mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

"Υψηλόμισθη" για το "Έθνος", αν και παίρνει τη σύμβαση και απολύθηκε...

Το τέλος του μήνα έφερε νέες απολύσεις στο συγκρότημα του "Έθνους". Απολύσεις από τα περιοδικά αλλά και από την εφημερίδα, με αποτέλεσμα να γίνεται σήμερα γενική συνέλευση. Για τις δυο απολύσεις από τα περιοδικά αντέδρασε ήδη η ΕΣΠΗΤ η οποία σε ανακοίνωση της δηλώνει πως δεν έχει μείνει ούτε πρόσχημα στην εταιρεία για αυτές. Το καλύτερο βέβαια ακούστηκε στο Έθνος. Απολύθηκε η δημοσιογράφος Σοφία Βαστάκη με πρόσχημα ότι είναι "υψηλόμισθη". Η εκππρόσωπος των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ Ιωάννα Ηλιάδη αναγγέλλοντας τη γενική συνέλευση, ξεκαθαρίζει πως η δημοσιογράφος πληρώνεται με την κλίμακα της σύμβασης της.

Δηλαδή για τους εκδότες αν πληρώνεσαι με τη σύμβαση λογίζεσαι πλέον ως υψηλόμισθος.

Ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει τις εντελώς αναιτιολόγητες και πλέον χωρίς κανένα πρόσχημα, απολύσεις που συμβαίνουν σε περιοδικά και μη ημερήσιες εφημερίδες. Με την καραμέλα της οικονομικής κρίσης οι εκδότες κλιμακώνουν συστηματικά την επίθεση σε βάρος κυρίαρχων εργασιακών δικαιωμάτων, απολύουν, περικόπτουν μισθούς, αγνοούν τις ΣΣΕ και προσπαθούν να επιβάλουν μονομερώς βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις.

Λίγες μέρες μετά το κλείσιμο του περιοδικού «VOYAGER», απολύονται σήμερα δύο συνάδελφοι από το περιοδικό «ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ», ξαφνικά την τελευταία ημέρα του μήνα, από ένα περιοδικό που οι εναπομείναντες δεν επαρκούν να καλύψουν τον συνολικό όγκο εργασίας του. Είναι προφανές ότι καλούνται οι εναπομείναντες συντάκτες με υπερεντατικοποίηση της εργασίας να αναπληρώσουν τα κενό, πέρα από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, τις ανθρώπινες αντοχές και τα όποια δικαιώματά τους ως άτομα κοινωνικά και μέλη μιας πολιτείας.



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ ζητά την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι παρόμοιες καταχρηστικές πρακτικές, όπου και από όποιον και εάν επιχειρηθεί να εφαρμοστούν, θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση από το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η επιστολή της εκπροσώπου στο Έθνος

Συνάδελφοι

Μετά την απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Γιάννου στις 20 Ιανουαρίου 2011, σήμερα ανακοινώθηκε η απόλυση σε μια ακόμα συνάδελφο που εργαζόταν πολλά χρόνια στην εφημερίδα. Πρόκειται για τη συνάδελφο Σοφία Βαστάκη, η οποία εργάζεται επί 18 χρόνια στην εφημερίδα και σήμερα έμαθε η αιτιολογία της απόλυσής της είναι ότι είναι υψηλά αμειβόμενη. Να σημειωθεί ότι η αμοιβή της δεν ξεπερνά την συλλογική σύμβαση. Η απόλυσή της επιβαρύνει δραματικά τη λειτουργία του τμήματος, το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό. Οι συνάδελφοι είναι αναστατωμένοι και για τον λόγο αυτό συγκαλώ γενική συνέλευση του ΕΘΝΟΥΣ στις 5 σήμερα το απόγευμα στην οποία και σας καλώ να παραβρεθείτε.

Η Εκπρόσωπος των συντακτών

Εθνους στο Μεικτό

Ιωάννα Ηλιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: