mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αναδρομικές απολύσεις στο Star, κινητοποιήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι

Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου στο Star. Οι έξι απολύσεις των παλαιών δημοσιογράφων που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν είναι τυχαίες. Πρόκειται για συντάκτες που αρνήθηκαν να υπογράψουν στην ανοιξιάτικη μείωση μισθών, τότε που έφυγαν όλα τα μπλοκάκια από το κανάλι.
Τότε που η επιχείρηση έταζε λαγούς με πετραχήλια για να περάσουν χωρίς καμία απολύτως καταγγελία οι ατομικές συμβάσεις.
Επτά συντάκτες είχαν αρνηθεί να υπογράψουν.
Και σήμερα απολύονται αναδρομικά. Το γιατί γίνεται φανερό αν ληφθούν υπόψη οι πληροφορίες πως το Star ετοιμάζεται για μειώσεις κατά 30%, νέες απολύσεις και 4ήμερη εργασία!
Πραγματικά τι το θέλουν το κανάλι;
Οι εργαζόμενοι στη συνέλευση τους ζητούν δυναμικές κινητοποιήσεις, στην ΕΣΗΕΑ συνεδριάζουν και για αυτό το λόγο.
Και όπως όλα δείχνουν ο δρόμος που άνοιξαν τα δημόσια Μέσα-απεργία διαρκείας μέχρι να κάτσουν να συζητήσουν σοβαρά- θα είναι μονόδρομος σε λίγο.
Για τις απολύσεις των έξι συντακτών του Star έστειλαν επιστολή οι συντάκτες του ναυτιλιακού ρεπορτάζ, με επίκεντρο την απόλυση του συναδέλφου τους Σπύρου Πάνου.



Προς: Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ
Κοιν: Μικτό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ / Διοικητικό Συμβούλιο
 Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΣΥ

 Όπως όλοι οι κλάδοι εργαζομένων της Ελλάδας έτσι και οι δημοσιογράφοι δέχονται βάρβαρη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων τους, στο βωμό της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα η διοίκηση του Star Channel απέλυσε 6 συναδέλφους μας μεταξύ των οποίων και το ναυτιλιακό συντάκτη Σπύρο Πάνου επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, υπερασπιζόμενοι τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών με την ΕΣΗΕΑ.


 Η απόλυση του συναδέλφου Σπύρου Πάνου είναι το δεύτερο χτύπημα που δέχεται μέσα σε 6 μήνες το ναυτιλιακό ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι του από τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου. Το πειραϊκό-ναυτιλιακό ρεπορτάζ καταγράφει σήμερα μια σημαντική απώλεια συντάκτη που το υπηρετεί ευσυνείδητα περίπου για 3 δεκαετίες.
Εμείς οι πειραϊκοί και ναυτιλιακοί συντάκτες απαιτούμε να πάρει πίσω την άδικη απόφασή της η διοίκηση του Star και για το Σπύρο Πάνου και για τους άλλους 5 συναδέλφους μας. Συμπαραστεκόμαστε στον Σπύρο Πάνου και στους άλλους συναδέλφους και δηλώνουμε προς τους εργοδότες των ΜΜΕ και την συγκυβέρνηση που τους καλύπτει με την πολιτική της πως θα συνεχίσουμε τους αγώνες ενάντια στις άδικες απολύσεις συναδέλφων μας, την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση αποδοχών, την μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών σε εργαζόμενους σε πολλά ΜΜΕ, στην παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει μοναδικό διακαίωμα να υπογράφει εκπροσωπώντας μας η ΕΣΗΕΑ και συνολικά σε κάθε αντιλαϊκό - αντεργατικό μέτρο.
Θα υπερασπιστούμε, όπως έχουμε υποχρέωση την απρόσκοπτη ενημέρωση του έλληνα φορολογούμενου πολίτη και το δικαίωμά του να πληροφορείται όλα τα γεγονότα στην αληθινή τους διάσταση. Δηλώνουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας, προς τους συναδέλφους που αγωνίζονται όπως στο Alter και στους απεργούς στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ο αγώνας τους δείχνει το δρόμο για όλους μας.
 Οι πειραϊκοί και ναυτιλιακοί συντάκτες Πόπη Χριστοδουλίδου Αθηνά Ζύμαρη Χάρης Μπόλκας Δώρα Βογιατζάκη Βασίλης Τζήμτσος Μαρία Παπαβλάχου Σωτήρης Μπολάκης Κατερίνα Πρίφτη Πάρις Τσιριγώτης Νίκος Μπαρδούνιας Χριστίνα Παπασταθοπούλου Βασιλική Αγγουρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: