mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ραντεβού με τους απεργούς, απλήρωτους των ΜΜΕ

Σήμερα στις 11.00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των αποφασισμένων πια εργαζόμενων του Alter με τον Κώστα Γιαννίκο. Απαιτούν τα δεδουλευμένα τους και δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδια. παραμένουν στο Alter, προβάλλοντας την κάρτα με τις θέσεις τους.
Σήμερα μετά την πορεία στην Αθήνα οι απεργοί δημοσιογράφοι της "Ελευθεροτυπίας" περιμένουν τους εργαζόμενους απεργούς του κλάδου στο κτίριο της "Ε" στη Μίνωος "για να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συντονιστούμε στον αγώνα. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί, διοικητικοί, αλλά και εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς, είστε όλοι καλοδεχούμενοι. Μίνωος 10 - 16, Νέος Κόσμος, στάση μετρό Άγιος Ιωάννης", όπως γράφει το μήνυμα.
Μήπως να δοθεί ένα ραντεβού αγώνα στη συχνότητα του Alter; Να εκπέμψει το πρώτο πραγματικά απεργιακό δελτίο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, απλήρωτων και απεργών, από μια συχνότητα που σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκει στον ελληνικό λαό;

Αποκαλυπτική είναι η επιστολή εργαζόμενου προς το site http://aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com/ για το πως έγινε η "κατάληψη" της ροής του καναλιού. Τόσο για την "υπομονή" που επέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι, για "την πλάτη" που έβαλαν στο κανάλι, όσο και για τις τακτικές του σταθμού.

Διαβάζουμε:



 Κατέβηκαν τα διοικητικά των 3 σωματείων στη ροή και με τηλεφωνική επικοινωνία, δέχτηκε ο κ. Γιαννίκος να απομακρυνθούν από το πρόγραμμα τα συγκεκριμένα σποτ. Η ροή θα διαμορφωνόταν ως εξής: πρόγραμμα – κάρτα εργαζομένων – πληρωμένες διαφημίσεις (όχι Γιαννίκου και Κουρή) – κάρτα εργαζομένων- πρόγραμμα κτλ. Να διευκρινίσουμε ότι στον χώρο του καναλιού υπήρχαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι για να υποστηρίξουν έμπρακτα την συγκεκριμένη απόφαση. Αυτό που κανονίστηκε έπαιξε έτσι ακριβώς ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ!!!! Γιατί; Γιατί αφού οι εργαζόμενοι είδαν ότι όλα πήγαν όπως τα είχαν συμφωνήσει, αποχώρησαν. Μόλις λοιπόν αποχώρησαν και έμειναν λιγότερα από 20 άτομα στο κανάλι (και αυτά απλά γιατί είχαν πιάσει ψιλοκουβέντες) ο κ. Γιαννίκος διέλυσε την συμφωνία!!! Αμέσως άρχισαν να παίζουν όλα τα σποτ που είχαν βγει εκτός!!! Όσο όμως ετοιμοπόλεμος ήταν ο κ. Γιαννίκος, άλλο τόσο ετοιμοπόλεμοι ήταν και οι εργαζόμενοι!!!! Μέσα σε λίγη ώρα συγκεντρωθήκαν πάλι τουλάχιστον 60 άτομα και συνεχίζει ακόμα και αυτή την ώρα να επιστρέφει κόσμος! Πανικόβλητος ο κ. Γιαννίκος επικοινώνησε τηλεφωνικά και ζήτησε να επιστρέψουμε στην συμφωνία που είχε γίνει"
Για τη συνέχεια:
http://aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com/2011/11/alter_30.html#more




Δεν υπάρχουν σχόλια: