mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η εμμονή σε παρωχημένες επιχειρησιακές πρακτικές*

Το παρακάτω κείμενο εστάλη ως σχόλιο στην ανάρτηση μας για το Star, την ανακοίνωση-θέση της ΕΙΤΗΣΕΕ και τον αγώνα της ΕΤΙΤΑ. 
http://greektv-com.blogspot.com/2011/01/star-4.html 
Είναι μια ακόμη παράμετρος που ξεδιαλύνει την εικόνα, για όσους ακόμη θεωρούν πως η επένδυση σε νέες τεχνολογίες και όχι οι περικοπές και μειώσεις προσωπικού, είναι το πρώτο μέλημα των ιδιοκτητών τηλεόρασης. Για αυτό και το επιλέγουμε ως ανάρτηση.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια:

1) Ιδού η "νέα τεχνολογία" για την οποία συζητάμε:

http://www.sony.co.uk/biz/product/dvcamcamcorders/dsr-pd175p

Πρόκειται για μια κάμερα που θεωρείται ξεπερασμένη ακόμη και για γάμους-βαπτίσεις για την κάλυψη των οποίων κυρίως χρησιμοποιείται.

Κι εδώ είναι το προηγούμενο μοντέλο με ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες "αυτόματης ηχοληψίας", "ψηφιακής εγγραφής" και ακόμη ελαφρύτερο:
http://bssc.sel.sony.com/BroadcastandBusiness/docs/brochures/v-2194-a.pdf

Πότε κυκλοφόρησε; Το 2004, δηλαδή έναν ολόκληρο χρόνο ΠΡΙΝ υπογραφεί η ΣΣΕ με το επίμαχο άρθρο 9.
Ενδεικτικά ένα review με ημερομηνία δημοσίευσης April 12, 2004:
http://www.camcorderinfo.com/content/sony-dsr-pd170-camcorder-review.htm

Ποια είναι η τεράστια επένδυση στη "νέα τεχνολογία" που θαρραλέα πραγματοποίησε το STAR;
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο 2.549,69¤ προ ΦΠΑ ανά κάμερα. Ενδεικτικά:
http://www.spectratech.gr/gr/product/25767/Sony_DSR-PD175P

2) Το format λήψης και εγγραφής (DVCAM) της "νέας τεχνολογίας" προέρχεται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ από τον προηγούμενο αιώνα (1996):

http://en.wikipedia.org/wiki/DV#DVCAM

Ενώ λοιπόν ο υπόλοιπος πλανήτης επενδύει στο HD και το 3D, στην Ελλάδα η ΕΙΤΗΣΕΕ είναι ικανή να αναστήσει το VHS ως "νέα τεχνολογία" αν θεωρήσει πως "συμφέρει" και παράλληλα, απ' ότι μαθαίνουμε, ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ την πρόθεση της ΕΤ να εκπέμψει σε HD.
Και κατηγορεί την ΕΤΙΤΑ για "κοντόφθαλμες και παρωχημένες συνδικαλιστικές πρακτικές".

Ας ξαναδιαβάσουμε λοιπόν την τελευταία παράγραφο-επιμύθιο (με την οποία συμφωνώ αν αντικατασταθεί το "συνδικαλιστικές" με το "επιχειρηματικές" ) του δελτίου τύπου της ΕΙΤΗΣΕΕ:

"Η επιβίωση και έξοδος από την κρίση που μαστίζει την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τις επιχειρήσεις Ενημέρωσης απαιτεί εξωστρέφεια, επένδυση σε νέες τεχνολογίες και έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τους εργαζομένους. Αντίθετα η εμμονή σε κοντόφθαλμες και παρωχημένες συνδικαλιστικές πρακτικές οδηγεί στην εσωστρέφεια, στον οικονομικό μαρασμό και στην απώλεια θέσεων εργασίας."