mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γίνε και εσύ tv star, αρκεί να πληρώσεις. Μόδες και άλλες επισημάνσεις στα ΜΜΕ**

In Brazil

** media news (Τα παρελθόντα) 

** Νέα και προσοδοφόρα τηλεοπτικά κόλπα για προσέλκυση εσόδων. Μιας και η διαφήμιση πέφτει συνεχώς, ορισμένα περιφερειακά κανάλια βρήκαν τον τρόπο. Καλούν τους μεσαίους επιχειρηματίες πολλών κλάδων να γίνουν ...stars.
** Γυρολόγοι εμπορικοί συνεργάτες επισκέπτονται μικρά και μεγαλύτερα καταστήματα προτείνοντας στους ιδιοκτήτες τους να  αποκτήσουν δική τους τηλεοπτική εκπομπή. Στην οποία θα μπορούν να μιλάνε για τη δουλειά και τα προϊόντα τους.
** Πόσο πάει η εκπομπή; Όχι, δεν θα πληρώνονται, θα πληρώνουν. Από 5.000 ως και 8.000 ευρώ το μήνα. Τζάμπα πράμα για όσους θέλουν να γίνουν tv stars.
** Η προς το παρόν απειλή του ΑΝΤ1 ότι θα αποχωρήσει από τη Nova επειδή αρνείται να πληρώσει ενοίκιο για το κανάλι, φαίνεται πως υποκρύπτει τις διαθέσεις του ομίλου ΑΝΤ1 να αναπτύξει και συνδρομητική τηλεόραση. Το σχέδιο υπάρχει εδώ και καιρό, οι οικονομικές συνθήκες δεν το ευνοούν.
** Και η Κατερίνα Αβραμίδη με σύμβαση συμβούλου στην ΕΡΤ ως γραμματέας στον διευθύνοντα σύμβουλο γα να συντονίζει το έργο ενημέρωσης ανάμεσα στο γραφείο του και τους γενικούς διευθυντές.
** Θέμα νομιμοποίησης τηλεοπτικών σταθμών, με την προώθηση νέου νομοθετικού πλαισίου, εγείρει αίφνης η κυβέρνηση. Οι διεργασίες που συντελούνται στο παρασκήνιο ήρθαν στην επιφάνεια μέσω της συνάντησης του γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλα, με τον Σ. Κεδίκογλου. Μετά τη συνάντηση ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο και να επικρατήσει η νομιμότητα και η διαφάνεια με τη χορήγηση αδειών.
** Μετά το θόρυβο και την κατακραυγή που προκλήθηκε από την εκδικητική πολιτική της ιδιοκτησίας του Star Channel να ζητήσει με αγωγή μεταξύ άλλων να φυλακιστεί ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης για ένα χρόνο εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιήθηκε στο κανάλι την 1η Μαίου, ενώπιον του δικαστηρίου, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας αναδιπλώθηκαν, ζητώντας την απόσυρση του συγκεκριμένου σκέλους της αγωγής.
** ΄Οπως γράφει το site της "Συσπείρωσης"ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, δεν αποδέχτηκε την απόσυρση και επέμεινε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει και το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποφανθεί, ώστε να αναδειχθούν και να καταπέσουν οι τρομοκρατικές μέθοδοι των εργοδοτών που επιδιώκουν την ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας και εν γένει της συλλογικής δράσης. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του τις επόμενες μέρες
** Στις 22 Μάϊου εκδικάζεται η προσφυγή της ΕΡΤ κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών γιατί της επέβαλλε πρόστιμο για αναμεταδότες της ΕΡΑ σε απομακρυσμένες περιοχές του Αιγαίου.
** Αυτόν τον μήνα επίσης εκδικάζονται οι πρόσφυγες των απολυμένων της Espresso εναντίον της εταιρείας του Γ. Φιλιππάκη και εναντίον της ΝΕΠ.
** Πρώτο σε τηλεθέαση παραμένει το δελτίο ειδήσεων του  Mega και τον Απρίλιο με ποσοστό 23,9% ενώ ο ΑΝΤ1 την ίδια ώρα έχει 19%, ο Alpha με το δελτίο στις 7.00 16,1% και το Star 10,7%. Ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι τηλεθεάσεις του δελτίου της ΝΕΤ με ποσοστό 4% ενώ το «αντίπαλο» δελτίο του ΣΚΑΙ την ίδια ώρα προηγείται με 6,2%.
** Αν κάτι πρέπει να προστεθεί για τα ποσοστά θεαματικότητας των δελτίων ειδήσεων είναι πως αυτά είναι ιδιαίτερα πεσμένα. Στους μέσους όρους τηλεθέασης, τη μονάδα δηλαδή που μετράει τον πληθυσμό και όχι τους τηλεθεατές.
** Την περασμένη εβδομάδα για παράδειγμα το πάντα πρώτο Mega είχε κατά μέσο όρο 640.000 θεατές. Που είναι οι αριθμοί του ενός εκατομμυρίου της περασμένης χρονιάς...
** Ευχαριστημένοι, λέει, είναι στον ΔΟΛ από την ανταπόκριση των αναγνωστών στην προσφορά ηλεκτρονικών συνδρομών στα έντυπα του συγκροτήματος.
** Ο Νίκος Γκουράρος, διευθυντής των ψηφιακών Μέσων του ΔΟΛ μιλώντας στο Marketing Week για το ΗeliosKiosk, ανέφερε πως δεν είναι απλά μια εφαρμογή για ταμπλέτα, αλλά η απαρχή μιας νέας εκδοτικής στρατηγικής.
** Τα προβλήματα πάντως ενοποίησης και συνεννόησης για την παραγωγή κοινού “δημοσιογραφικού περιεχομένου” στον ΔΟΛ συνεχίζονται.
** Κατά των εφημερίδων που την ενέπλεξαν στη λίστα Λαγκάρντ αλλά και στελεχών του ΣΔΟΕ προσφεύγει η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Κατέθεσε αγωγές διεκδικώντας αποζημίωση 200 χιλιάδων ευρώ, ζητώντας να λογοδοτήσουν όσοι με ψέματα επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομα μου και το όνομα Παπανδρέου.
** Μετά τις συναντήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με εκδότες, το κόμμα ετοιμάζεται για τη διοργάνωση ημερίδας για τα ΜΜΕ. Εκεί θα διαφανούν και οι πρώτες προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του έναντι στα ΜΜΕ και τους εκδότες.
** Αντιγραφή από τιτίβισμα φίλης δημοσιογράφου. “Παγκόσμια Μέρα Τύπου, ωραία θα την τιμήσω αυτολογοκρινόμενη!”
** Η καλύτερη και πιο αξιόπιστη περιγραφή για την επέτειο της ανεξαρτησίας του Τύπου στην κατεχόμενη χώρα μας.
** Βέβαια υπάρχουν και οι συνειδητά «προσεταιρισμένοι» που χωρίς καμία ενοχή απολαμβάνουν των προνομίων της υποταγής τους.
** Να, πήγαν Έλληνες δημοσιογράφοι καλεσμένοι της  El Dorado gold σε Σκουριές Χαλκιδικής και στα μεταλλεία Kisladag της Τουρκίας και το μόνο που είδαν ήταν τα καλά της επένδυσης. Ορισμένοι μάλιστα ταγμένοι στις διαθέσεις του χρυσού «capital», έβαλαν τη δημοσιογραφική τους πένα να καταγγείλει τις αντιδράσεις των κατοίκων στη Χαλκιδική για την καταστροφή της γης τους.
** Μερικές μέρες μετά κυκλοφόρησε ένα πραγματικά δημοσιογραφικό κείμενο για τα «καλά της ανάπτυξης χρυσού» στην Τουρκία. Καταστροφή της γης, των νερών, των ζωτικών πόρων. Και οι αγώνες των κατοίκων συνεχίζονται από το 2000! Πολύ ψιλά πράγματα για να τα μάθουν οι ενσωματωμένοι των ελληνικών ΜΜΕ.
** Παγκόσμια Μέρα ελευθερίας του Τύπου και στην Ελλάδα μάλλον θα στήσουμε ένα άγαλμα για τη θυμόμαστε. Στα διεθνή ΜΜΕ αντιθέτως πνέει άλλος αέρας.
** Είναι κάπως για τον Έλληνα δύστυχο ρεπόρτερ να μπαίνει στην ιστοσελίδα, της WAN, της παγκόσμιας ένωσης ιδιοκτητών και να βλέπει πρώτη σελίδα: «Κατεβάστε δωρεάν υλικά για την παγκόσμια Μέρα του Τύπου και διαδώστε». «Ελευθερώστε τον Τύπο».
** Πως να σχολιαστεί η διπλή τηλεοπτική παρουσία του Αντώνη Λιάρου, με σύμβαση Π.Ε.Θ θυμίζουμε στην ΕΡΤ, σε Mega και ΣΚΑΙ; Ο ίδιος πάντως μιλούσε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Για αυτό και απευθυνόμενος στην Πόπη Τσαπανίδου που τόλμησε να αναφερθεί στις εσωτερικές διαμάχες στο ΠΑΣΟΚ, την εγκάλεσε για «λαϊκισμό».
** Ανοιχτό άφησε ο δήμαρχος Πειραιά το μέλλον του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 1» όταν ρωτήθηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο. Η ερώτηση διατυπώθηκε μετά τη δημοσίευση της λίστας με τους 252 οργανισμούς του δημοσίου που οδεύουν σε κατάργηση και σε αυτήν περιλαμβάνεται η δημοτική ραδιοφωνία του Πειραιά. 

** Στο νέο Καταστατικό του ΚΚΕ που εγκρίθηκε από το 19ο Συνέδριο του κόμματος δεν υπάρχει αναφορά στα ηλεκτρονικά Μέσα, τον 902 TV και το ραδιόφωνο. Οπότε;
** Αντικρουόμενα συμφέροντα, η πληρωμένη και η αποστασιοποιημένη δημοσιογραφία. Την ίδια μέρα που σε έντυπα δημοσιεύονται ρεπορτάζ για τα «σκάνδαλα» της πράσινης ενέργειας και πως ο ΛΑΓΗΕ παρά τις επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, εμφανίζει μαύρη τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων, εντοπίζονται και ρεπορτάζ για τους «τίμιους» επιχειρηματίες της πράσινης ενέργειας που δεν πλήρωσαν τo EETHΔΕ.
** Στο σκαμνί από την ΕΣΗΕΑ Δ. Ρίζος και Γ. Κουρής Την ποινική δίωξη και τιμωρία των εκδοτών τόσο του "Αδέσμευτου Τύπου" Δ. Ρίζου, όσο και της "Αυριανής" Γ. Κουρή, ζητεί με καταγγελία της στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) η ΕΣΗΕΑ, για μη καταβολή δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.
** Ελεύθεροι με περιορισμούς οι Κουρήδες. Με βούλευμα αποφυλακίζονται οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για χρέη από μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού Alter, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Θα είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, χρηματική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ στον Γιώργο Κουρή και 100.000 ευρώ στον Ανδρέα, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και για τους δύο.


** Ένα χρόνος διαδικτυακής ζωής έκλεισε η ανεξάρτητη δημοσιογραφική ιστοσελίδα alterthess.gr στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το διάστημα εκτός από την πλήρη και ενδιαφέρουσα ειδησεογραφία, δημιουργήθηκε ο εκδοτικός συνεταιρισμός. Να τα χιλιάσει και πάντα αδέσμευτη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: