mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Είναι έτοιμα τα κανάλια για συγχωνεύσεις;

le-penseur
Τα σενάρια για τις τηλεοπτικές συγχωνεύσεις άρχισαν πάλι να ξεδιπλώνονται. Οι αφορμές φυσικά είναι πολλές και οι αιτίες εστιάζονται στη θόρυβο που θα κάνει το πιθανό μπάμ στο σπάσιμο της τηλεοπτικής φούσκας. Αν δούμε ψύχραιμα την κατάσταση, μέχρι στιγμής οι πανίσχυροι(ακόμη) μέτοχο των τηλεοπτικών σταθμών ελέγχουν το παιχνίδι-άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Άψογη μεταξύ τους συνεργασία εντοπίζεται στην επίθεση ενάντια στις εργασιακές σχέσεις. Καλή συνεργασία έχουν στις απαιτήσεις τους έναντι της κυβέρνησης ως τηλεοπτικός κλάδος. Επίσης καλή συνεργασία έχουν όταν πρόκειται να επιτεθούν στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ. Μπορούν όμως να συνεργαστούν τόσο εύκολα σε μια πιθανή απόφαση συγχωνεύσεων;
Οι κινήσεις που γίνονται μέχρι στιγμής μάλλον για το αντίθετο λένε.
Ερώτημα πρώτον: Τι θα γίνει με το Alter. Είναι έτοιμοι οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες στην αγορά από μια πιθανή πτώχευση, σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες;
Ερώτημα δεύτερον: Οι μέτοχοι του ΑΝΤ1 και οι μέτοχοι του Mega θα αποφασίσουν να στηρίξουν τα κανάλια τους με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Ή θα αναζητήσουν εντός ή εκτός χώρας "στρατηγικό επενδυτή", δηλαδή νέο μέτοχο; Ήδη για το Mega το σενάριο αυτό παίζει πολύ δυνατά εξαιτίας των υψηλών ζημιών που εμφανίζει το κανάλι στο τέλος του 2010, περίπου 30 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά συζητήθηκε στο πλαίσιο του ΔΣ της εταιρείας και οι απολύσεις, εκτός της μείωσης κόστους προγράμματος, νέες περικοπές σε αμοιβές, κ.λ.π.
Ερώτημα τρίτον: Η στάση του RTL στις τηλεοπτικές εξελίξεις
Οι όποιες κινήσεις και ενέργειες σχετίζονται άμεσα και με τις "διευκολύνσεις" που θα παρέχει στους ιδιοκτήτες καναλιών η κυβέρνηση με το νέο νόμο για τα ΜΜΕ.


Με την κατάθεση του, θα διαπιστωθούν και οι προοπτικές για τυχόν συγχωνεύσεις. Προς το παρόν το μόνο που είναι βέβαια επεξεργασμένο είναι πως θα ενοποιήσουν το προσωπικό σε έναν ενιαίο όμιλο όπου ο κάθε εργαζόμενος θα δουλεύει με μια σύμβαση για όλα τα Μέσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: