mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Θα κοπούν οι συγγενείς μόνο σε ορισμένες ειδικότητες;

Θολή παραμένει η κατάσταση για το αν τελικά θα αποφασίσει αύριο το ΔΣ της ΕΡΤ για τις προσλήψεις των συμβασιούχων μετά την αιφνιδιαστική περικοπή όσων συμβασιούχων έχουν συγγενείς στο ραδιομέγαρο. Προφανώς και το κλίμα είναι εναντίον όσων διαμαρτυρήθηκαν ενάντια σε αυτή την πρακτική ενώ σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να έχει χαθεί η ψυχραιμία. Πέραν των ερωτημάτων που τίθενται όπως για παράδειγμα αν θα εξαιρεθούν της πρόσληψης συμβασιούχων και δημοσιογράφοι που τυγχάνει να έχουν συγγενικό πρόσωπο στην τηλεόραση, προκύπτει πως εκούσια ή ακούσια η διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων τινάζεται στον αέρα.
Και εξηγούμαστε. Οι υποεπιτροπές που είχαν οριστεί για την αξιολόγηση των 470 και πλέον που θα προσλαμβάνονταν εκτός ΑΣΕΠ, κατέληξαν στην αξιολόγηση τους χωρίς κάποια γραπτά, τυπικά κριτήρια πέρα από αυτά που αναγράφονταν ήδη στην προκήρυξη. Ειδικά για τους συγγενείς δεν είχε δοθεί καμία απολύτως κατεύθυνση, περάστε τους ή μην τους περάσετε. Τα μέλη των υποεπιτροπών παρέδωσαν με τις υπογραφές τους τα ονόματα στην κεντρική επιτροπή των γενικών διευθυντών. Εκεί έγινε η ξαφνική περικοπή των συγγενών. (το επιχείρημα είναι ότι ήταν πολλές οι εγκρίσεις, σε ποσοστό 30% σε ορισμένες ειδικότητες).
Πρακτικά στο ΔΣ της εταιρείας δεν έφθασε ποτέ το υπογγεγραμμένο πρακτρικό της κεντρικής επιτροπής αξιολόγησης. Δεν υπογράφηκε από κανέναν (ακόμη). Για να συζητηθεί στο ΔΣ πρέπει να μπουν, καταρχήν, οι υπογραφές των γενικών διευθυντών και των άλλων μελών.
Και το καλύτερο;



Στην υποεπιτροπή δημοσιογράφων δηλώθηκε πως δεν θα δεχθούν καμία απολύτως αλλαγή στον κατάλογο που παρέδωσαν με τις υπογραφές τους. Και φυσικά περιλαμβάνονται και συγγενείς. Για να μην πούμε ότι ήδη εγκρίθηκαν στο ΔΣ συμβάσεις συγγενικών προσώπων. Πως λοιπόν θα κόψουν εκ των υστέρων ορισμένους μόνο συγγενείς και θα αφήσουν άλλους;

Το κρίμα, όπως λένε, είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΡΤ έγινε μια προσπάθεια αξιοκρατικής επιλογής. Και τα ποσοστά είναι συντριπτικά. Για τους δημοσιογράφους τουλάχιστον. Σε ποσοστό άνω του 70% είναι άνεργοι, σε ποσοστό άνω του 70% αφορούν σε συμβασιούχους που απολύθηκαν τον περασμένο Ιούλιο από την ΕΡΤ.

Αν πιστέψουμε τις κακοήθειες που ως συνήθως κυκλοφορούν, η ξαφνική αυτή παρέμβαση έγινε για να "χωρέσουν" κάποιοι κομμένοι με άλλους -πολιτικούς- μπάρμπες εκτός ΕΡΤ που πίεζαν για συγκεκριμένες επιλογές προσώπων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: