mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μήπως μια εκπομπή στον αέρα του Alter από ΕΡΤ, Ε,Alter;

Σήμερα οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα ανέβουν στο Μπουρνάζι για να συζητήσουν με τους σε επίσχεση εργασίας, απλήρωτους εργαζόμενους του Alter. Μόλις πρόσφατα πήγαν στο κανάλι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας".
Σιγά-σιγά αρχίζει η συζήτηση ανάμεσα στους δημοσιογράφους που διαπιστώνουν πως όλοι στο ίδιο καζάνι των περικοπών ζούμε. Ή όπως σημειώνουν στο ψήφισμα τους: "Οι εξελίξεις τόσο στα συγκεκριμένα μέσα όσο και στα υπόλοιπα ιδιωτικά ΜΜΕ (με τις εκβιαστικές μειώσεις μισθών, απολύσεις κλπ) καταδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον Τύπο ".
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ζητούν επίσης από την ΕΣΗΕΑ να μην γίνεται καμία εξαίρεση για κάλυψη γεγονότος. Ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στο ΑΠΕ για τα όσα τους είπε ο υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος. Και ενώ περιμένουν τη συνάντηση με έναν ακόμη υπουργό της κυβέρνησης, τον Παντελή Καψή, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.


Το ψήφισμα της συνέλευσης της ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ενημερώθηκαν από τη συντονιστική επιτροπή των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, η οποία συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
 Κατά τη συνάντηση ο υπουργός αναγνώρισε ως δίκαιο το αίτημα της μη υπαγωγής μας στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο παρέπεμψε, ωστόσο, στον αρμόδιο υπουργό Παντελή Καψή ώστε, εάν υπάρξει πρωθυπουργική έγκριση, να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας με νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή.

 Εκτιμούμε ότι σ΄αυτή την κρίσιμη - για τη διεκδίκησή μας - στιγμή, οι κινητοποιήσεις μας αποτελούν τον, πλέον, ισχυρό μοχλό πίεσης και ως εκ τούτου καλούμε τις ενώσεις μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΠΟΕΣΥ,ΕΠΗΕΑ) να καλύψουν την απόφασή μας για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή 9/12. Γίνεται αντιλητπό ότι λόγω της κρισιμότητας των ημερών δε μπορούμε να δεχθούμε οποιασδήποτε μορφής παρελκυστική τακτική και σε μία τέτοια περίπτωση δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Ζητάμε, επίσης, να υπάρξει γραπτή απόφαση της ΕΣΗΕΑ ότι, κατά τις ημέρες της απεργίας, δε θα καλύπτεται δημοσιογραφικά κανένα θέμα και, ως εκ τούτου, δε θα δίνεται καμία άδεια εξαίρεσης. Η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους απεργούς της «Ελευθεροτυπίας» και του ALTER. Οι εξελίξεις τόσο στα συγκεκριμένα μέσα όσο και στα υπόλοιπα ιδιωτικά ΜΜΕ (με τις εκβιαστικές μειώσεις μισθών, απολύσεις κλπ) καταδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον Τύπο και, κατά συνέπεια, τη σημασία που έχει ο αγώνας στα δημόσια ΜΜΕ για ολόκληρο τον κλάδο.

 Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, Νίκος Γρυλλάκης Βασιλεία Ζερβού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι διπλοθεσίτες που "εργάζονται" και στην ΕΡΤ και στο Alter με ποιά ιδιότητα θα προσέλθουν στο Μπουρνάζι; Αυτή της ΕΡΤ ή αυτή του Alter; Το ερώτημα αφορά και τον παππού του ΠΑΜΕ...