mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Κύμα συνταξιοδότησης στα ΜΜΕ και τούρκικες σειρές*

* μικρά από το χώρο των ΜΜΕ
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, η EBU ανακοίνωσε τη λειτουργία θυγατρικής εταιρείας, της Mediator Servicing S.A.. Αποκλειστικό της έργο είναι να λειτουργήσει ως αποκλειστικός πράκτορας της UEFA για την πώληση των media δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Εθνικών Ομάδων UEFA EURO 2012 για 7 χώρες. Πρόκεται για τις: Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ουγγαρία, Καζακστάν, Πορτογαλία και Σλοβακία. Με εξαίρεση την Πορτογαλία η εν λόγω θυγατρική εταιρεία θα διαθέτει στις αγορές και τα δικαιώματα γι την Pay TV. Η EBU απέκτησε τα δικαιώματα της UEFA προτείνοντας ένα σημαντικό πακέτο 36 χωρών, κλείνοντας συμφωνίες με τα Μέλη της σε 29 χώρες περιοχές. Τα δικαιώματα στις επτά εναπομείναντες περιοχές θα τεθούν προς πώληση από την Mediator Servicing S.A. για λογαριασμό της UEFA.
  • Αυξήθηκε για δεύτερη φορά σε ενάμιση χρόνο και ο Φ.Π.Α στην τιμή των εφημερίδων. Από το 5,5% πήγε στο 6,5% από την 1η Ιανουαρίου 2011. Μένει ακόμη ανοικτό αν η νέα αύξηση θα επιφέρει και μικρή αύξηση στην τιμή των εφημερίδων.
  • Πέντε μήνες μετά την παραίτηση του από τη θέση διευθύνοντος συμβούλου ο Γιώργος Γαμπρίτσος θα πάρει την αμοιβή του. Η υπουργική απόφαση για τις μηναίες αποδοχές του στο 6μηνο που βρέθηκε στο τιμόνι της ΕΡΤ δημοσιεύτηκε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά στην Εφημερίδα της κυβέρνησης. Η αμοιβή του ακθορίζεται στο ποσό των 7.0207,30 ευρώ μικτά. Συνολικά δηλαδή θα λάβει 36.000 ευρώ.
  • Απεριόριστη είναι η τούρκικη αγορά και το κατάλαβαν πλέον όλοι οι υπεύθυνοι των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών. Ο ΑΝΤ1 που άνοιξε το δρόμο έκανε και τις καβάτζες τους. Διαθέτει ήδη στα συρτάρια τους τρεις νέες τούρκικες σειρές, τις οποίες και φρόντισε να υποτιτλίσει ώστε να τις έχει έτοιμες ανά πάσα στιγμή προς προβολή. Και αφήνει τους Γερμανούς του Alpha να ψάχνουν τώρα για νέα σήριαλ... 
  • Άκουσε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας τις εκκλήσεις της EBU για την κρατική τηλεόραση. Αοφάσισε να δώσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. λέβα στη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση (BNT) για το 2010. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση των χρεών της BNT στο βουλγαρικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό BTK , για τη διανομή του τηλεοπτικού προγράμματος. Η συνολική κρατική επιδότηση στην κρατική τηλεόραση ξεπερνά πλέον τα 70 εκατ. λέβα.
  • Με δραματικούς ρυθμούς μειώνονται τα έσοδα και αυξάνοντα τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει μείωση εσόδων λόγω της πτώσης της κυκλοφορίας των εφημερίδων κατά 20%, της διαφήμισης σε τύπο και τηλεόραση κατά 50% που επέφερε μείωση εσόδων από το αγγελιόσημο κατά 35%. Παράλληλα αυξήθηκε η επιδότηση των ανέργων κατά 60%!
  • Κύμα συνταξιοδότησης στα ΜΜΕ. 500 περίπου άτομα αποχωρούν από την κρατική τηλεόραση ως την Άνοιξη, περισσότερα από 300 άτομα συνταξιοδοτήθηκαν εντός του 2010 στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
  • Διεθνή διαγωνισμό για τη μεταφορά διανομή και εκμετάλλευση, παγκοσμίως, των σημάτων της ERTWORLD αναμένεται να προκηρύξει η ΕΡΤ. Για αυτό το λόγο έδωσε σε δημόσια διαβούλευση ως τις 17 Ιανουαρίου το τελικό σχέδιο προδιαγραφών στη διεύθυνση www. ertworld-rfi@ert.gr.
  • Με το σταγονόμετρο οι διαγωνισμοί κρατικής διαφήμισης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας προκήρυξε διαγωνισμό για ενέργειες δημοσιότητας ύψους 233.000 ευρώ. Προσφορές υποβάλλονται ως τις 8 Φεβρουαρίου.
  • Σημαντική χαρακτηρίζεται στο διεθνή τύπο η πιθανότητα εξαγοράς της εταιρείας Blue State που μεταξύ άλλων σχεδίασε την πετυχημένη καμπάνια του Μπάρακ Ομπάμα από τον όμιλο WPP.
  • Kαθυστερεί το σχέδιο μεταφοράς των τεχνικών λειτουργιών πομπών από τα ιδιωτικά κανάλια στο Digea

Δεν υπάρχουν σχόλια: