mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Και απολύσεις στα ΜΜΕ του δημοσίου;

Οι επιτροπές αξιολόγησης αναλαμβάνουν το έργο των ...απολύσεων

Με την έγκριση των επιχειρησιακών σχεδίων στα Μέσα που κατέχει το Δημόσιο, είτε πρόκειται για ανώνυμες εταιρείες όπως η ΕΡΤ είτε φορείς που ανήκουν απευθείας στη γενική κυβέρνηση, όπως το ΑΠΕ και η Γενική Γραμματεία, θα επιβληθεί η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους και οι απολύσεις προσωπικού. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της στήλης ήδη μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο «αξιολόγησης» του προσωπικού, ξεκινώντας αρχικά από τη γενική γραμματεία ενημέρωσης, το σκληρό δηλαδή πυρήνα των κρατικών ενημερωτικών Μέσων. Όπως προκύπτει από την απόφαση 7559/2011 του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Πεταλωτή, στη Γενική Γραμματεία συγκροτήθηκε «Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης» που θα ελέγξει τα «ουσιαστικά προσόντα του προσωπικού». Ως έργο της επιτροπής ορίζεται «η εξέταση όλων των εκθέσεων αξιολόγησης που διαλαμβάνουν βαθμολογία 9-10 ή μικρότερη του 4…».

Στη διαδικασία που προβλέπεται για τους μόνιμους υπαλλήλους και τους αορίστου χρόνου (κυρίως δηλαδή δημοσιογράφων) εντάσσουν και τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στα σωματεία τους.
Αντίστοιχη διαδικασία με περισσότερες επιτροπές και με παράλληλη αλλαγή του οργανογράμματος προβλέπεται να ακολουθηθεί στην ΕΡΤ. Ο αρμόδιος υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης εξάλλου αναγκάστηκε να το παραδεχθεί δημόσια. Στόχος είναι να μείνουν στην ΕΡΤ 2.000 άτομα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το τσεκούρι στις προσλήψεις συμβασιούχων εργασίας και την απομάκρυνση μέσω συνταξιοδότησης ή μετατάξεων μόνιμων υπαλλήλων. Οι απολύσεις στο ραδιομέγαρο θα γίνουν με την έγκριση νέου οργανογράμματος και έγκρισης του επιχειρησιακού σχεδίου. Το τελευταίο θα είναι το «κλειδί» για τα λουκέτα που θα μπουν σε πλήθος δραστηριοτήτων της ΕΡΤ. Ένα απλό παράδειγμα είναι αυτό της ΕΡΤ3 για την οποία προβλέπεται η κατάργηση της διοικητικής ανεξαρτησίας της και η ένταξή της στη γενική διεύθυνση προγράμματος. Σειρά από τμήματα, διευθύνσεις κ.λπ. της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη θα καταργηθούν και το προσωπικό θα… πλεονάζει και θα αξιολογηθεί στη συνέχεια.
Σε τέτοιους είδους διαδικασίες αναμένεται να ενταχθεί σύντομα και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η δήλωση του Γιώργου Πεταλωτή «δεν κλείνει το ΑΠΕ» όπως και η ΕΡΤ, γιατί είναι «εθνικά εργαλεία» στην προβολή της χώρας, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει πλέον. Το «δεν κλείνει» στην ουσία σημαίνει ότι ως ΔΕΚΟ πλέον μπαίνει στο πρόγραμμα περικοπών του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δημοσιογράφους του Πρακτορείου.





1 σχόλιο:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Περάσαμε, εντελώς, στην αντίπερα όχθη.

Από τον λαίκισμό του κρατισμού, του πελατειακού κράτους, ως δια μαγείας και απευθείας (!) στον λαίκισμό των αποκρατικοποιήσεων και στην αποθέωση του φιλελευθερισμού.

Για το καλό μας..:(

Είμαστε ενάντια στο Δ.Ν.Τ., ενάντια στους διαπλεκόμενους, αλλά υπερ των ιδιωτών,(!!)

γενικώς - αόριστως και κατά που φυσά ο αέρας, δηλαδή..