mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Εις αύριον τα σπουδαία για προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Χαρακτήρα διερεύνησης, ανίχνευσης στάσεων και προθέσεων στα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου είχε τελικά η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον που μπορεί να αποκαλύπτουν και τις πραγματικές προθέσεις, έχουν τα high liths της συνεδρίασης που μας μεταφέρθηκαν. Όπως ότι νέο μέλος του ΔΣ χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα ως "καλαμπουράκι που θα τελειώσει" όταν ακούστηκε η θέση πως σύντομα το κίνημα των αγανακτισμένων θα φθάσει και στην Ακαδημίας 20 που παραμένει παγερά αδιάφορη στα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Ή την απαίτηση άλλου μέλους του ΔΣ ότι πρέπει να βρεθούν επιπλέον θέσεις για το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ για να μην υπάρχουν κάποιοι εκτός που θα φωνάζουν και πως προβλέπεται μία τέτοια "παγωμένη" θέση στο Καταστατικό...
Το καινούργιο πάντως ήταν ότι απαίτησαν και το κατάφεραν τελικά να λάβουν μέρος στο ΔΣ οι εκπρόσωποι από αρκετά Μέσα, εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς που πιέζουν τα εκλεγμένα μέλη να μην πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα. (όπως θα ήθελαν αρκετοί)...
Η συζήτηση κατά πληροφορίες είχε μεγάλο ενδιαφέρον αλλά έληξε χωρίς αποτέλεσμα και αύριο Πέμπτη συνεχίζεται η συνεδρίαση με μέλη του ΔΣ που "δεσμεύθηκαν" πως θα φέρουν πρόταση για συγκρότηση προεδρείου. Ήταν αυτοί που δεν απάντησαν στις συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν.
Συγκεκριμένα:


-Οι παρατάξεις της "Συσπείρωσης" και της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" εξαρχής δήλωσαν πως τάσσονται υπέρ του αναλογικού προεδρείου επειδή θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν να συγκροτηθεί προγραμματικό στη βάση συμφωνίας θέσεων. (η θέση της Συσπείρωσης στο http://syspeirosi.wordpress.com/2011/05/31/%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%B1/)
-Η παράταξη "Μαχόμενοι δημοσιγοράφοι" τάχθηκε υπέρ του προγραμματικού προεδρείου σημειώνοντας τα 8 σημεία προϋποθέσεις που έθεσε με την ανακοίνωση της. (http://maxomenidimosiografia.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html)
-Η "Πρωτοβουλία για την ανατροπή" παρουσίασε τη θέση της για τη συγκρότηση ριζοσπαστικού μαχητικού προεδρείου. (http://greektv-com.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html)
-Η παράταξη "Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία" είπε πως συμφωνούν με αναλογικό με απαραίτητη προϋπόθεση όμως πως στο προεδρείο θα μετέχουν όλες(7) οι παρατάξεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 5 θέσεις.
-Η "Κίνηση επαγγελματιών δημοσιογράφων" δήλωσε πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία λύση θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει συμφωνία για μείωση των μισθών στο 10%
-Η "Δημοσιογραφική μεταρρύθμιση" δήλωσε πως η ΕΣΗΕΑ είναι μέρος του προβλήματο, επείγει να εκλεγεί προεδρείο που θα συμφωνήσει με τους εργοδότες και έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου λαμβάνοντας 2 ψήφους.
Από τα όσα συνέβησαν στο ΔΣ κάθε παράταξη έκανε τις δικές εκτιμήσεις (παρακάτω). Πολλοί που άκουσαν τα όσα λέχθηκαν και ακτάλαβαν περισσότερα από όσα έγινε απόπειρα να αποκρυφθούν, εκτιμούν πως αφενός θα γίνει προσπάθεια για καθυστερήσεις στη συγκρότηση του προεδρείου, αφετέρου διαφαίνεται η τάση να υποταχθεί η ΕΣΗΕΑ χωρίς καμία μάχη στις επιταγές των εργοδοτών.

Αναδημοσιεύουμε τις εκτιμήσεις για τη συνεδρίαση από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και τη Συσπείρωση.


--- Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με στόχο να συγκροτηθεί σε σώμα και συνεχίζεται αύριο. Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή πρότεινε αυτό που δημόσια είχε προαναγγείλει για προεδρείο παρατάξεων της αριστεράς, απευθυνόμενη στις παρατάξεις "συσπείρωση", "μαχόμενοι δημοσιογράφοι" και "δημοσιογραφική συνεργασία". Επίσης αυτοπροτάθηκε(!) για πρόεδρος ο εκπρόσωπος της δημοσιογραφικής μεταρρύθμισης.
Επίσης ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, πρότεινε να βγει ψήφισμα αλληλεγγύης στους τεχνικούς του Flash που απεργούν για την ανάκληση των απολύσεων τριών συναδέλφων τους.
(από το http://financialcrimesnews.blogspot.com/)


--- Με εξαίρεση τους πέντε συμβούλους – δυο της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος, δυο της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας και ενός της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή- που αποδέχονται ως γρήγορη και ρεαλιστική λύση την ανάδειξη αναλογικού προεδρείου, οι υπόλοιποι δεν …άνοιξαν τα χαρτιά τους. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενώπιον αρκετών ενδιαφερομένων και επειγομένων συναδέλφων.
Η συνεδρίαση συνεχίζεται αύριο στις 12 το μεσημέρι με την υπόσχεση να έρθει συγκεκριμένη πρόταση “συμμαχικού προεδρείου” από την πλευρά εκείνων των συμβούλων που δεν άνοιξαν σήμερα τα χαρτιά τους, οι οποίοι ωστόσο φρόντισαν να υπενθυμίσουν ότι μπορεί να επανέλθει στο τραπέζι ακόμα και η …σομπολοτσαλαπατική αριθμητική του 2005, σύμφωνα με την οποία ο πρώτη παράταξη δεν είναι πρώτη (!), διότι έτσι εκείνοι κρίνουν…
(από τη http://syspeirosi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: