Ριζοσπάστης", παρά τη διαβεβαίωση του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Δουλεύει τους εργαζόμενους, δουλεύει και το ΣΕΠΕ. Θα καταβάλει πάντως, λέει, επίδομα Πάσχα, όπως έδωσε και επίδομα Χριστουγέννων. Τον Αύγουστο πάλι, με το επίδομα αδείας.

Μετά από ένα τουλάχιστον χρόνο ο Σίμος Κεδίκογλου υπέγραψε για την έγκριση κρατικών διαφημιστικών κονδυλίων υπουργιών, περιφερειακών και δημόσιων οργανισμών. Συνολικά εγκρίθηκε το ποσό των 13.619.701 ευρώ για διαφημιστικές καταχωρήσεις και προβολές στα ΜΜΕ. Με δεδομένη την πρακτική της πολιτικής εξουσίας, η απόφαση συνδυάζεται άμεσα με προσφυγή στις κάλπες. Και ειδικά τα κονδύλια κρατικής διαφήμισης για τα ΜΜΕ της περιφέρειας έχουν εξαιρετική σημασία για τη στήριξη της κυβέρνησης. 

Μια καταπληκτική είδηση από τη «Ρωσία σήμερα». Από σήμερα επανέρχεται στα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ρωσίας η «απευθείας γραμμή», live εκπομπή με ερωτήσεις για τον Ρώσο πρόεδρο. Τον Πούτιν βοηθούν οι χειριστές και συντονιστές, οι οποίοι δέχονται τις τηλεφωνικές κλήσεις και συνοψίζουν τα θέματα. Όμως τις ερωτήσεις από το Διαδίκτυο ο Βλαντίμιρ Πούτιν τις επιλέγει μόνος του...




Δεν υπάρχουν σχόλια: