mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ως εδώ, είπαν οι συντάκτες στο "Έθνος"

koukouroukou
Επιμένουν οι συντάκτες του "Έθνους" σε κινητοποιήσεις μέχρι η εργοδοσία να πάρει πίσω την απόλυση της Σοφίας Βαστάκη. Και ενώ το απόγευμα λεγόταν από τη νομική υπηρεσία πως οι όποιες απεργίες θα κηρυχθούν παράνομες, η αποφασιστικότητα των δημοσιογράφων άναψε το φιτίλι της έντασης. Αναμένεται συνάντηση με τον διευθυντή της εφημερίδας ενώ για αύριο Τρίτη προγραμματίζεται γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον "Πήγασο".
Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε δυο στάσεις εργασίας, η 2η από τις 11.00 ως τις 3.30π.μ θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη έκδοση του "Έθνους" για αύριο, κι αυτό έχει θορυβήσει τη διοίκηση.
Αλλά αλήθεια δεν περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει έντονη αντίδραση; Μετά από 200 και απολύσεις που έγιναν στον όμιλο, το περίμεναν δηλαδή;


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Δύο 4ωρες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στο «ΕΘΝΟΣ» για σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 από 19.00 έως 23.00 και από 23.30 έως 3.30π.μ., κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη, αντιδεοντολογική και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Σοφίας Βαστάκη.



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης, η οποία ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την απόλυση και του συναδέλφου της ίδιας εφημερίδας Βαγγέλη Γιάννου, του οποίου επίσης ζητάμε την απαναπρόσληψη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο «ΕΘΝΟΣ», να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις στάσεις εργασίας.

** Απολύσεις έγιναν σήμερα και στον "Ελεύθερο" ενώ η εφημερίδα Financial Box ανέστειλε σήμερα την έκδοση της.Η εφημερίδα πουλήθηκε μαζί με την "Ισοτιμία" και την Score Live στον Γιάννη Βλαστήρη από τη ΝΕΠ Εκδοτική. Όπως ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΑ 6 συντάκτες υπέγραψαν και πήραν τις αποζημιώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: