mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τι είπε ο Μπόμπολας στην ΕΣΗΕΑ, πως αντέδρασε το χρηματιστήριο

Είναι πια γνωστό ευρέως ότι ο Φώτης Μπόμπολας αρνήθηκε να αποκαλύψει στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή τους πρωινή συνάντηση τα "επιχειρηματικά του σχέδια" για το επόμενο διάστημα. Θα τα πει, λέει, στο ΔΣ της εταιρείας του. Σημειώνουμε ότι στις 29 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του Πήγασου.
Ζήτησε πάλι να γίνει άμεσα προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ για να υπογραφεί σύμβαση (που θα πιστοποιεί προφανώς τις μειώσεις για ολόκληρο τον κλάδο). Και επέμενε στην "αναδιάρθρωση" και τις απολύσεις, τις οποίες θα συνεχίσει. Εκεί που εμφανίστηκε ανένδοτος ήταν στην απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου για τη οποία έκανε ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς.
Την ίδια ώρα όμως οι φήμες έβαζαν φωτιά σε άλλο σημείο του ομίλου Μπόμπολα. Στο χρηματιστήριο που δουλεύει με φήμες, η μετοχή της ΕΛΑΚΤΩΡ του ομίλου Μπόμπολα και όχι του Πήγασου που βρίσκεται σε επιτήρηση, έκανε βουτιά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του http://www.sofokleousin.gr/archives/77579 η μετοχή είχε μεγάλες απώλειες 5,58%.
Κατά εκτιμήσεις του site δε: "Ενώ η υπόθεση του Πήγασου βρίσκεται σε εξέλιξη και η διοίκηση της επιχείρησης δεν έχει ενημερώσει ακόμα το επενδυτικό κοινό ούτε τις αρχές -οι οποίες καθυστέρησαν αρκετές ημέρες να αντιδράσουν- η Ελλάκτωρ του ομίλου Μπόμπολα, και αυτή, γράφει μεγάλες απώλειες 5,58% με αυξημένο όγκο συναλλαγών λόγω της έντονης φημολογίας. Διαχειριστές χαρτοφυλακίων φοβούμενοι ντόμινο εξελίξεων στον όμιλο προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τον τίτλο".
Μια μέρα μετά την ηχηρή αναγγελία λουκέτων στο συγκρότημα Μπόμπολα το κλίμα παραμένει θολό. Οι εκτιμήσεις ποικίλουν.
Η πρακτική στον όμιλο είναι ήδη γνωστή και από άλλες εταιρείες. Κλείνει θυγατρικές, μειώνει μισθούς, προχωρά σε απολύσεις. Όλα αυτά έγιναν ήδη στον όμιλο της ΕΛΑΚΤΩΡ. Θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στο άλλο κομμάτι του ομίλου, τα media; Θα κλείσει το καθημερινό φύλλο της Ημερησίας και θα μειώσει τους μισθούς στο ελάχιστο; και αμέσως μετά θα επιβάλλει το ίδιο μοντέλο στο Έθνος;
Είναι μια ορατή πιθανότητα. Ένας στόχος που για να επιτευχθεί πρέπει να τσακιστεί με κάθε τρόπο η αντίδραση των δημοσιογράφων στο "Έθνος". Με ορατό τον κίνδυνο απεργιών το παραπάνω σχέδιο έχει σοβαρές προϋποθέσεις να αποτύχει πλήρως. Για αυτό και χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα τη "σύμφωνη γνώμη" δημοσιογραφικών στελεχών του και τις "υπογραφές" για να σπάσει η αποφασιστική στάση των συντακτών της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: