mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κάντο όπως ο ...Μέρντοχ *

media news
Η έκδοση της εβδομάδος

Νέα συνάντηση ΕΣΗΕΑ-ΕΗΕΑ
Την ερχόμενη Τετάρτη επαναλαμβάνεται η συνάντηση μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ για τη σύμβαση του 2010. Και ενώ η Ένωση Συντακτών ζητά αυξήσεις και πά γωμα απολύσεων, οι εκδότες πρότειναν δύο σενάρια: Είτε μείωση αποδοχών κατά 15% και μείωση για την εργασία της Κυριακής στο 75%, είτε μηδενικές αυξή σεις και θεσμοθέτηση μιας εργασίας για τους δημο σιογράφους, καθιέρωση κυλιόμενων βαρδιών 5νθή μερης εργασίας με 8 ώρες δουλειάς και μείωση αποζημίωσης συνταξιοδότησης στο 40%. Στη Θεσσα λονίκη στο μεταξύ ο «Αγγελιοφόρος» ήδη έχει ενημε ρώσει την Ένωση Συντακτών και τις άλλες Ενώσεις προσωπικού πως ζητά επιχειρησιακή σύμβαση με μεί ωση αποδοχών έως και 25%.

Στις 19 ο Μέρντοχ στις 21 ο ΔΟΛ
Το εγχείρημα της ιντερνετικής εφημερίδας του ΔΟΛ, το ηλεκτρονικό «Βήμα» προγραμματίζεται να βγει στον αέρα στις 21 Ιανουαρίου. Δυο μέρες πριν η News Corp του μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοκ, αναμένεται να παρουσιάσει την ειδικά διαμορφωμένη εφημερίδα για το iPad και το iPod. Και ενώ ο όμιλος Μέρντοχ φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα της ηλεκτρονικής μετάβασης στον Τύπο με την The Daily στο «Βήμα» ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί για το πως θα μοιάζει αυτή η νέα εφημερίδα. Η καθυστέρηση ενημέρωσης οδηγεί ορισμένους στην εκτίμηση πως αποκλείεται να είναι έτοιμη η νέα εφημερίδα στις 21 Ιανουαρίου ενώ άλλοι λένε πως τα σεμινάρια γίνονται μόνο για λίγους επίτηδες για να μη μάθουν οι συντάκτες τους νέους όρους εργασίας.

Ψηφιακά και στη Ρόδο
Στις 25 Φεβρουαρίου αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή της Digea στη Ρόδο από το κέντρο εκπομπής Μό ντε Σμιθ. Ο διευθύνων σύμβουλος του παρόχου δι κτύου Γιώργος Μαθιός δήλωσε πως φιλοδοξία τους είναι να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση στα 23 οριζόμενα σημεία του μεταβατικού χάρτη συχνοτή των στα μέσα του 2012. Επόμενοι σταθμοί είναι οι Λάρισα, Πάτρα, Μυτιλήνη, Ακαρνανικά και Κρήτη.

Ποιός είναι;
Εκτός των άλλων προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει παρουσιαστής πρωινής τηλεοπτικής ζώνης, καλείται να δώσει απαντήσεις και σε όσους των εγκαλούν επειδή κρατά θέση «συμβούλου» αρμόδιος για θέματα Τύπου, σε δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Άσχετα αν στον εν λόγω σταθμό οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το χρώμα του ευρώ περισσότερο από 9 μήνες !



**Μπορεί η ΕΡΤ να αφήσει «ελεύθερο» τον Ολυμπιακό την επόμενη τηλεοπτική σεζόν για το Μουντιάλ του 2014, ωστόσο αποφάσισε να διαθέσει την επόμενη 4ετία 13 εκατ. ευρώ σε 5 ετήσιες δόσεις.
** Η κατεύθυνση που δόθηκε για το τρίτο κρατικό κανάλι είναι η προβολή της ομογένειας. Το πρόγραμμα της ΕΤ-3 θα μεταλλαχθεί, για να υπηρετήσει τους νέους στόχους, ενώ σχέδια υπάρχουν και για την ERT World, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ΕΡΤ 3.
** 1,7 εκατ. δολάρια αποτιμάται το διαφημιστικό σπότ διάρκειας 30 δευτερολέπτων για τη βραδιά των Όσκαρ. Το ABC αύξησε την τιμή του σπότ μετά και την αύξηση της τηλεθέασης πέρυσι.
** Το κοινό στην Αμερική ψήφισε. Και εξέλεξε ως δημοφιλέστερες σειρές τις «Ιατρικές υποθέσεις» που βλέπουμε καθημερινά στο Star και το Dexter που προβάλλεται στο ΣΚΑΙ.
** Τέλος και από την τηλεόραση της Ισπανίας οι ταυρομαχίες. Μετά την απόφαση του καταλωνικού κοινοβουλίου να σταματήσει στην αρένα της Βαρκελώνης τις ταυρομαχίες και η κρατική ισπανική τηλεόραση RΤVE ανακοίνωσε την απόφαση της να διακόψει τις μεταδόσεις των παραδοσιακών ισπανικών ταυρομαχιών. Ο λόγος που είναι η προστασία των παιδιών από βίαια θεάματα.
** Ταινίες πορνό σε τρισδιάστατη οθόνη! Όλο και περισσότερα δίκτυα ερωτικών καναλιών «υποκύπτουν» στα θέλγητρα της 3D τηλεόρασης. Μετά την ανακοίνωση της Dorcelvision για 3D ερωτικές ταινίες, έγινε ανακοίνωση για τη δημιουργία του καναλιού Penthouse TV σε 3D εικόνα. Το νέο κανάλι θα είναι διαθέσιμο σε 30 πλατφόρμες από το δεύτερο 3μηνο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: