mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Αλλαγή ορίων αποζημίωσης με τις αγωγές στα ΜΜΕ

Μειώνεται η αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Τύπο
Από την Αυγή
Τη μείωση της χρηματικής αποζημίωσης που δικαιούνται τα θύματα συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου, προανήγγειλε ο υπ. δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτης, ανακοινώνοντας τροποποιήσεις στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή και την πρόσφατη νομολογία του Αρείου Πάγου, προωθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη δια του Τύπου περιορίζεται ως προς το κατώτατο όριό της στα 30.000 ευρώ, για τις ημερήσιες εφημερίδες και τα περιοδικά που κυκλοφορούν μέσω των πρακτορείων διανομής, ενώ πέφτει στα 6.000 ευρώ για τοπικές εφημερίδες και περιοδικά που διακινούνται με ίδια μέσα.
Σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση το ελάχιστο ποσό χρηματικής ικανοποίησης μειώνεται και για τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.Πρόβλεψη υπάρχει και για την «επανόρθωση» στην οποία υποχρεούται ο Τύπος: στην περίπτωση που η καταχώριση του θιγόμενου δεν πραγματοποιηθεί, το ειρηνοδικείο μπορεί να διατάξει την υποχρεωτική δημοσίευση επανόρθωσης και να επιβάλλει ποινή έως 500 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης της δημοσίευσης.

A.N.

Δεν υπάρχουν σχόλια: